Now Reading
Φρικιαστικό βίντεο δείχνει επίθεση κατά τρανς γυναίκας στον Λίβανο μέρα μεσημέρι

Φρικιαστικό βίντεο δείχνει επίθεση κατά τρανς γυναίκας στον Λίβανο μέρα μεσημέρι

Λίβανος: Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018 | 12:52

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Στο Λίβανο δεν υπάρχουν νόμοι για την αντιμετώπιση της τρανσφοβικής βίας.

Φρικιαστικό βίντεο δείχνει επίθεση κατά τρανς γυναίκας στον Λίβανο μέρα μεσημέρι.

Στο Λίβανο δεν υπάρχουν νόμοι για την αντιμετώπιση της τρανσφοβικής βίας.

Μια τρανς γυναίκα δέχτηκε βίαιη επίθεση στη μέση του δρόμου – και κανείς δεν την βοήθησε. Συγκεκριμένα, το θύμα δέχτηκε επίθεση στη Τζουνίγια, μια παραθαλάσσια πόλη στον Λίβανο.

Αυτό είναι το τελευταίο παράδειγμα των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι LGBTI άνθρωποι στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση αυτή συνέβη όταν ένας άνδρας πλήρωσε δυο τρανς γυναίκες $200 για σεξ. Όταν αντελήφθη ότι ήταν τρανς γυναίκες, έγινε βίαιος.

Η μια από τις δυο τρανς γυναίκες κατάφερε να ξεφύγει. (TransValid/youtube)

Ευτυχώς, η μια από τις δυο τρανς γυναίκες κατάφερε να ξεφύγει, τρέχοντας στο δρόμο τρομαγμένη. Η άλλη τρανς γυναίκα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την επίθεση. Φώναζε επανειλημμένα, καθώς ο άνδρας την χτυπούσε και την ανάγκασε να πέσει στο έδαφος, με τον ίδιο να κάθεται από πάνω της, καθώς καλούσε την αστυνομία για να του δώσει πίσω τα $200.

Τουλάχιστον πέντε άνδρες στέκονταν γύρω και παρακολουθούσαν τη σκηνή, χωρίς να κάνουν το οτιδήποτε για να βοηθήσουν το θύμα ή για να σταματήσουν τον επιτιθέμενο από την βίαιη επίθεση.

Οι περαστικοί δεν έκαναν το οτιδήποτε καθώς ο άνδρας συνέχιζε την επίθεσή του(TransValid/youtube)

Η αστυνομία τελικά ανταποκρίθηκε στις κραυγές του άνδρα – αλλά αντί να τον εμποδίσει για τη βίαιη επίθεση, συνέλαβε τη τρανς γυναίκα για εργασία στο σεξ.

Η πρόοδος στην κατεύθυνση της ισότητας για τους LGBTI ανθρώπους στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι αργή. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι Εφετείο της χώρας αποφάσισε, στις αρχές αυτού του μήνα, ότι το ομοφυλοφιλικό σεξ δεν είναι έγκλημα – η πέμπτη τέτοια απόφαση που έχει εκδοθεί – όμως αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα σε νομοθεσία.

Οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έως και ένα χρόνο φυλάκιση στο Λίβανο(JOSEPH EID/AFP/Getty)

Και το Μάιο, τα γεγονότα στην ημέρα Υπερηφάνειας στη Βηρυτό ανεστάλησαν μετά την κράτηση του ιδρυτή της από την αστυνομία.

Οι τρανς άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλουν νομικά το φύλο τους από το 2016 υπό αυστηρές ιατρικές προϋποθέσεις, αλλά δεν υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων για τους LGBTI ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της τρανσφοβίας.

Ο Ameen Rhayem, ο οποίος είναι μέλος της Λιβανέζικης LGBTI οργάνωσης Helem, δήλωσε στο France 24 ότι σύμφωνα με τους καταστηματάρχες με τους οποίους μιλήσαμε, οι δύο νέες τρανς γυναίκες έτρεξαν από ένα ξενοδοχείο. Ο άντρας πήγε εκεί μαζί τους για σεξουαλικές υπηρεσίες, αλλά έπειτα προφανώς συνειδητοποίησε ότι ήταν τρανς και άρχισε να γίνεται βίαιος.

Οι δικαστές αποφάσισαν στις αρχές αυτού του μήνα ότι «οι νομοθέτες δεν είχαν την πρόθεση να ποινικοποιήσουν την ομοφυλοφιλία, αλλά μάλλον την προσβολή των δημοσίων ηθών»(JOSEPH EID/AFP/Getty)

«Είχε ήδη πληρώσει $200 και προσπάθησαν να ξεφύγουν: μία από αυτές τα κατάφερε, αλλά όχι η άλλη. Λίγες ώρες αργότερα, τα δύο θύματα συνελήφθησαν», συνέχισε ο Rhayem. «Αυτή είναι η εκδοχή των γεγονότων που μας ανέφεραν πολλοί μάρτυρες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αυτές οι πράξεις βίας κατά των τρανς γυναικών έχουν γίνει συνήθεια στον Λίβανο. Εάν υπάρξει ένας καυγάς, ή αν κάποιος επιτεθεί σε ένα τρανς πρόσωπο, το τρανς πρόσωπο είναι πάντα αυτό που καταλήγει στη φυλακή».

Ακτιβιστές της LGBTI κοινότητας του Λιβάνου συμμετέχουν σε διαδήλωση έξω από το αστυνομικό τμήμα Hbeish (ANWAR AMRO/AFP/Getty)

Η Sasha, ένα μοντέλο, δήλωσε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του να είσαι τρανς στον Λίβανο ήταν «η έλλειψη υποστήριξης από την κοινωνία γενικότερα. Οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι μας προστατεύουν, αλλά στο τέλος κάνουν το αντίθετο. Στον Λίβανο, αυτό παραμένει θέμα ταμπού».

Δείτε Επίσης

«Οι τρανς άνθρωποι επιτρέπεται να αλλάξουν νομικά το φύλο τους, αλλά δεν σέβονται όλοι τη μετάβασή τους», συμπληρώνει.

Παρακολουθήστε το φρικτό βίντεο εδώ – Προειδοποίηση: Κάποιοι χρήστες ενδέχεται να βρουν αυτές τις σκηνές ενοχλητικές:

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί