Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων εγκαινιάζει τουαλέτες ουδετέρου φύλου.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 | 11:45

Ένα από τα πιο εκλεκτά Πανεπιστήμια της Μανίλα είναι έτοιμο να εγκαινιάσει τουαλέτες ουδέτερου φύλου για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του και το προσωπικό του.

Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων εγκαινιάζει τουαλέτες ουδετέρου φύλου.

Συγκεκριμένα, το Λύκειο του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων (LPU) ενέκρινε την κατασκευή ουδέτερων τουαλετών για τους τρανς ανθρώπους στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η έγκριση ήρθε κατόπιν αιτήματος του LPU KASARIAN, μια πρόσφατα ιδρυμένη LGBTI φοιτητική οργάνωση εντός του Πανεπιστημίου.

Το LPU KASARIAN ιδρύθηκε για την «προάσπιση της ισότητα όλων των φύλων και για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της LGBTI κοινότητας που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα».

Ο ιδρυτής της και Πρόεδρός της, Ντένσιο Πεντέρε Αρκάντιο, το ανάρτησε στο Facebook για να εκφράσει τον ενθουσιασμό τους με την απόφαση αυτή.

«Διαδώστε τα καλά νέα σε φίλους και οικογένεια» έγραψαν. (Aυτό είναι) ένα μεγάλο βήμα για ένα πιο ανοικτόμυαλο και πιο συμπεριληπτικό LPU».

Ο Αρκάδιο είπε ότι αυτό ήταν ένα σημαντικά μεγάλο βήμα προς τα δικαιώματα των LGBTI ανθρώπων στο Πανεπιστήμιο: «Πιστεύω ότι οι τουαλέτες ουδέτερου φύλου είναι ένας τρόπος για να καταφέρουμε τον σκοπό μας –που είναι η ισότητα των φύλων- τόσο καλά όσο αν εξαλείφαμε ή ελαχιστοποιούσαμε τον περιορισμό και τον εκφοβισμό» είπε ο Αρκάδιο στον Rappler.

 

Τα LGBTI δικαιώματα αναγνωρίζονται:

Ιδρύθηκε το 1952, ενώ τo LPU περηφανεύεται για τον νυν Πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ρ. Ντουέρτε σαν έναν από τους σημαντικότερους αποφοιτήσαντες του.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο Ατενέο ντε Νταβάο στην πόλη του Νταβάο ίδρυσε επίσης τουαλέτες ουδέτερου φύλου.

Ο Πρόεδρος του, πατήρ Τζοέλ Ταμποράτο είπε ότι έγινε «για να αυξήσει την κατανόηση και το σεβασμό για τις ανθρώπινες ανάγκες και ευαισθησίες όλων».

«Ο διάλογος, προσεύχομαι, να προάγει ακόμα περισσότερο την διορατικότητα και την κατανόηση της LBGTI κοινότητας και τις ανάγκες των άλλων, που αλληλεπιδρούν με αυτό, λαμβανομένου υπόψιν ότι ήδη έχω αναλάβει πρωτοβουλίες στη διαχείριση των φυσικών μας πλάνων».

Μετάφραση για το T-zine.gr
Δημήτρης Κυριακού.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News