Ελλάδα: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 | 24:00

LGBTQI News | T-zine.gr


Σχολιάζει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

 

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 

Γιατί δεν μπορώ να δώσω αίμα…

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Μία ακόμη ημέρα που μας θυμίζει την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό και τον στιγματισμό που βιώνουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο φάσμα της κοινωνικής και ιδιωτικής τους ζωής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί ο αποκλεισμός των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων από την αιμοδοσία.

Είναι απαράδεκτο σε μία ευρωπαϊκή χώρα – όπως θέλουμε να λεγόμαστε- να υπάρχει ακόμη και σήμερα εν έτη 2019 το συγκεκριμένο άκρως ρατσιστικό κριτήριο που περιθωριοποιεί και στιγματίζει τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η επιλογή των αιμοδοτών/αιμοδοτριών δεν θα πρέπει να γίνετε με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου ενός προσώπου, διαιωνίζοντας ομοφοβικές και τρανσφοβικές αντιλήψεις που μας φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές μαύρες και παράλογες λογικές που ενισχύουν τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου.

Αντιθέτως θα πρέπει να υιοθετηθεί μία νέα πολιτική που ως στόχο θα έχει την διασφάλιση του μεταγγιζόμενου αίματος μέσα από σύγχρονες μεθόδους.


 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr