Now Reading
Επτά ταινίες ενάντια στον σεξισμό και στις διακρίσεις σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού

Επτά ταινίες ενάντια στον σεξισμό και στις διακρίσεις σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού

Ελλάδα: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 | 19:07

T-zine.gr

LGBTQI News – Εκδηλώσεις 

 

Εκδήλωση με προβολές ταινιών διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.)


Το Κέντρο Έρευνας για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), στα πλαίσια υλοποίησης του Έργου «Πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού» και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας (IDAHOBIT), διοργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 20.30μμ στον Κήπο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), εκδήλωση με προβολές επτά ταινιών ενάντια στον σεξισμό και στις διακρίσεις σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα θέματα της ταυτότητας φύλου αλλά και του σεξουαλικού προσανατολισμού, η προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα και η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους.

Οι ταινίες:

1. Διαφορές – Differences / Τσανγκ Τσουν Τσου

Η ταινία μιλάει για τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις στη σημερινή κοινωνία. Όπως υποστηρίζει η δημιουργός: «η προσπάθεια να κατανοήσουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε απόφαση και ο σεβασμός στις επιλογές των άλλων, είναι ο μόνος τρόπος να βελτιώσουμε τον κόσμο μας».

2. Συμφορά – Calamity / Μαξίμ Φέγιερς

Η Φρανς συναντάει για πρώτη φορά την κοπέλα του γιού της και χάνει τον έλεγχο. Μια εξερεύνηση του μηχανισμού της άμυνας στην απόρριψη και στον φόβο. Τι θεωρείται φυσιολογικό και τι παράξενο; Τι επιλέγουμε να εκφράσουμε και τι να κρατήσουμε μέσα μας; Πώς θα θέλαμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε και τελικά τι
επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι και να κάνει;

3. Μη αποδεκτό – Not Acceptable / Σαμάν Χαγκιγκιβάντ

Ο ονειρικός κόσμος ενός νεαρού τρανς ατόμου που απέχει από τα πρότυπα της οικογένειας, οδηγεί τελικά στην απόρριψή του.

4. Προπαγάνδα – Propaganda /Νατάλια Βτουλκίνα

Ένας άνδρας πειραματίζεται φορώντας γυναικεία ρούχα για πρώτη φορά. Βιώνει μια σειρά από εξευτελισμούς και αποκαλύψεις που δείχνουν ότι οι επιλογές μας στη ζωή κατευθύνονται κυρίως από προπαγάνδα.

Η σκηνοθέτιδα της ταινίας «Προπαγάνδα – Propaganda», Νατάλια Βτουλκίνα, θα βρίσκεται μαζί μας για να προλογίσει την ταινία της στο κοινό.

Δείτε Επίσης

5. Ίκι – Icky / Παραστού Καρντγκάρ

Σ’ έναν βροχερό, βαρετό κόσμο -παρόμοιο με τον δικό μας- οι άνθρωποι έχουν για κεφάλι έναν λυμένο κύβο του Ρούμπικ. Υπάρχει, όμως, ένα παιδί που διαφέρει από τα υπόλοιπα…

6. Ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες – The devil is in the details / Φαμπιέν Γκορζάρ

1859. Η Αλεξίνα, μια ασκούμενη δασκάλα στη μονή όπου μεγάλωσε, πάσχει από ανυπόφορους πόνους. Μετά από μια εξέταση, ο γιατρός ανακαλύπτει ότι είναι ίντερσεξ. Σύμφωνα με τη γνωμάτευσή του, «επικρατεί» το ανδρικό φύλο, άρα η Αλεξίνα είναι άνδρας. Επομένως, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να φύγει από τη μονή όσο το δυνατόν συντομότερο, εγκαταλείποντας την καλύτερή της φίλη, Ενριέτ.

7. Μαμά, γύρισα – Mum, I’m back / Δημήτρης Κατσιμίρης

Μια γυναίκα επιστρέφει, μετά από 40 χρόνια, στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Αφορμή είναι ο θάνατος της μητέρας της. Στα χέρια της κρατάει μια παλιά φωτογραφία: μια μάνα με τα δυο αγοράκια της. Φτάνοντας στο νεκροταφείο, έρχεται αντιμέτωπη με τα πρόσωπα όλων εκείνων που άφησε πίσω της κάποτε.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μαμά, γύρισα», Δημήτρης Κατσιμίρης, και η ηθοποιός Εύα Κουμαριανού θα βρίσκονται μαζί μας για να μιλήσουν για την ταινία.

© T-zine.gr 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί