Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 | 12:25
Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News | T-zine.gr
Ένας στους τρεις ομοφυλόφιλους ανθρώπους έχουν δεχτεί εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο και στο σχολείο.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των λεσβιών, ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων (LGB) ανθρώπων που έχουν δεχτεί εκφοβισμό (μπούλινγκ) στο σχολείο έχουν επίσης δεχτεί και στην εργασία.
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο AngliaRuskin διαπίστωσαν ότι το 35% των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών που είχαν δεχτεί πειράγματα στο σχολείο κατέληγε ως εκφοβισμό στο χώρο εργασίας τους.
Για τις λεσβίες και τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες, αυτή η στατιστική ήταν 29%.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς ομοφυλόφιλους άνδρες (56%) και σχεδόν μία στις δύο (47%) λεσβίες ήταν «δυσαρεστημένοι-ες» με τη δουλειά τους.
Σχεδόν ένας στους τρεις ομοφυλόφιλους δέχτηκε εκφοβισμό στο σχολείο, σύμφωνα με την έρευνα
Η έρευνα περιελάμβανε απαντήσεις από 400 LGB άτομα με μέσο όρο ηλικίας 37 ετών, δηλαδή από το 1985 μέχρι το 1997.
Μεταξύ 1988 και 2003, το άρθρο 28 απαγόρευε την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Διαβάστε ακόμα: Οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς LGBTI ανθρώπους έχουν κατάθλιψη.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ομοφυλόφιλων ανδρών (73%) δήλωσαν ότι είχαν δεχτεί εκφοβισμό σε κάποιο βαθμό στο σχολείο, ενώ το ποσοστό αυτό για τις λεσβίες ήταν 59%.
Ο Nick Drydakis, στο Πανεπιστήμιο AngliaRuskin, ο οποίος ανέθεσε τη μελέτη, εξήγησε ότι οι άνθρωποι που δέχονται εκφοβισμό στο σχολείο θα μπορούσαν να εμφανίσουν χαρακτηριστικά όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ευπάθεια, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να στοχευθούν από άτομα που κάνουν μπούλινγκ στο χώρο της εργασίας.
— Nick Drydakis, υπεύθυνος της μελέτης
«Η μελέτη αυτή υποδηλώνει ότι ο εκφοβισμός μπορεί να είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για τα LGB άτομα, το οποίο συνεχίζεται από το σχολείο μέχρι το χώρο εργασίας», δήλωσε ο Drydakis.
«Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: ο εκφοβισμός στη σχολική ηλικία θα ήταν πιθανότερο να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολία στη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης ή σε μεγαλύτερο κίνδυνο κακής ψυχικής υγείας».
«Παράγοντες όπως αυτοί μπορεί να κάνουν πιο πιθανό ότι θα βιώσουν αργότερα τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας».
«Τα θύματα εκφοβισμού μετά τη σχολική φοίτηση ενδέχεται να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ευπάθειας, όπως αδύναμες συμπεριφορές, που τους καθιστούν ελκυστικούς στόχους για δυσμενείς μεταχειρίσεις και αξιολογήσεις από τους συναδέλφους και τους εργοδότες στον εργασιακό χώρο».
Ο Adam McCann, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Diversity Models Role, μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσπαθεί να αποτρέψει τον εκφοβισμό των LGBTΙ + στα σχολεία, δήλωσε στην PinkNews ότι τα νέα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν «έκπληξη».
«Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας», είπε.
«Οι νέοι που φτάνουν στο μέγιστο βαθμό ικανοτήτων ως ενήλικες απαιτείται από εμάς να δημιουργήσουμε ένα σύστημα εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς».

Προηγούμενες έρευνες δείχνουν μεγάλο αριθμό LGBTΙ ανθρώπων που έχουν δεχτεί εκφοβισμό
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο εκφοβισμός κατά των LGBTΙ ανθρώπων είναι ευρέως διαδεδομένος στα σχολεία και στον εργασιακό χώρο.
Σχεδόν το ήμισυ (45%) των LGBTΙ μαθητών, συμπεριλαμβανομένου του 64% των τρανς μαθητών, δέχονται εκφοβισμό στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η Stonewall.
Η φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBTΙ δήλωσε επίσης ότι ένας στους πέντε Ευρωπαίους υπαλλήλους (19%) τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει κακοποιηθεί λεκτικά από τους συναδέλφους ή τους πελάτες του για το σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Περισσότεροι από το 10% των τρανς ανθρώπων έχουν αναφέρει λεκτικό εκφοβισμό στην εργασία, σύμφωνα με το Stonewall, 6% έχουν υποστεί σωματική επίθεση.
Διαβάστε ακόμα: Οι ίντερσεξ άνθρωποι διαγράφονται ξανά.
© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Ο Κ. Μελικέρτης ζει στην Αθήνα και είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταφράζει εθελοντικά για το διαδικτυακό περιοδικό T-zine.gr.