Now Reading
Εκστρατεία για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μετά από σειρά εγκλημάτων μίσους στο Κάρντιφ

Εκστρατεία για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μετά από σειρά εγκλημάτων μίσους στο Κάρντιφ

Εκστρατεία στο Κάρντιφ ζητά από την αστυνομία και άλλες αρχές να κάνουν περισσότερα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Εκστρατεία για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μετά από σειρά εγκλημάτων μίσους στο Κάρντιφ

Την μαζική αυτή έκκληση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η ομοφοβική δολοφονία ενός συμβούλου ψυχιατρικής υγείας, ήταν μόνο ένα από τα εγκλήματα μίσους, που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2021.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία κοντά στο πάρκο Bute μετά και την καταδικαστική απόφαση ενός 17χρονου κοριτσιού και δύο ανδρών για τη δολοφονία του γιατρού Gary Jenkins.

Gary Jenkins

Οι δράστες ξυλοκόπησαν και χτυπούσαν στο κεφάλι τον άτυχο γιατρό για 15 λεπτά εκείνο το πρωί της δολοφονίας του.

Ακολούθησε ένα ξέσπασμα θλίψης και ανησυχίας από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ουαλία, με τα μέλη της να λένε ότι έχουν βιώσει αύξηση της επιθετικότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Ορισμένοι δε, επισήμαναν ότι η δολοφονία του Jenkins ήταν ένα παράδειγμα μιας σειράς εγκλημάτων μίσους που συνέπεσε με τη λήξη του lockdown.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της ληστείας τον Ιούλιο, ο Jenkins, ένας αμφι άνδρας, έπεσε θύμα αμφιφοβικής κακοποίησης.

Η 16χρονη, Dionne Timms-Williams, είχε πει τότε «Το χρειαζόμουν». Όπως προέκυψε από τις έρευνες ένας από τους δολοφόνους, ο 36χρονος Lee Strickland, είχε βάλει παλαιότερα στο στόχαστρο και άλλους άνδρες στο πάρκο.

Ο Iestyn Wyn, υπεύθυνος εκστρατειών, πολιτικής και έρευνας στο Stonewall Cymru, είπε ότι η υπόθεση είχε προκαλέσει «έντονη φρίκη. Υπάρχει μια αίσθηση φόβου στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, πως έχει αυξηθεί η προκατάληψη και το μίσος».

Τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν παγκόσμιο και δεν αφορούσε μόνο στο Κάρντιφ. «Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ικανοί αυτή τη στιγμή να πουν αυτό που θέλουν σε όποιον θέλουν.

»Για δεκαετίες ζούσαμε σε μια κοινωνία όπου αν είχες επικίνδυνες πεποιθήσεις ή επιβλαβείς, δεν θα το εξέφραζες. Όμως έχει γίνει σαφές ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι σε θέση πια να εκφράσουν το μίσος τους για τους διαφορετικούς ανθρώπους.

»Χρειαζόμαστε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση για το τι μπορούν να κάνουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την ασφάλειά μας. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση σε όλη τη Βρετανία».

Τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά εγκλήματα μίσους που καταγράφηκαν από την αστυνομία στη Βρετανία αυξήθηκαν απότομα μετά τη χαλάρωση των περιορισμών του lockdown.

Ο υψηλότερος αριθμός βίαιων εγκλημάτων μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού σε έναν ημερολογιακό μήνα που κατέγραψε η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας μεταξύ των αρχών του 2019 και του Αυγούστου 2021, καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2021 με 153 τέτοια περιστατικά, σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων PA.

Λίγες εβδομάδες πριν την δολοφονική επίθεση στον Jenkins, ο 27χρονος φοιτητής Yang Wu, βρέθηκε αιμόφυρτος σε δρόμο κοντά στο πάρκο με τραύματα στο πρόσωπο μετά από μια ομοφοβική επίθεση.

Τον Σεπτέμβριο, ένας άνδρας επιτέθηκε σε δύο άλλους άνδρες στην περιοχή Splott. Ο Μάθιου Γουίλιαμς, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, είπε ότι υπάρχουν αναδυόμενες ενδείξεις ότι καθώς ο κόσμος έβγαινε από τα lockdown υπήρχαν «σημεία ανάφλεξης» της βίας.

Διαβάστε επίσης: Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για το αυξανόμενο μίσος κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ευρώπη

Ο Yan White, δημιουργός του Queer Emporium στο Κάρντιφ, το οποίο συγκεντρώνει μια σειρά από επιχειρήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δήλωσε πως η αστυνομία πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει τη στρατηγική της όσον αφορά την προστασία των ευάλωτων ατόμων.

Η σύμβουλος του Κάρντιφ Ashley Lister, η οποία κάνει εκστρατεία για ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σημείωσε ότι «Πρέπει να συνεργαστούμε με την κοινότητα και τις αρχές και να δεσμευτούμε για τη βελτίωση της ένταξης στην πόλη, όχι για τη δημιουργία φραγμών. Είναι αρρωστημένο εν έτη 2022 να οργανώνουμε μια αγρυπνία για έναν άνδρα που δολοφονήθηκε βάναυσα λόγω της σεξουαλικότητας του. Είναι τρομακτικό».

Ο Άνταμ Πράις, από την πλευρά του, ο ηγέτης του Plaid Cymru, είπε ότι η δολοφονία προκάλεσε σοκ στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ενώ τόνισε πως μέχρι να ακουστούν σε όλη την κοινωνία οι φωνές και οι εμπειρίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα εγκλήματα μίσους.

«Η δουλειά (που πρέπει να γίνει) πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία, πρέπει να είναι στους χώρους εργασίας και πρέπει να είναι σε όλη την κοινωνία».

Δείτε Επίσης

Η λεσβία ακτιβίστρια Lisa Power με έδρα το Κάρντιφ είπε ότι η πόλη ήταν παλιά γνωστή ως μια από τις πιο ασφαλείς για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. «Αλλά οπισθοδρομεί. Χρειαζόμαστε καλύτερη εκπαίδευση στα σχολεία, πρέπει να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν τη ρητορική μίσους».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας επισήμανε ότι «Αυτό που είδαμε τον Ιούλιο του 2021 ήταν μια ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσάς μας. Είναι μια σκληρή υπενθύμιση ότι, ενώ έχουμε κάνει μεγάλα βήματα στην εκστρατεία για ισότητα, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι εργάζεται για να καταστήσει ασφαλές το πάρκο Bute. «Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας συνεργάστηκε με την τοπική αρχή και τη διοίκηση του Bute Park για να ερευνήσει το πάρκο, να αξιολογήσει ποια πρόσθετα μέτρα ενδέχεται να ληφθούν εκεί και ως αποτέλεσμα έχουν συμφωνηθεί βελτιώσεις στο πεδίο της τοποθέτησης καμερών και σε ό,τι αφορά στον φωτισμό και την αξιολόγηση του πάρκου ενώ θα υπάρξουν και περιπολίες από την αστυνομία και τους συνεργαζόμενους φορείς για την πρόληψη και τον εντοπισμό των εγκληματιών».

Ήδη έχει ξεκινήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες μεταξύ αυτών και περιπολίες αξιωματικών με πολιτικά τη νύχτα για την προστασία των ευάλωτων ατόμων.

«Τα εγκλήματα μίσους ήταν πάντα προτεραιότητα για την αστυνομία της Νότιας Ουαλίας. Καθημερινά οι αξιωματικοί συνεργάζονται με την κοινότητα και τις τοπικές αντιπροσωπευτικές ομάδες για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται τα δικαιώματα των ανθρώπων από κάθε υπόβαθρο, φυλή και πολιτισμό».

Με πληροφορίες του Guardian

 LGBTQI News | T-zine.gr | 06.02.2022

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Lifo

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί