Now Reading
Εργαζόμενες στο σεξ στην Ουκρανία βοηθούν όσες και όσους μένουν πίσω στην εμπόλεμη ζώνη

Εργαζόμενες στο σεξ στην Ουκρανία βοηθούν όσες και όσους μένουν πίσω στην εμπόλεμη ζώνη

Εργαζόμενες στο σεξ σε όλο τον κόσμο και πολλές από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν, έχουν περάσει τις τελευταίες εβδομάδες στηρίζοντας συναδέλφισσες και συναδέλφους τους που έχουν ξεμείνει στην Ουκρανία.

 

Εργαζόμενες στο σεξ στην Ουκρανία βοηθούν όσους μένουν πίσω στην εμπόλεμη ζώνη

Πλατφόρμες απ’ όλο τον χώρο έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια και οργάνωσαν προσπάθειες, ενώ έχουν γίνει και μεγάλες προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων στο Twitter.

Τώρα εργαζόμενες στο σεξ στην Ουκρανία θέλουν βοήθεια για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους. Ανάμεσά τους είναι η Kara Xaen, μία 26χρονη Ουκρανή σεξεργάτρια που πρόσφατα επέστρεψε από τη Γερμανία για να είναι με την οικογένεια της στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Η γιαγιά της είναι πολύ άρρωστη όπως είπε στο VICE και ο πατέρας της δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή. «Αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ μαζί», λέει.

Η Xaen λέει ότι η στήριξη από όλο τον χώρο είναι συγκινητική αλλά ενθαρρύνει όσους θέλουν να συνδράμουν, να κάνουν δωρεές κατευθείαν σε εργαζόμενες όπως εκείνη που είναι ακόμα στην Ουκρανία ή σε οργανισμούς που τις στηρίζουν – ακόμη και στον Ουκρανικό Στρατό, αλλά σίγουρα όχι στη UNICEF, όπως λέει.

«Γίνεται προσπάθεια εδώ, επειδή δεν έχει γίνει εισβολή ακόμα στην πόλη μας, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, προμήθειες, μπαταρίες, όσο μπορούμε ακόμα να βοηθήσουμε», λέει η Xaen.

«Κάποιοι φίλοι μου από το πανεπιστήμιο στη Γερμανία λένε ότι έκαναν δωρεά σε έναν οργανισμό σαν τη UNICEF. Όμως αυτή είναι δωρεά σε έναν οργανισμό που στηρίζει χιλιάδες ανθρώπους. Πότε θα δούμε τα χρήματα εμείς»;

Για την Xaen καλύτερα τα χρήματα να δίνονται σε όσους είναι στην Ουκρανία Έτσι σίγουρα θα πάνε σε προμήθειες για τα τάγματα πολιτών που πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους. Είναι ένα ένστικτο που έρχεται φυσικά στις συναδέλφους της σε όλο τον κόσμο, που τα τελευταία χρόνια κινητοποιούνται για θύματα καταστροφών και φροντίζουν να παίρνουν στα χέρια τους τα χρήματα που έχουν μαζευτεί για εκείνους.

Τελευταία, ακόμη και οι πλατφόρμες στις οποίες βασίζονται οι Ουκρανές εργαζόμενες στο σεξ για να ζήσουν, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να δείξουν τη στήριξή τους. Η OnlyFans έκανε μια δωρεά 500 Ethereum (που αναλογούν σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια) στο UkraineDAO, έναν από τους πολλούς οργανισμούς κρυπτονομισμάτων που συγκεντρώνουν εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια και χρηματοδότηση του στρατού για την Ουκρανία.

Επίσης, η Paxum είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει σε cammers, streamers και διάφορους δημιουργούς να πληρώνονται από πλατφόρμες όπως η Twitch και η MyFreeCams, σχεδόν από οποιαδήποτε περιοχή χωρίς πρόβλημα. Μερικές φορές χρησιμοποιείται για να παρακάμψουν ένα δίκτυο δημοσιονομικών ρυθμίσεων από χώρα σε χώρα, έτσι χρήστες από χώρες όπως η Αυστραλία κι η Νέα Ζηλανδία μπορούν να πληρώνουν γρήγορα.

Το σαββατοκύριακο, η Paxum έστειλε ένα e-mail σε όλους τους χρήστες δηλώνοντας ότι η πλατφόρμα στηρίζει την Ουκρανία και υποσχέθηκε να βοηθήσει όλα τα μέλη της κοινότητας ενήλικου βίντεο-τσατ στην Ουκρανία, ανάμεσά τους performers που δεν χρησιμοποιούν την Paxum ως μέθοδο πληρωμής.

Ο Octav Moise, CEO της Paxum, είπε στο VICE ότι η εταιρεία αυτήν τη στιγμή συνεργάζεται με εργαζόμενες στο σεξ σε όλη τη χώρα που μπορεί να μην έχουν τα οικονομικά μέσα ή πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς για να φύγουν. Στόχος τους ήταν να βοηθήσουν να βρουν τρόπο μετακίνησης ως τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία, όπου μετά θα τους προσέφεραν δωρεάν διαμονή. Είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει πάνω από 150 άτομα, αλλά αυτά τα νούμερα ανεβαίνουν διαρκώς. Η εταιρεία αυτήν τη στιγμή προσπαθεί να βοηθήσει να διαφύγουν άλλα 1.000 άτομα.

Στο Twitter, οι εργαζόμενες στο σεξ παροτρύνουν τους πελάτες και τους θαυμαστές τους να δωρίσουν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα μια επέμβαση ή σε μια μεγάλη παγκόσμια καμπάνια όπως την προσπάθεια που έγινε για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αυστραλία το 2020. Για όσους πλήττονται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η προσπάθεια είναι ανάλογη.

Στην ανατολική Ευρώπη εκατοντάδες σεξεργάτριες συνεργάζονται για να συλλέξουν και να διανείμουν χρήματα μέσω ομάδων του Telegram Και μηνυμάτων στο Twitter, δύο εκ των οποίων έχει δει το VICE. Σε αυτές τις ομάδες, όλες οι Ρωσόφωνες εργαζόμενες στο σεξ είναι ίσες και φοβούνται τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα αφήσει πίσω η επίθεση της Ρωσίας και για τις ζωές που θα χαθούν.

Σε γενικές γραμμές η στήριξη των εργαζόμενων στο σεξ από τη Ρωσία είναι καλοδεχούμενη από την Ουκρανία.

«Πάντα ζούσα με Ρώσους», λέει η Xaen. «Και σε αυτό τον χώρο, ποτέ δεν διαχωρίσαμε ποιος είναι από τη Ρωσία, ποιος από τη Λευκορωσία, ποιος από την Ουκρανία. Όλοι μιλάμε ρώσικα. Και έχουμε το δίκτυό μας. Συνδεόμαστε όλοι λαο όλες μεταξύ μας».

Αυτό το πίστευαν σχεδόν όλες οι εργαζόμενες στο σεξ από την Ουκρανία. Κάποιες είπαν στο VICE ότι δυσκολεύονται με τα συναισθήματά τους για τη Ρωσία, αλλά ήθελαν να πουν ότι δεν φταίνε οι Ρώσοι και ιδίως οι εργαζόμενες στο σεξ από τη Ρωσία για την επίθεση του Πούτιν. Άλλες είπαν ότι ήθελαν να δουν πιο αυστηρές κυρώσεις που θα αποκλείσουν τη Ρωσία από πλατφόρμες, όπως η OnlyFans και η MyFreeCams.

«Φοβάμαι ότι ο αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει ποτέ», λέει η Xaen. «Και αυτός είναι ο μεγάλος μας φόβος, επειδή μπορεί να γίνει Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Στην αρχή όλοι ενδιαφέρονται και ανησυχούν. Και μετά περνάνε δυο μήνες και λένε “εντάξει το ξέρουμε, επιστρέφουμε στη ζωή μας τώρα”. Δεν είμαι ενάντια στον ρωσικό λαό, όπως είπα. Δεν μισώ τους Ρώσους. Αλλά γενικά πιστεύω ότι πρέπει να αποκλειστούν από κάθε δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα στην παγκόσμια αγορά».

Δείτε Επίσης

Υπήρξαν κυρώσεις σε μοντέλα από τη Ρωσία στο OnlyFans και όλα τα προφίλ με βάση τη Ρωσία κατέβηκαν ως ανενεργά. Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες: κάποιοι έδειξαν αλληλεγγύη με τα μοντέλα στη Ρωσία, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να τιμωρούνται για τις πράξεις του Putin. Άλλοι έλπιζαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ευρύτερων κυρώσεων.

Εκπρόσωπος του OnlyFans, ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να είναι ουκρανικής καταγωγής, είπε στο VICE ότι η πλατφόρμα στηρίζει τους Ρώσους δημιουργούς περιεχομένου και καταλαβαίνει ότι δεν ευθύνονται για αυτές τις φρικτές πράξεις.

«Μετά τους οικονομικούς περιορισμούς έχουμε μπορέσει να επαναφέρουμε τη δραστηριότητα για δημιουργούς σε όλες τις χώρες. Οι λογαριασμοί τους λειτουργούν όσο εξακολουθούμε να έχουμε μεθόδους πληρωμής να τους στηρίξουμε», είπε. «Δεν τερματίσαμε ή αναστείλαμε τη λειτουργία λογαριασμών με βάση την τοποθεσία και κάνουμε τα πάντα να στηρίξουμε την κοινότητα», συμπλήρωσε.

Η Xaen απογοητεύτηκε. Πιστεύει ότι οι πιο αυστηρές ποινές θα ήταν ένα από τα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν πλατφόρμες στη Δύση όπως η OnlyFans για να θέσουν προκλήσεις στη ρωσική εισβολή. Apple, Facebook και πολλές άλλες έχουν ήδη δείξει προθυμία να το κάνουν. Αλλά το να μιλάει για τη δουλειά της –καθώς οι βόμβες πέφτουν βροχηδόν στις μεγάλες πόλεις της χώρας– της φαίνεται άνευ σημασίας.

Την ενδιαφέρει να μείνει ζωντανή και να κρατήσει την οικογένειά της ασφαλή.

Εργασία στο Σεξ | T-zine.gr | 08.03.2022

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από VICE

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί