Now Reading
Γιώργος Καπουτζίδης: Η Ελλάδα δεν μου δίνει το δικαίωμα να αποκτήσω παιδί – Αν χρειαστεί θα φύγω

Γιώργος Καπουτζίδης: Η Ελλάδα δεν μου δίνει το δικαίωμα να αποκτήσω παιδί – Αν χρειαστεί θα φύγω

Ελλάδα: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | 20:13

LGBTQI News | T-zine.gr

Για την παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Γιώργος Καπουτζίδης: Η Ελλάδα δεν μου δίνει το δικαίωμα να αποκτήσω παιδί – Αν χρειαστεί θα φύγω

Έντονη κριτική στην ελληνική Πολιτεία για το ζήτημα της παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια άσκησε ο γνωστός σεναριογράφος, ηθοποιός και παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης υποστήριξε πως δεν γνωρίζει ποιο είναι το όνειρο της καλής προσωπικής ζωής γιατί αυτό αλλάζει μέσα στα χρόνια. «Όταν είσαι 13-15 χρονών και βλέπεις, εγώ τουλάχιστον, μόνο σκοτάδι βλέπεις, δεν βλέπεις κάποια προοπτική ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Στην πορεία μεγαλώνοντας και όσο εξελίσσονται τα πράγματα και όσο αλλάζουν τα πράγματα αρχίζεις να βλέπεις ότι ναι, θα μπορούσα να κάνω οικογένεια, θα μπορούσα ίσως να κάνω και παιδί».

«Δεν ξέρω αν είναι το θέλω μου, αν θελήσω θα το κάνω πραγματικότητα. Φυσικά ζω σε μια χώρα που δεν μου δίνει αυτό το δικαίωμα, δεν με απασχολεί όμως αυτό. Εγώ θα το καταφέρω και αν χρειαστεί να φύγω από αυτή τη χώρα που πολύ αγαπάω και να πάω κάπου αλλού, όσο αυτή η χώρα αρνείται να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους πολίτες της, εγώ θα το κάνω παρ’ όλα αυτά», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αλλά νιώθω ότι είμαι σε μια φάση, όπου στα επόμενα δύο χρόνια θα το δω λίγο πιο ξεκάθαρα το μέλλον μου. Ευτυχισμένος θέλω να είμαι, δεν θέλω να είμαι τόσο πολύ στην τηλεόραση, αλλά αν είμαι στην τηλεόραση, αυτό που βλέπετε στο γυαλί να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα, αυτό θέλω να πετύχω», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου με φόβισε

«Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι», ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν δέχθηκα bullying, γιατί ήμουν και εγώ απομονωμένος και προφύλασσα τον εαυτό μου, είναι η αλήθεια αλλά γιατί είχα και μία δυνατή προσωπικότητα που όταν προσπαθούσε κάποιος να μου την πει, παρόλο που ήμουν μοναχικός, επενέβαινα. Ωστόσο σαν διαδικασία είναι πολύ αγχωτική για ένα παιδί, για έναν έφηβο. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω, και μέσα από τις δουλειές μου και μέσα από τον δημόσιο λόγο μου, είναι να στρώσω λίγο το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα.»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως μίλησε στην οικογένειά του για την σεξουαλικότητά του ήδη από το 1995. «Το λύσαμε πολύ ωραία, με αγάπη, που είναι και ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί, γιατί σε τελική ανάλυση ένας γονιός αυτό θα πει για το παιδί του. Ότι εμένα το παιδί μου είναι αυτό και το αγαπάω» είπε προσθέτοντας πως χαίρεται που έχει κάνει τους γονείς του περήφανους.

Καραντίνα στην Αίγινα

«Η καραντίνα με βρήκε στην Αίγινα, οπότε το βίωσα τελείως διαφορετικά. Ήμουν με τον σύντροφό μου τότε εκεί και με τη γειτόνισσά μου, με την οποία γίναμε καταπληκτικοί φίλοι μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Λέω τον σύντροφό μου τότε γιατί τώρα δεν έχω δεσμό. Αλλά ήταν δύο άνθρωποι που υπήρχαν δίπλα μου, με βοήθησαν και θέλω να πιστεύω κι εγώ αυτούς, αλλά όλο αυτό ήταν πιο ανθρώπινο, σε μια μικρή κοινωνία που έβλεπες ήλιο, θάλασσα και περπατούσες στο βουνό».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: «Ντροπή! Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες» – O Γιώργος Καπουτζίδης ξεσπά για το bullying

Διαβάστε: Προσχέδιο νόμου για τον γάμο ομοφύλων

Δείτε Επίσης

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr με πληροφορίες από Lifo

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί