Now Reading
Γιατρομανωλάκης: «Τιμή και βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται» – Η ανάρτηση στο Facebook

Γιατρομανωλάκης: «Τιμή και βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται» – Η ανάρτηση στο Facebook

Η πρώτη ανάρτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη μετά την ορκωμοσία του

Σε δημόσια παρέμβαση, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του.

Νικόλας

«Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον πρώτο ψεύτικο λογαριασμό twitter στο όνομά μου (δεν είμαι στο twitter) και ο Βρασίδας και ο Πάτρικ έχουν την τιμητική τους», αναφέρει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

«Το τελευταίο 24ωρο όμως συνέβησαν κυρίως τα εξής», γράφει ο υφυπουργός και συνεχίζει αναφέροντας ότι: αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, ακόμα πιο εμφατικά, η σημασία του σύγχρονου πολιτισμού στην χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αναπτυξιακό, όχι ότι αυτά τα δύο δεν είναι αλληλένδετα.

«Η δουλειά που έχει ξεκινήσει πριν 18 μήνες όταν συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού, και που εκ των πραγμάτων πήρε άλλη τροπή λόγω της πανδημίας, θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά, με σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα του κλάδου, στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους του, και αναδεικνύουν την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία».

«Αναγνωρίζεται επίσης ότι οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται, να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στίγμα και χωρίς διακρίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται είναι ήσσονος σημασίας. Καλή χρονιά», καταλήγει η ανάρτηση του κ. Γιατρομανωλάκη.

 


 

Παρακάτω, επίσης, μπορείτε να διαβάσετε το σχόλιο της Μαρίνας Γαλανού σχετικά με το θέμα:

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που κυβερνά η παρούσα κυβέρνηση, αντικειμενικά, δεν έχει ψηφιστεί ούτε ένας νόμος, για την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Ούτε ένας.

Όταν μάλιστα υπήρξε ευκαιρία να εμπλουτιστεί το Άρθρο 5 του Συντάγματος στη Συνταγματική Αναθεώρηση, το κυβερνητικό κόμμα για ακατανόητους λόγους το αρνήθηκε.

Τουναντίον, εάν πάρουμε παράδειγμα τις νομοθεσίες για το προσφυγικό, εκεί έγινε ότι ήταν δυνατόν να κατέβουν τα δικαιώματα στο μίνιμουμ και πιο κάτω και θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα. Αυτά είναι αντικειμενικές αλήθειες, και όχι υποκειμενική πολιτική κρίση.

Βλέπω, τώρα τον ανασχηματισμό, και πχ στο Εσωτερικών τον Βορίδη. Άντε τώρα να συζητήσεις θέματα αρμοδιότητας (που υπάρχουν πολλά στα τρανς θέματα) με τον Βορίδη.

Δείτε Επίσης

Θέλω να συγχαρώ τον αγαπητό Νικόλα Γιατρομανωλάκη, γιατί θεωρώ θετικό που ένας ανοικτά γκέι αναλαμβάνει κυβερνητική θέση, πάντα αυτό πίστευα, και πάντα το πιστεύω.

Χαίρομαι λοιπόν γι’ αυτό. Παράλληλα, όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω όλα τα παραπάνω που δεν έχουν να κάνουν με πρόσωπα (αν και τα πρόσωπα πάντα είναι φορείς πολιτικών και αυτό δεν αλλάζει), αλλά με πολιτικές που δεν δείχνουν ούτε την παραμικρή πρόθεση προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Και γι’ αυτό λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ.

 

 

LGBTQI News | T-zine.gr | 5.1.2021
 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
1
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί