Now Reading
Ερεύνα: Περισσότεροι από τους μισούς τρανς άνδρες εφήβους έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις ΗΠΑ

Ερεύνα: Περισσότεροι από τους μισούς τρανς άνδρες εφήβους έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 | 20:21

Πάρβη Πάλμου  | Trans News | Άρθρο  | T-zine.gr
 

Έρευνα: Περισσότεροι από τους μισούς τρανς άνδρες εφήβους έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις ΗΠΑ.

Νέα έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφερε στην επιφάνεια ότι στατιστικά 4 στα 5 τρανς πρόσωπα που βρίσκονταν στην εφηβική ηλικία έχουν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν, ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη σε περίοδο 36 μηνών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δημοσίευσε αυτή την έκθεση που έχει τίτλο: «αυτοκτονική συμπεριφορά σε τρανς εφήβους», αυτό το μήνα.

Οι συγγραφείς Russell B. Toomey, Amy K. Syvertsen και Maura Shramko αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν να κατανοήσουν την κατηγοριοποίηση προσώπων που έχουν αυτοκτονική συμπεριφορά σε συνάρτηση με την ταυτότητα φύλου τους. Συνολικά, εξέτασαν: τρανς γυναίκες, τρανς άνδρες , μη-δυαδικά πρόσωπα, questioning πρόσωπα, cisgender (μη τρανς) άνδρες και γυναίκες.

Χρησιμοποίησαν στοιχεία από την έρευνα Προφίλ Μαθητικής Ζωής: Συμπεριφορές και Στάσεις. Αυτή η έρευνα έδωσε πληροφορίες για 617 έφηβους ηλικίας από 11 έως 19 ετών.

Στην έκθεσή τους, οι συγγραφείς έλαβαν πληροφορίες από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάιο του 2015.

Διαβάστε: Τρία στα πέντε άτομα διεθνώς αποκαλούν τα τρανς άτομα με λάθος γένος.

Τι βρήκαν;

Στα συμπεράσματά τους, υπήρξαν δυσανάλογα αποτελέσματα σε σχέση με την ταυτότητας φύλου και των προσπαθειών αυτοκτονίας.

Κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου συλλογής των δεδομένων, το 50,8% των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς άνδρες φέρεται να έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει συγκριτικά με τις άλλες ομάδες.

Στη συνέχεια, το 41,8% των μη δυαδικών προσώπων και το 29,9% των τρανς γυναικών.

Το παιδί μου είναι γκέι
Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης

Εάν λάβουμε υπόψη τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων σε όλες τις ομάδες, φτάνουμε στο το 80,7% όλων των τρανς προσώπων που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δηλαδή 4 στα 5 τρανς πρόσωπα στην εφηβική ηλικία έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Τέλος, το 27,9% των ερωτηθέντων εφήβων, το 17,6% των cisgender γυναικών και το 9,8% των cisgender ανδρών, ανέφεραν απόπειρες αυτοκτονίας.

Η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες πρόληψης αυτοκτονίας μεταξύ των τρανς εφήβων, ενώ παράλληλα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μεταβλητότητα στο συγκεκριμένο πληθυσμό, κατέληξαν οι συντάκτες της μελέτης.

«Αυτές οι οδυνηρές στατιστικές δείχνουν ότι είναι επείγον να οικοδομήσουμε φιλόξενες και ασφαλείς κοινότητες για τα νέα LGBTQI πρόσωπα, ιδιαίτερα για τα νέα τρανς πρόσωπα», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος για τα παιδιά, τη νεολαία και τις οικογένειες του Ιδρύματος Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ellen Kahn.

«Η δυσάρεστη πραγματικότητα που αντικατοπτρίζεται σε αυτή τη μελέτη μπορεί να προληφθεί, και τα σχολεία μας, οι πολιτικοί ηγέτες και οι κοινότητες μπορούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας», κατάληξε.

Μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη της έρευνας πιέζοντας εδώ (το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμο μόνο για τους συνδρομητές).

Σημειώσεις της μεταφράστριας, η οποία είναι μέλος και εργάζεται ως εθελόντρια ψυχολόγος στο Σωματείο Υποστήριξη Διεμφυλικών σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Οι προσωπικές μου στατιστικές από το 2010 που εργάζομαι σε εθελοντική βάση ως ψυχοθεραπεύτρια στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, συνάδουν απόλυτα με τα ευρήματα της παραπάνω έρευνας.

Πολύ σπάνια κατά την διάρκεια λήψης του ιστορικού, ένα τρανς πρόσωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν αναφέρει κάποια απόπειρα στο παρελθόν ή αυτοκτονικό ιδεασμό. Το ίδιο ισχύει και για τους εφήβους.

Με λύπη μας λοιπόν διαπιστώνουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τρανς ανθρώπων είναι suicide survivors, επιζώντες από απόπειρες αυτοκτονίας.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι πολύ συχνά στο ΣΥΔ έχουμε αντιμετωπίσει περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας, κάποια εκ των οποίων βαριά, με όλη την ευθύνη έκβασης του περιστατικού πάνω μας, διότι δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές πρόληψης που να εξειδικεύονται αποκλείστηκα στα τρανς, φυλοδιαφορετικά και μη-δυαδικά πρόσωπα.

Δείτε Επίσης

Παραθέτω κάποιες προτάσεις, απόσπασμα από την ομιλία μου στους εκπαιδευτικούς που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη περιστατικών αυτοκτονίας:

 • Επιμορφωθείτε σε θέματα ταυτότητας φύλου.
 • Αποφύγετε να προσεγγίσετε το άτομο ως πρόβλημα, αντιμετωπίστε το ως ευκαιρία για να εμπλουτίσει την σχολική κοινότητα και να αμφισβητήσει τα στερεότυπα των φύλων.
 • Αντιμετωπίστε το φύλο ως φάσμα έχοντας μια μη δυαδική προσέγγιση προς το φύλο.
 • Ακούστε το άτομο προσεκτικά και παρέχετε υποστήριξη σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
 • Εστιάστε στην ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης και του σεβασμού της διαφορετικότητας σε σχέση με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
 • Εστιάστε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση όλων των μορφών του εκφοβισμού και της παρενόχλησης – αυτό πρέπει να συμπεριλαμβάνει την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα τρανς θέματα και η τρανσφοβία αναγνωρίζονται σε όλο το πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου.
 • Δείξτε σεβασμό στον τρόπο που το άτομο εκφράζει το φύλο του, ντύσιμο, ομιλία κ.α
 • Δημιουργήστε σχολικά βιβλία που δεν περιέχουν τρανσφοβικό υλικό.
 • Εστιάστε στην αποτελεσματική καταγραφή και αντιμετώπιση τρανσφοβικών περιστατικών.
 • Ψυχολογική υποστήριξη εντός σχολείου για τα άτομα και τις οικογένειες τους από εξειδικευμένο επαγγελματία ψυχικής υγείας.
 • Δημιουργία lgbtqi ομάδων(safe spaces) και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Λίγες μέρες μετά την Διεθνή Ημέρα Πρόληψης Αυτοκτονιών και την έναρξη των σχολικών μαθημάτων ας ελπίσουμε να μην μετρήσουμε άλλα θύματα.

 

Διαβάστε: O 9χρονος Jamel αποκάλυψε στους συμμαθητές του πως είναι ομοφυλόφιλος. Τέσσερις μέρες μετά αυτοκτόνησε.

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate και Gay Star News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί