Εξαφανίστηκε η LGBT σελίδα του Λευκού Οίκου

Και κάπως έτσι ξεκινά η μετάβαση στην εξουσία. Ξεκινώντας από την ιστοσελίδα WhiteHouse.gov όπου αρκετές σελίδες πλέον αλλάζουν ή εξαφανίζονται εντελώς – συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τα γκέι, λεσβιακά, αμφί και τρανς δικαιώματα.

Εξαφανίστηκε η LGBT σελίδα του Λευκού Οίκου.

 

trump_inauguration

Είναι μόνο μία ώρα που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία και η ιστοσελίδα whitehouse.gov/lgbt έχει πλέον αντικατασταθεί με αυτήν που δείχνει τον απόηχο της μετάβασης του Τραμπ.

unnamed-2

Σημειώνουμε ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα εισήγαγε για πρώτη φορά σελίδα του Λευκού Οίκου όπου αναδεικνύονταν τα νομικά κεκτημένα στα LGBT δικαιώματα, ιστορικές αποφάσεις δικαστηρίων καθώς και σημαντικές πολιτικές αλλαγές για τα γκέι, λεσβιακά και τρανς δικαιώματα. Στην σελίδα ακόμη δινόταν έμφαση σε συγκεκριμένες καμπάνιες για τα γκέι δικαιώματα όπως την “It Gets Better” που σκοπό είχε να βοηθήσει όσα άτομα από την LGBT κοινότητα έδιναν την μάχη με σκέψεις ακόμη και αυτοκτονίας.

Αυτή η καμπάνια, ακόμη κατευθύνεται σε μία άλλη με τίτλο: “Strengthening Civil Rights”. Όμως, βέβαια, όλα αυτά πλέον θα αλλάξουν. Ωστόσο κάθε αναφορά σε LGBT έχει εξαφανιστεί.

unnamed-3

Είναι αυτό απλά μέρος της μετάβασης και θα δούμε μία νέα σελίδα που θα έχει την στάμπα της έγκρισης του Τραμπ; Ποιος ξέρει… Η LGBT κοινότητα έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την Προεδρία Τραμπ, ιδιαίτερα δεδομένης της Αντιπροεδρίας του Pence, που ο ρόλος του ως Κυβερνήτης της Ιντιάνα, ήταν να αντιπαρατεθεί κάθετα με νομοθεσίες που προστάτευαν τους LGBT ανθρώπους.

Σε άλλα νέα, επίσης, το ίδιο συμβαίνει με την αντίστοιχη σελίδα του Λευκού Οίκου που αναφερόταν στην κλιματική αλλαγή. Και αυτή εξαφανίστηκε από τον Λευκό οίκο.

In related news, it appears all mentions of climate change have also been erased throughout the site.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την δουλειά της διακυβέρνησης Ομπάμα για για LGBT δικαιώματα πιέζοντας εδώ.

unnamed-1

Μετάφραση για το T-zine.gr
Αφροδίτη Παπαγεωργίου.

Νews

© T-zine.gr με πληροφορίες από techcrunch.com