Now Reading
Ένας στρατιώτης και η τρανς κόρη του αποδεικνύουν την αληθινή αγάπη σε μια ισχυρή ταινία μικρού μήκους

Ένας στρατιώτης και η τρανς κόρη του αποδεικνύουν την αληθινή αγάπη σε μια ισχυρή ταινία μικρού μήκους

ΗΠΑ: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 | 22:28

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr

 

Με το «The Real Thing», ο σκηνοθέτης Brandon Kelley θέλει να θέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους γονείς όλων των παιδιών.

Ένας στρατιώτης και η τρανς κόρη του αποδεικνύουν την αληθινή αγάπη σε μια ισχυρή ταινία μικρού μήκους

Ένας στρατιώτης και η τρανς κόρη του αποδεικνύουν την αληθινή αγάπη σε μια ισχυρή ταινία μικρού μήκους

Ένα τρανς κορίτσι και ο πατέρας της μοιράζονται μια τρυφερή αγκαλιά στο «The Real Thing», του σκηνοθέτη Brandon Kelley, που προωθήθηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα προς τιμήν τόσο της Ημέρας των Βετεράνων όσο και της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης των Τρανς Ανθρώπων.

Η ταινία επτά λεπτών, η οποία προβλήθηκε στο Outfest στο Λος Άντζελες το 2017 και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Νέα Αγγλία το 2018, ακολουθεί την ζωή της Allie (Sophie Giannamore), η οποία έχει κάνει μετάβαση, ενώ ο πατέρας και στρατιώτης (Michael Torpey) υπηρετούσε σε περιοδεία. Δυστυχώς για την Allie, οι συμμαθητές της και οι δάσκαλοί της δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί τον αυθεντικό της εαυτό – και όταν επιστρέφει στο σπίτι για να βρει τον μπαμπά της, στέκεται στο δωμάτιό της και ανησυχεί ότι θα αντιδράσει ομοίως.

Ο Kelley, ο οποίος εργάστηκε στα παρασκήνια στο «Bill Nye Save the World» και στο «Runway Runway», καθώς και στη τηλεοπτική σειρά του 2016 «Nightcap», δήλωσε στο HuffPost ότι ήθελε να δείξει με την ταινία του«ένα παράδειγμα πρότυπο μεταξύ ενός γονέα με το τρανς παιδί του, ή οποιοδήποτε παιδί, όπως πρέπει να είναι». Αναφέρθηκε επίσης στο ταλέντο της Giannamore, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς κορίτσι και στην πραγματική ζωή και δείχνει το ταξίδι της σε μια σειρά βίντεο στο YouTube.

Ο σκηνοθέτης γνωρίζει φυσικά ότι το «The Real Thing» κυκλοφόρησε σε μια εποχή κατά την οποία τα μέλη της τρανς κοινότητας είδαν τα δικαιώματά τους να κάνουν ένα βήμα πίσω με τη διοίκηση του Προέδρου Donald Trump. Ακόμα, ελπίζει ότι η ταινία θα υπενθυμίσει στο κοινό ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020 για να διορθώσουμε τα προβλήματά μας».

«Κάθε μέρα υπάρχει μια νέα ιστορία μιας τοπικής νίκης, ή μικρή πρόοδος που σημειώνεται», είπε. «Υπάρχουν πολλές μάχες μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται σε δικαστήρια, νομοθεσίες και κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η νεολαία και το πάθος βρίσκονται στο πλευρό μας. Μαζί, αυτές οι προσπάθειες δημιουργούν ένα παλιρροιακό κύμα προοδευτικής σκέψης και πολιτικής».

Όσον αφορά την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τους Τρανς Ανθρώπους, πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε σκοτεινοί, αλλά πρέπει επίσης να δούμε αυτή την εβδομάδα ως ευκαιρία να προβάλλουμε τον εαυτό μας. Θέλω [η τρανς νεολαία] να γνωρίζει ότι αυτή η εβδομάδα υπάρχει, σε μεγάλο βαθμό, για να τους βοηθήσει».

Δείτε Επίσης

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Huffington Post

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί