Γερμανία: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 | 21:23

Trans News |  T-zine.gr

Η κυβέρνηση συνασπισμού των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών εφαρμόζει την απόφαση που είχε λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017

Γερμανία: Νομιμοποίηση τρίτης καταχώρησης φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης

Δίπλα στο «θήλυ» και το «άρρεν» θα μπορεί να αναφέρεται η επιλογή «άλλο» για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από τη γερμανική βουλή

Η Γερμανία νομιμοποίησε σήμερα τρίτη καταχώρηση φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης, κάνοντας τη χώρα πρωτοπόρο στην Ευρώπη όσον αφορά την αναγνώριση των ίντερσεξ προσώπων.

Δίπλα στο «θήλυ» και το «άρρεν» θα μπορεί να αναφέρεται η επιλογή «άλλο» για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από τη γερμανική βουλή.

Η κυβέρνηση συνασπισμού των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών εφαρμόζει την απόφαση που είχε λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017.

Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο είχε δώσει στους βουλευτές προθεσμία μέχρι «το τέλος του 2018» για να ψηφίσουν τη νομιμοποίηση τρίτης καταχώρησης φύλου.

Μέχρι τώρα στη Γερμανία ήταν δυνατόν, από το Μάιο του 2013, να αφήνει κάποιος κενό το πεδίο που αναφέρεται στο φύλο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είτε να επιλέξουν φύλο άρρεν ή θήλυ είτε να κρατήσουν κενή την αναφορά του φύλου.

Άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν επίσης δεσμευτεί στην οδό της αναγνώρισης τρίτης καταχώρησης φύλου, όπως η Ολλανδία ή η Αυστρία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, από 0,05% έως 1,7% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ίντερσεξ πρόσωπα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από In.gr