Now Reading
Έρευνα: Η βία κατά των ΛΟΑΤΙ ακτιβιστών και υπερασπιστών έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Έρευνα: Η βία κατά των ΛΟΑΤΙ ακτιβιστών και υπερασπιστών έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Υπάρχει μια απότομη αύξηση της βίας κατά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζονται σε θέματα ΛΟΑΤΙ και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
 

Αυτά είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας που πήρε συνέντευξη από υπερασπιστές των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ σε 13 χώρες – Αργεντινή, Μεξικό, Περού, Εκουαδόρ, Τανζανία, Ουγκάντα, Ουγγαρία, Ελ Σαλβαδόρ, Μαλάουι, Ζιμπάμπουε, Εσουατίνι, Σρι Λάνκα και Ινδονησία. (Την έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ)

Ανέφεραν μια έντονη αύξηση των σωματικών επιθέσεων, των σεξουαλικών επιθέσεων, των συλλήψεων, των επιδρομών στα σπίτια τους και των παρενοχλήσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας το 2020.

Ξεκινώντας την έρευνα από τους Front Line Defenders, η ακτιβίστρια Amazin LeThi, γράφει:

«Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διηγήθηκαν τις ιστορίες τους σε αυτήν την έρευνα υφίστανται βίαιες επιθέσεις, επιδρομές σε ξενώνες, συλλήψεις και ανεξέλεγκτο στιγματισμό ως απάντηση στην ειρηνική τους διεκδίκηση για πρόσβαση σε τρόφιμα, στέγη και υγειονομική περίθαλψη για τις κοινότητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κάθε φρικτή ιστορία βίας και διακρίσεων που άκουσα, ήταν από ακτιβιστές που επιμένουν στον αγώνα τους παρά τους κινδύνους».

«Τα κενά που άφησαν οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις»

Στην Τανζανία, οι υποστηρικτές ανέφεραν μια σειρά από επιθέσεις στα σπίτια τους, όταν οι ντόπιοι ανακάλυψαν ότι στέγαζαν ΛΟΑΤΙ άτομα και πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ, που διατρέχουν κίνδυνο αστεγίας, πείνας και αστυνομικής βίας στους δρόμους.

Η έρευνα τεκμηριώνει επίσης μαζικές συλλήψεις στα γραφεία των ΛΟΑΤΙ οργανώσεων ενώ οι αρχές αναγκάζουν τις ιατρικές κλινικές που διοικούνται από ακτιβιστές να κλείσουν. Παραθέτει περιπτώσεις όπου αξιωματικοί υπεύθυνοι για τα σημεία ελέγχου έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά και κρατούν τρανς υπερασπιστές.

Εν τω μεταξύ, σε όλο τον κόσμο έχουν διαδοθεί ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια που ισχυρίζονται ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδίδουν το COVID-19.

Όλα αυτά έχουν έρθει σε μια στιγμή που οι αγωνιστές αντιμετωπίζουν το τραύμα του να μην μπορούν να βοηθήσουν όλους όσους τους χρειάζονται.

Η Erin Kilbride, ερευνήτρια και συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε:

«Σχεδόν κάθε εβδομάδα, λαμβάνουμε φωτογραφίες βίαιων επιθέσεων στα σπίτια των υπερασπιστών των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων».

«Ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε ξενώνες έκτακτης ανάγκης για τα άστεγα μέλη της κοινότητας».

Δείτε Επίσης

«Οι υπερασπιστές με τους οποίους μιλήσαμε υφίστανται σοβαρό σωματικό, σεξουαλικό και ψυχολογικό τραύμα για να βοηθήσουν τις κοινότητές τους να επιβιώσουν από την πανδημία», συμπλήρωσε.

ν τω μεταξύ, ο Andrew Anderson, εκτελεστικός διευθυντής των Front Line Defenders, πρόσθεσε:

«Οι υπερασπιστές των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ συνέχισαν την σημαντική τους, σωτήρια εργασία, κατά τη διάρκεια του COVID-19, παρά τις τεράστιες απειλές για τη σωματική και ψυχολογική τους υγεία».

Εκτός από την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το έργο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, γεμίζουν τα κενά ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν αφήσει οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις καθώς και τα προγράμματα αντιμετώπισης των διακρίσεων εν μέσω πανδημίας.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας να τερματιστούν οι επιθέσεις εναντίον των υπερασπιστών που κάνουν σωτήρια εργασία στο πεδίο».

 
Μετάφραση – Επιμέλεια: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News | T-zine.gr | 8/1/2021
 


 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί