Ηνωμένο Βασίλειο: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 | 22:51

Του Ben Hunte | BBC NEWS 

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Πάρβη Πάλμου | LGBTQI News | T-zine.gr

 

Φυλακισμένος σε καραντίνα με τους ομοφοβικούς γονείς μου

Φυλακισμένος σε καραντίνα με τους ομοφοβικούς γονείς μου

Φυλακισμένος σε καραντίνα με τους ομοφοβικούς γονείς μου.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται στη μέγγενη της πανδημίας του κοροναϊού, κάποιοι νέοι έχουν αναγκαστεί να απομονωθούν μαζί με γονείς που δεν αποδέχονται τη σεξουαλικότητά τους.

Μετά την έκρηξη του κοροναϊού, ξαφνικά διακόπηκε μια βρετανική περιοδεία που συμμετείχε, ο Σαμ, 23 χρονών χορευτής από το Μπέρμιγχαμ, και αναφέρει ότι δεν είχε «άλλη επιλογή» απ’ το να επιστρέψει στον «αυστηρό» οικογενειακό περίγυρό του.

«Είδα την καριέρα που αγαπώ να εξαφανίζεται εν μία νυκτί, και τώρα είμαι ‘κολλημένος’ στην απομόνωση με ομοφοβικούς γονείς».

Παρ’ όλο που ο Σαμ επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του, λέει ότι «αγωνίζεται» επειδή δεν μπορεί να είναι πλέον ο εαυτός του.

«Η μητέρα μου λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ‘κακή ασθένεια’ και ότι ‘ο διάβολος με κάνει ομοφυλόφιλο’. Προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο κάθε μέρα να με αποτρέψει, όπως λέει, από το ‘να παραδοθώ από την αμαρτία και να βρω μια σύζυγο’».

«Πραγματικά δεν έχω πουθενά αλλού να πάω κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χρόνου, και γι’ αυτό απλά ανέχομαι αυτήν την συνεχή ψυχολογική βία».

Ο Σαμ έκανε coming out στους γονείς του ενώ βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο, νομίζοντας ότι ποτέ δεν θα ζήσει ξανά με τους γονείς του.

«Δεν το πήραν καθόλου καλά και ο χρόνος δεν άλλαξε τα πράγματα», προσθέτει. Όταν άρχισε να εργάζεται στο θέατρο, ο πατέρας του, τού είπε να είναι «προσεκτικός» με τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Ο Σαμ λέει ότι αισθάνεται ότι η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ έχει ξεχάσει ανθρώπους σαν κι αυτόν.

«Βλέπω στα κοινωνικά μέσα ότι οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τη γυμναστική στο σπίτι και κάνοντας online party, ότι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα που αγωνίζονται να μείνουν ζωντανοί τώρα, όχι λόγω του κοροναϊού, αλλά λόγω της σεξουαλικότητάς τους».

Διαβάστε: COVID-19: Together We Can Talk | Ομάδα Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΣΥΔ

«Μόλις μπαίνω σε ένα δωμάτιο, φεύγουν».

Η Νίκη, 19 ετών, είναι βοηθός μάρκετινγκ και ζει στο Λονδίνο. Τον Ιανουάριο, της έγινε outing ως λεσβία από έναν οικογενειακό φίλο.

Η μητέρα της και ο σύντροφος της, τής ζήτησαν αμέσως να φύγει από το σπίτι τους, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζουν την “απόφαση για τον τρόπο ζωής” της. Θα της επέτρεπαν να επιστρέψει μόνο όταν αντιμετώπιζε «τα προβλήματα ψυχικής υγείας της».

«Το να ζεις με την ομοφοβική οικογένειά μου είναι σαν να έχεις συγκάτοικους που δεν σου αρέσουν. Δεν τους μιλάς, απλά συνεχίζεις με τη ζωή σου».

«Περνούσα πολύ χρόνο έξω από το σπίτι. Με τη καραντίνα, όμως, όλα άλλαξαν, δεν μπορώ να το πιστέψω».

«Δεν μου αρέσει να τρώω τα τρόφιμα που η μαμά μου και ο σύντροφός της αγοράζουν, ο σύντροφος της μαμάς μου, μού μιλάει σαν να μην τον ακούω και λέει ότι είμαι αηδιαστική και ελπίζει ότι δεν θα κολλήσει αυτό που έχω».

Η Νίκη είχε προγραμματίσει να μετακομίσει τον Απρίλιο, αλλά με τον ιο έχει χάσει πολλές βάρδιες από την δουλειά της, δεν είναι πλέον σίγουρη για το αν θα καταφέρει να ξεφύγει.

«Πόσο κακό είναι το σπίτι μου, απλά δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά να μετακομίσω. Χρησιμοποιώ τα χρήματα που μάζεψα απλά για να περάσω».

«Πρέπει να περιμένω να τελειώσουν όλα αυτά πριν αρχίσω να προσπαθώ πάλι».

Η Lucy Bowyer, διευθύντρια υπηρεσιών της Akt, η οποία υποστηρίζει τους άστεγους νέους στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, λέει ότι η φιλανθρωπική οργάνωση υποστηρίζει σήμερα μεταξύ 120 και 130 νέων.

Αυτό συμπεριλαμβάνει έναν αυξημένο αριθμό ατόμων ηλικίας 16 έως 17 ετών που έρχονται σε επαφή την τελευταία εβδομάδα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε λάβει ιδιαίτερα υψηλό όγκο παραπομπών από νέους», λέει. «Η ομάδα των υπηρεσιών μας προσαρμόζεται στο σημερινό κλίμα παρέχοντας υπηρεσίες ηλεκτρονικής καθοδήγησης, ζωντανές συνομιλίες και διαδικτυακές ομάδες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε εκεί όταν οι νέοι μας έχουν ανάγκη».

Είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση παρέχει ασφαλείς κατοικίες έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης παρέχει πρόσβαση σε τρόφιμα, προσφορές τηλεφωνικών πιστώσεων και ζωτικούς πόρους.

Ο Paul Martin, διευθύνων σύμβουλος ΛΟΑΤΚΙ Ιδρύματος, λέει ότι ορισμένοι νέοι αισθάνονται σήμερα ότι «δεν έχουν πού να στραφούν».

«Τους ενθαρρύνω έντονα να απευθυνθούν σε μας, όπου θα βρουν υποστήριξη. Έχουμε μια γραμμή βοήθειας για ιδιαίτερα ευάλωτους ανθρώπους και παρέχουμε αυτή την υποστήριξη σε έναν όλο και πιο δύσκολο χρόνο».

Σημείωσε ότι η οργάνωση «ξεκίνησε επίσης μια τηλεφωνική υπηρεσία για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: COVID-19 (Κορωναϊός): Τί πρέπει να γνωρίζουν τα τρανς και φυλοδιαφορετικά άτομα;

Διαβάστε: Proud Seniors Greece: Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα 50+ λόγω κορονοϊού

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter


© T-zine.gr με πληροφορίες από BBC News