Now Reading
Έρευνα στο Κολοράντο δείχνει πως υποστηρίζοντας την τρανς μαθητική κοινότητα, μειώνεται ο κίνδυνος αυτοκτονίας

Έρευνα στο Κολοράντο δείχνει πως υποστηρίζοντας την τρανς μαθητική κοινότητα, μειώνεται ο κίνδυνος αυτοκτονίας

ΗΠΑ: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017 | 10:25

by: Molly Hendrickson

Μετάφραση για το T-zine.grΠέτρος Θεοδωρίδης

Έρευνα στο Κολοράντο δείχνει πως υποστηρίζοντας την τρανς μαθητική κοινότητα, μειώνεται ο κίνδυνος αυτοκτονίαςΜπόλντερ, Κολοράντο – Όπως πολλά τρανς άτομα, ο Μόργκαν Σήμοντ δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί μεγαλώνοντας και ο κόσμος φρόντιζε για αυτό.

«Ένιωθα διαρκώς αυτοκτονικός επειδή δεν μπορούσα να προσαρμοστώ», είπε ο Σήμοντ που είναι υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής των Τρανς για το Out Boulder. «Φυσικά, θα σε τραμπουκίσουν και αυτό ήταν μια καθημερινότητα για εμένα. Ήμουν τρομερά θλιμμένο παιδί».

Πέρασαν 40 χρόνια, και η πιο πρόσφατη έρευνα από το Healthy Kids Colorado Survey, δείχνει πως δεν έχουν αλλάξει πολλά. Για πρώτη φορά, η έρευνα, που γίνεται κάθε δύο χρόνια, περιείχε ερωτήσεις για το φύλο προς τους μαθητές των Λυκείων του Κολοράντο.

Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Έδειξαν πως τρανς άτομα Λυκείου κινδύνευαν δύο φορές περισσότερο να δεχτούν τραμπουκισμούς από cis-gender (μη τρανς) άτομα. Το 40% σκέφτηκε την αυτοκτονία, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 14% για τους cis-gender μαθητές. Επίσης, το 35% των τρανς μαθητών έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στους περασμένους 12 μήνες.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα. Αν τέτοια νούμερα αφορούσαν κάποια άλλη πληθυσμιακή ομάδα, θα είχαμε κοινωνικό αναβρασμό», είπε η Μάρντι Μουρ, Εκτελεστική Διευθύντρια του Out Boulder Country.

Η Μουρ λέει πως οι αριθμοί επιβεβαιώνουν, αφενός αυτό που ήδη γνώριζαν απευθυνόμενοι στον κόσμο, και, αφετέρου, την πραγματική ανάγκη για υποστήριξη.

«Η τρανς νεολαία που συνδέεται με οργανισμούς όπως ο Out Boulder County, ο Oasis ή ο Rainbow Alley που βρίσκονται στο κέντρο του Ντένβερ, βιώνει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία» σύμφωνα με τη Μουρ.

Μελέτες δείχνουν πως τρανς παιδιά που δεν τους επιτρέπεται η μετάβαση αλλά δέχονται υποστήριξη από τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτής, έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, μειωμένο άγχος και καλύτερη ψυχική υγεία.

To Healthy Kids Colorado Survey έδειξε πως οι τρανς μαθητές που νιώθουν ασφαλείς στο σχολείο είναι 2 με 3 φορές λιγότερο πιθανό να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν. Όσοι νιώθουν πως υπάρχει ένας ενήλικας στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν είναι 2 με 3 φορές λιγότερο πιθανό να επιχειρήσουν να αυτοκτονήσουν και 1 με 4 φορές λιγότερο πιθανό να δεχτούν τραμπούκικες επιθέσεις. Επίσης, ανέδειξε το όφελος προς τους τρανς μαθητές όταν αυτοί συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Δείτε Επίσης

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη πίσω από την προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι, ακόμη και αν ξεκινήσουμε με μικρά βήματα, αυτό μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά για όσους έχουν κατάθλιψη αυτήν τη στιγμή», είπε ο Σήμοντ.

Τελικά, ο Σήμοντ βρήκε υποστήριξη στη ΛΟΑΤ κοινότητα και μοιράζεται την ιστορία του ώστε να προσφέρει μια εναλλακτική στα τρανς παιδιά.

«Όταν ξέρεις πως το έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι πριν από εσένα, έχουν συντρόφους, βρήκαν δουλειές, τότε αποκτάς ελπίδα»

Η πιο πρόσφατη έρευνα ολοκληρώθηκε το 2015 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Για την έρευνα, πατήσε εδώ.

© T-zine.gr με πληροφορίες από thedenverchannel.com

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί