Now Reading
Εκστρατεία κατά των τρανς έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες για να πολεμήσουν τα δικαιώματα των τρανς στα δικαστήρια

Εκστρατεία κατά των τρανς έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες για να πολεμήσουν τα δικαιώματα των τρανς στα δικαστήρια

Εκστρατείες κατά των τρανς έχουν χρησιμοποιήσει ιστότοπους crowdfunding για να συγκεντρώσουν χρήματα για τουλάχιστον 18 αγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά των δικαιωμάτων των τρανς ανθρώπων κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
 

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, για το διάστημα εκείνο είχε συγκεντρωθεί σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες με τον σκοπό αυτό, σε δικτυακούς τόπους όπως το CrowdJustice, το GoFundMe και το Crowdfunder.

Περισσότερες από τις μισές από τις 18 υποθέσεις αφορούσαν την «ελευθερία λόγου» με σκοπό την ρητορική καταπολέμησης των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων σε περιβάλλοντα όπως η εργασία και τα πανεπιστήμια. Σε τέσσερις υποθέσεις αμφισβητήθηκε η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για νεαρά τρανς άτομα, ενώ άλλες δύο υποστήριξαν ότι οι τρανς γυναίκες δεν πρέπει να έχουν τα ίδια νομικά δικαιώματα με τις cisgender γυναίκες.

Το CrowdJustice, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για να συγκεντρώσει κεφάλαια για αγωγές, διαπίστωσε ότι 27.500 σε δωρεές απευθύνονται σε νομικές υποθέσεις κατά των τρανς, που ανέρχονται σε περίπου 800.000 £.

Μόλις γι’ αυτό το μήνα, στα Βασιλικά Δικαστήρια, υπήρξε υπόθεση κατά της “Tavistock and Portman NHS Foundation Trust”, εταιρία που διαχειρίζεται τη μοναδική κλινική φύλου για νέα τρανς άτομα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για περισσότερες από £95,000, ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω crowdfunding.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ότι τρανς άτομα ηλικίας κάτω των 16 στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν αποκλειστεί ουσιαστικά από τους αποκλειστές ορμονών, μια σημαντική θεραπεία που καθυστερεί την εφηβεία για νέους τρανς, χωρίς την έγκριση δικαστηρίου.

Εκστρατεία κατά των τρανς έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες για να πολεμήσουν τα δικαιώματα των τρανς στα δικαστήρια

Η Maya Forstater συγκέντρωσε πάνω από 100.000£ προκειμένου να προστατεύσει τις «κριτικές απόψεις για το φύλο».

Από τις σχετικές νομικές υποθέσεις που αναλύθηκαν από το Reuters, αυτή που συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα ήταν αυτή της Maya Forstater, η οποία προσπάθησε να προστατεύσει τις «κριτικές απόψεις για το φύλο» βάσει του Νόμου περί Ισότητας, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Forstater έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 118.000 £ για την αρχική της υπόθεση καθώς και την επερχόμενη ένσταση μέσω σελίδας CrowdJustice, συγκεντρώνοντας μάλιστα 30.000 £ στις πρώτες οκτώ ώρες της σελίδας. Η υπόθεσή της καλύφθηκε χρηματικά πλήρως μέσω του crowdfunding.

Το crowdfunding χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για μια υπόθεση εναντίον του «Trans Inclusion Toolkit» του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Oxfordshire, το οποίο επικαιροποιήθηκε το 2019 ώστε να περιλαμβάνει οδηγίες για τουαλέτες, αποδυτήρια, σχολικές εκδρομές και απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και νεαρά άτομα σε σχολεία, κολέγια και άλλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Η υπόθεση, που έφτασε στο δικαστήριο από ένα 13χρονο κορίτσι που προσέφυγε διότι αντιτίθεται στη κοινή χρήση των αποδυτηρίων και μπάνιων με τρανς κορίτσια, δεν προχώρησε στο τέλος, καθώς το συμβούλιο απέσυρε την οδηγία για νεαρά τρανς άτομα υπό την απειλή νομικής αγωγής.

Τα τρανς άτομα περνούν στην αντεπίθεση και κάνουν επίσης crowdfunding

Όμως, οι ιστότοποι crowdfunding χρησιμοποιούνται επίσης για την υποστήριξη και την υπεράσπιση της τρανς κοινότητας.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν αγωγές για crowdfunding κατά των τρανς, η μη κερδοσκοπική εταιρία “the Good Law Project” ξεκίνησε το Ταμείο Νομικής Υπεράσπισης για Τρανς Ζωές μέσω του CrowdJustice.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η σελίδα συγκέντρωσε μέσω crowdfunding £115,000 για την υποστήριξη τρανς ατόμων που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα με τη σελίδα: «Αν είστε τρανς η ίδια σας η ύπαρξη είναι προφανώς στη διάθεση όλων»

Δείτε Επίσης

.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσετε σε καθημερινή βάση την αδικία, τη διάκριση και τη βία. Όσοι θέλουν να ανατρέψουν τα δικαιώματα των τρανς και των ατόμων μη δυαδικού φύλου στρέφονται δικαστικά για να το κάνουν… . Ήρθε η ώρα να αντεπιτεθούμε.»

Η πρώτη υπόθεση που υποστηρίζεται από το ταμείο είναι αυτή ενός τρανς έφηβου που αναλαμβάνει νομική δράση κατά της πολυετούς αναμονής που αντιμετωπίζουν οι νέοι που ζητούν ραντεβού με ειδικούς του ΕΣΥ (ΝHS).

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Θάλεια Παπαδοπούλου | Trans News | T-zine.gr | 26/12/2020
 


 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
1
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί