Now Reading
Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022: «Σε τροχιά ανατροπής»

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022: «Σε τροχιά ανατροπής»

Avatar photo

Μετά από 3 χρόνια και 4 φεστιβάλ που άφησαν το στίγμα τους στην πολιτιστική ζωή της χώρας, ο δορυφόρος μας ετοιμάζεται για το 5ο ταξίδι του!

 

 

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022: «Σε τροχιά ανατροπής»

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. Το περιοδικό μας, με τα τακτικά και τα θεματικά του τεύχη, έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων. Παράλληλα, έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες κόσμο μέσα από τις σελίδες του στο διαδίκτυο και τα social media.

Ο Πολυχώρος πολιτισμού και αλληλεγγύης ΣΠΟΥΤΝΙΚ, στο Μεταξουργείο, αλλά και τα υπόλοιπα στέκια σε όλη την Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε αγαπημένους προορισμούς και χώρους έκφρασης για τη νέα γενιά, πραγματοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις, όπως αλληλέγγυα μαθήματα, συλλογικές κουζίνες με πρόσφυγες και μετανάστες, προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις και φιλοξενώντας άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης δημιουργίας, π.χ. καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες, φιλοζωικά bazaar.

Η πρώτη δοκιμαστική μας πτήση «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, η ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή Diversity την άνοιξη του 2018, το «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» του 2018 και το «Ταξίδι #4: Έφοδος στον ουρανό» μας φέρνουν στο φετινό 5ο Ταξίδι του ΣΠΟΥΤΝΙΚ «Σε τροχιά ανατροπής: Ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας». Στον δρόμο που χαράσσουν τα όνειρά μας, ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας και δίνουμε μορφή σε ένα μέλλον που θα μας χωράει όλες και όλους.

Το Sputnik Festival 2022 «Ταξίδι #5: Σε τροχιά ανατροπής: Ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο φετινό φεστιβάλ ιδιαίτερη θέση θα έχει το περιβάλλον, το οποίο απειλείται πιο πολύ από ποτέ, και ο πλανήτης μας που καταστρέφεται.

Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, αλλά και έχοντας μαζί μας συλλογικότητες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, αξιώνουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και από κοινού να ανακαλύψουμε και να σχεδιάσουμε την ανάσχεσή της.

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.

Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες, οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον και την κλιματική κρίση, ξένες αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2022 «Ταξίδι #5: Σε τροχιά ανατροπής: Ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/-ες/-α!

Δέστε τις ζώνες σας – Το ταξίδι τώρα ξεκινά!

Στις κεντρικές εκδηλώσεις θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική. Οι χώροι του Φεστιβάλ θα είναι φιλικά προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα θα υπάρχει σε μορφή Braille και σε μεγαλογράμματη γραφή.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

Οικονομική ενίσχυση (1 ημέρα): 5 Ευρώ
Οικονομική ενίσχυση (3 ημέρες): 12 Ευρώ

Πληροφορίες

Δείτε Επίσης

Email: sputnikfest2022@gmail.com
Facebook: ΣΠΟΥΤΝΙΚ- Sputnik Magazine & Πολυχώρος Σπούτνικ
Instagram: @sputnik.mag

Δείτε το Facebook event εδώ!

 

 

News | T-zine.gr | 08.09.2022

 

© T-zine.gr 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
1
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί