Έρευνα: Οι LGBTI εργαζόμενοι που δεν γνωστοποιούν την ταυτότητά τους υποφέρουν επαγγελματικά. | Photo: Tjook / Flickr

Έρευνα: Οι LGBTI εργαζόμενοι που δεν γνωστοποιούν την ταυτότητά τους υποφέρουν επαγγελματικά

Αυστραλία: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 | 10:30

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

LGBTQI News 

Έρευνα: Οι LGBTI εργαζόμενοι που δεν γνωστοποιούν την ταυτότητά τους υποφέρουν επαγγελματικά.

Οι LGBTI εργαζόμενοι που δεν γνωστοποιούν την ταυτότητά τους υποφέρουν επαγγελματικά. | Photo: Tjook / Flickr

Η έρευνα διοργανώθηκε από το Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) και χρηματοδοτήθηκε από την Deloitte, με την ονομασία της έρευνας Out at Work όπου συμμετείχαν 1.600 LGBTI εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 32% αυτών των εργαζομένων είχαν γνωστοποιήσει την LGBTI ταυτότητά τους σε όλους τους συναδέλφους τους στον εργασιακό χώρο. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι όταν δεν γνωστοποιούν την ταυτότητά τους στην εργασία διακινδυνεύουν την ευημερία τους και μειώνουν την απόδοσή τους. Οι εργαζόμενοι που δεν γνωστοποιούν την LGBTI ταυτότητά τους σε όλους τους συναδέλφους ήταν σχεδόν 50% λιγότερο ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους σε σύγκριση με τους εργαζομένους που ήταν ανοιχτοί σε όλους. Ήταν επίσης δύο φορές πιο πιθανό να είναι «απογοητευμένοι» στην εργασία.

Η Διευθύντρια του Diversity Council of Australia, Lisa Annese, πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι το να γνωστοποιείς την ταυτότητά σου, να είσαι υπερήφανος και ανοιχτός στην εργασία είναι απαραίτητο. Αλλά όλα ξεκινάνε με την ένταξη των LGBTI εργαζομένων σε χώρους εργασίας.

Η Annese δήλωσε: «Ένα μεγάλο μέρος των LGBTI εργαζομένων δεν νιώθουν ασφάλεια για να γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους. Και το να κρύβονται, μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο στη δική τους ευημερία αλλά και στην εργασία τους. «Αυτή η έρευνα δείχνει ποσοτικά την ανάγκη δημιουργίας εργασιακών χώρων που να συμπεριλαμβάνουν LGBTI εργαζομένους στην Αυστραλία. «Καλώ τους εργοδότες να εξετάσουν καλά τι μπορούν να κάνουν για να επωφεληθούν από αυτό, όχι μόνο για τους LGBTI εργαζομένους, αλλά και για την οργάνωσή τους στο σύνολό της», είπε.

Οι LGBTI εργαζόμενοι

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι LGBTI εργαζόμενοι που γνωστοποιούν την ταυτότητά τους έχουν:

  • 50% περισσότερες πιθανότητες να καινοτομούν από ό, τι οι εργαζόμενοι που δεν είναι ανοιχτοί σε όλους.
  • 35% περισσότερες πιθανότητες να εργάζονται πολύ πιο αποτελεσματικά στην ομάδα τους.
  • 28% περισσότερες πιθανότητες να παρέχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Raymond Trau πιστεύει ότι η γνωστοποίηση της LGBTI ταυτότητας ενός ανθρώπου δεν είναι μια ξεχωριστή υπόθεση.

Είπε: «Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η γνωστοποίηση της ταυτότητάς τους στο χώρο εργασίας είναι περίπλοκο θέμα, αλλά δεν συνειδητοποιούν πάντοτε ότι επιδρά και σε άλλους τομείς». «Ακόμα και οι LGBTI εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι ανοιχτοί με την ταυτότητά τους και την έχουν γνωστοποιήσει πολλές φορές, πρέπει να σκέφτονται διπλά όταν εργάζονται σε ένα χώρο που είναι ομοφοβικό, τρανσφοβικό και μη αποδεκτό σε LGBTI άτομα. «Αυτό εξηγεί γιατί τα αποτλέσματά μας εξακολουθούν να δείχνουν ότι η γνωστοποίηση της ταυτότητας παραμένει ένα πρόβλημα στο χώρο εργασίας», είπε.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Gay Star News