Now Reading
Εκστρατεία προς το Υπουργείο Μετανάστευσης των ΗΠΑ για την απελευθέρωση τρανς πρόσφυγα έχει συγκεντρώσει 30.000+ υπογραφές

Εκστρατεία προς το Υπουργείο Μετανάστευσης των ΗΠΑ για την απελευθέρωση τρανς πρόσφυγα έχει συγκεντρώσει 30.000+ υπογραφές

ΗΠΑ: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 | 11:30

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr

 

Η εκστρατεία #FreeAlejandra είχε την υποστήριξη της Laverne Cox, του Chella Man και πολλών άλλων.

Εκστρατεία προς το Υπουργείο Μετανάστευσης των ΗΠΑ για την απελευθέρωση τρανς πρόσφυγα έχει συγκεντρώσει 30.000+ υπογραφές.

Η εκστρατεία #FreeAlejandra είχε την υποστήριξη της Laverne Cox, του Chella Man και πολλών άλλων.

Εκστρατεία για την απελευθέρωση μιας τρανς γυναίκας ακτιβίστριας από το Ελ Σαλβαδόρ, αιτούσας ασύλου έχει συγκεντρώσει 34.000 υπογραφές από τότε που ξεκίνησε. Η Alejandra Barrera, 44 ετών, ζήτησε άσυλο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού τον Νοέμβριο του 2017 και έκτοτε κρατείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης ΗΠΑ.

Η Barrera αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας διακρίσεων και βίας – η τρανς γυναίκα κρατείται 21 μήνες, η μεγαλύτερη χρονική περίοδο κράτησης στο Κέντρο Κράτησης Cibola.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι από την Κεντρική Αμερική διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για να ξεφύγουν από τη βία και τη φτώχεια, παρά τα υψηλά ποσοστά απόρριψης και τα μέτρα της διοίκησης του Τραμπ που δημιουργήθηκαν για να τους σταματήσουν.

«Συχνά οι τρανς πρόσφυγες ποινικοποιούνται επειδή ξεφεύγουν από τη βία και αναζητούν ασφάλεια σε μια νέα χώρα και τοποθετούνται σε ένα σύστημα που τους εκθέτει περαιτέρω σε κακομεταχείριση», αναφέρει η εκστρατεία. «Η Alejandra δεν επέλεξε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ για να βρει άνεση, δέχονταν καθημερινές διακρίσεις, αντιμετώπισε εκβιασμούς και επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης σεξουαλικής επίθεσης από συμμορία, και από τον στρατό του Ελ Σαλβαδόρ. Όλα αυτά την ανάγκασαν να φύγει και να αναζητήσει μια νέα ζωή στις ΗΠΑ. Αυτοί οι συνδυαστικοί παράγοντες παραβλέπονται από το σημερινό σύστημα μετανάστευσης, καθώς οι ΗΠΑ επικεντρώνονται σε προσεγγίσεις τιμωρίας της μετανάστευσης αντί να προσφέρουν υποστήριξη και ασφάλεια. Τον Ιούνιο του 2018 της αρνήθηκαν το άσυλο».

Το Ελ Σαλβαδόρ μαζί με τη Γουατεμάλα και η Ονδούρα έχουν τα υψηλότερα εθνικά ποσοστά ανθρωποκτονιών στην Αμερική. Την περασμένη χρονιά, η Roxsana Hernandez Rodriguez, τρανς γυναίκα από την Ονδούρα, πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση στο ICE.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η ακτιβίστρια Laverne Cox έγραψε στο Twitter ζητώντας την απελευθέρωση της Alejandra από το ICE. Επίσης έχουν υπογράψει και άλλοι όπως ο Chella Man.

Σχεδόν 36 βουλευτές έστειλαν επιστολή προς στο διευθύνοντα σύμβουλο του ICE, Matthew Albence, ζητώντας καλύτερη μεταχείριση για τους τρανς κρατουμένους αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων στην επιστολή και αντιπροσώπων των Δημοκρατικών – υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία τους για την υπόθεση της Alejandra Barrera.

«Παρά τις τεκμηριωμένες υγειονομικές συνθήκες που απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα, παραμένει στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Cibola στο Νέο Μεξικό και της έχουν αρνηθεί την χορήγηση ανθρωπιστικής άδειας ήδη πέντε φορές. Καθώς συνεχίζετε να εξετάζετε αυτές τις υποθέσεις, σας ζητάμε να εξετάσετε σοβαρά την ευαίσθητη φύση αυτών των αιτημάτων ασύλου και να χορηγήσετε ανθρωπιστική άδεια στην κ. Barrera όπως και για άλλους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση», ανέφερε η επιστολή.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Αντιμετωπίζοντας το πολλαπλό στίγμα: πρόσφυγες για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Διαβάστε: Τρανς, γυναίκες, παράτυπες μετανάστριες, ανοίγουν τον δρόμο τους στον νότο.

Διαβάστε: Τρανς κοπέλα διέφυγε από το Μπρουνέι για να βρει καταφύγιο στον Καναδά.

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Μια τρανς γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πτέρυγα αιτούντων ασύλου για άνδρες.

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Out.
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί