Now Reading
Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στο Ουισκόνσιν εγκρίνει την ασφαλιστική κάλυψη επαναπροσδιορισμού φύλου για τους τρανς εργαζομένους

Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στο Ουισκόνσιν εγκρίνει την ασφαλιστική κάλυψη επαναπροσδιορισμού φύλου για τους τρανς εργαζομένους

ΗΠΑ: Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018 | 16:43

Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

«Τώρα που εγκρίθηκε, μπορώ να προχωρήσω και να αισθάνομαι ασφαλής, αντί να απογοητεύομαι ξανά και ξανά»

Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στο Ουισκόνσιν εγκρίνει την ασφαλιστική κάλυψη επαναπροσδιορισμού φύλου για τους τρανς εργαζομένους.

Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στο Ουισκόνσιν εγκρίνει την ασφαλιστική κάλυψη επαναπροσδιορισμού φύλου για τους τρανς εργαζομένους.

Η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ ενέκρινε την ασφαλιστική κάλυψη του επαναπροσδιορισμού φύλου των τρανς εργαζομένων της Πολιτείας. Αυτή η κάλυψη θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες.

Η απόφαση εγκρίθηκε την Τετάρτη 22 Αυγούστου. Το Συμβούλιο ψήφισε υπερ με 5-4 ψήφους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η πολιτεία του Ουισκόνσιν αναγνώρισε ότι η απαγόρευση προς τα τρανς πρόσωπα να έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη δεν έχει καμία βάση στην ιατρική επιστήμη», ανέφερε η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) του Ουισκόνσιν.

«Η απόφαση της επιτροπής είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και τους συνιστούμε να επιτραπεί η πρόσβαση στην περίθαλψη που η ιατρική κοινότητα συμφωνεί ότι είναι απαραίτητη».

Ιστορικό.

«Ωστόσο, η απόφαση δεν αναιρεί την κακοποίηση που έχει ήδη προκαλέσει ο αποκλεισμός των τρανς εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονταν για χρόνια ή αναγκάζονταν να αναλάβουν τεράστια οικονομικά βάρη για να την αποκτήσουν», συνέχισε η ACLU.

Αυτές οι υπηρεσίες ήταν προηγουμένως διαθέσιμες στους τρανς εργαζομένους της πολιτείας από το 2016. Ωστόσο, το 2017, η κάλυψη καταργήθηκε κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη Scott Walker.

«Περίμενα τόσο πολύ», δήλωσε ο Rowan Calyx, 46χρονος τρανς άνδρας που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. «Τώρα που εγκρίθηκε, μπορώ να προχωρήσω και να αισθάνομαι ασφαλής, αντί να απογοητεύομαι ξανά και ξανά».

Η ανανέωση της πολιτικής από την επιτροπή πραγματοποιήθηκε μετά την αγωγή δύο τρανς εργαζομένων προς την πολιτεία που έγινε πέρυσι επειδή δεν είχαν αυτά τα προνόμια. Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο του Ουισκόνσιν αποφάσισε επίσης ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να απαγορεύσει τη χρήση των κεφαλαίων του Medicaid για να πληρώσει για τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η UnitedHealthCare, η οποία ξεκινά ένα πρόγραμμα Medicare Advantage για τους εργαζομένους και συνταξιούχους της Πολιτείας, συμφώνησε με την απόφαση αυτή. Σύμφωνα με το The Star Tribune, η UnitedHealthCare δήλωσε προς την Πολιτεία ότι η άρνηση της ασφαλιστικής κάλυψης του επαναπροσδιορισμού φύλου θα είχε ως αποτέλεσμα μη συμμόρφωση με τους ομοσπονδιακούς κανόνες του Medicare.

«Εμείς μιλάμε για την βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των μελών μας χωρίς κανένα κόστος», δήλωσε το μέλος της επιτροπής, Herschel Day στο The Star Tribune. Σύμφωνα με τον Day, αυτή η κάλυψη δεν θα πρέπει να επηρεάζει τα ασφάλιστρα.

Οι αντιδράσεις στο Twitter.

Κάποιοι έγραψαν στο Twitter για να χαιρετήσουν τη νέα πολιτική της πολιτείας.

Άλλες πληροφορίες.

Πέρυσι, το Αμερικανικό Εφετείο υποστήριξε τον τρανς μαθητή, Ash Whitaker, στο Ουισκόνσιν, σε μια αγωγή που έκανε για το νομοσχέδιο περί πρόσβασης στις τουαλέτες. Η σχολική περιφέρεια πλήρωσε το τρανς αγόρι με διακανονισμό 800.000 δολάρια.


© T-zine.gr 2018
| Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί