Now Reading
Γνωρίστε τις Εκδόσεις του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Γνωρίστε τις Εκδόσεις του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 | 19:50

 

Γνωρίστε τις Εκδόσεις του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Στην Αντωνιάδου 6, απέναντι απ’ την πλαϊνή είσοδο της ΑΣΟΕΕ, βρίσκετε τον «Πολύχρωμο Πλανήτη», LGBTIQI εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο.

Γνωρίστε τις Εκδόσεις του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Στον «Πολύχρωμο Πλανήτη», μπορείτε να βρείτε μαζεμένα σε ένα φιλικό περιβάλλον, βιβλία με εξειδικευμένη γκέι, λεσβιακή, αμφί και τρανς θεματολογία, πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο, βιογραφίες.


Σε ψάχνω στον χρόνο.

Ιωσήφ Αλυγιζάκης
Μυθιστόρημα
Σελίδες: 228
ISBN: 978-960-9423-14-4
Τιμή: 13.90

Σύντομη περιγραφή:

Όταν κυνηγάς ό,τι αγαπάς, ο χρόνος μπορεί να υπομένει μέχρι να εκπληρώσεις τις διεκδικήσεις σου. Ο νεαρός Αλεξάντρ γνωρίζει τον ηλικιωμένο Πιερ στον οίκο ευγηρίας όπου εργάζεται στα 1961. Κάτι που για χρόνια κρατιόταν μυστικό, φέρνει αυτούς τους δυο ανθρώπους μαζί.Με αγωνία ο Πιερ διηγείται την προσωπική του ιστορία με τον Θεόδωρο ή Τεό, που ήταν και ο πρώτος μη καταγεγραμμένος πιλότος. Η φιλία κι ο έρωτας ενός ευρωπαίου αστού με έναν Έλληνα μετανάστη αγκαλιάζει το χρόνο και βρίσκει τη δίοδο που γεφυρώνει τις μνήμες μέσα από τους δύσκολους αλλά και λυτρωτικούς δρόμους της αγάπης. Ένα ταξίδι που ξεκινά απ’ το μποέμικο Παρίσι του 1899 και φτάνει μέχρι το Κάιρο των αραμπέσκ, την ανεγειρόμενη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο του 1908.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ερωτικά και λυρικά.

Ρούλα Σκούταρη
Ποίηση
Σελίδες: 72
ISBN: 978-960-9423-13-7
Τιμή: 10.00

Σύντομη περιγραφή:

Τα «Ερωτικά και λυρικά» είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή της Ρούλας Σκούταρη. Ποιήματα που γράφτηκαν από το 2006 ως το 2016. Στη συλλογή αυτή, περιλαμβάνονται ερωτικά ποιήματα αλλά και ποιήματα που εκφράζουν αισθήματα και συναισθήματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και απώλειες, τις υπαρξιακές ανησυχίες, την επαφή με το θείο και το φυσικό περιβάλλον.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Άρρωστος σε ταξίδι.

Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Μυθιστόρημα
Σελίδες: 460
Τιμή: 20.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το «Άρρωστος σε Ταξίδι» είναι η ιστορία μιας παρέας στην Αθήνα την δεκαετία του ενενήντα και οι δοκιμασίες της στον έρωτα, την φιλία, την τέχνη, την αρρώστια και τον θάνατο. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν ποτέ αλλά επιστρέφουν στις λέξεις των άλλων, στα όνειρά τους, και συμπλέουν με τους ζωντανούς αλλάζοντας θέση μαζί τους στο τιμόνι των πραγμάτων. Οι κλωστές της αγάπης και της επιθυμίας κόβονται, για να δεθούν σε κόμπους πάνω απ’ τα ταλαιπωρημένα χέρια ενός παιδιού και να το λυτρώσουν έτσι από αντίξοους ανέμους. Tο σεξ είναι ένας θεός, τον οποίο όλοι λατρεύουν αλλά κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς να υπηρετήσει. Ο έρωτας χάνει την προτεραιότητά του και εκείνο που επιμένει είναι το μονοπάτι του καθενός. Η ζωή γίνεται όλη ο χρόνος και τα σκαμπανεβάσματα μιας ανάρρωσης. Χαμόγελα, βλέμματα, πινελιές, σκόνη.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Σεξουαλικότητες: απόψεις, μελέτες και βιώματα στον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο.

Συλλογικό
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Φελλάς, Μαργαρίτα Καψού, Επαμεινώνδας Επαμεινώνδα.
Συλλογή Άρθρων.
Σελίδες: 415
Τιμή: 34.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μετά από πολλά χρόνια αφάνειας ή περιθωριοποίησης, το θέμα της -μη ετεροφυλόφιλης- σεξουαλικότητας, άρχισε να εμφανίζεται ως αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και κοινωνικού διαλόγου και στον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο. Έχοντας επίγνωση της τεράστιας σημασίας που έχει η εμπειρική τεκμηρίωση και ανάλυση δεδομένων για τις εμπειρίες και ανάγκες της ΛΟΑΤ κοινότητας, και η μελέτη του κοινωνικοπολιτικού κλίματος και των εξελίξεων υπό το πρίσμα συνεκτικών θεωρητικών μοντέλων, οι επιμελητές του παρόντος τόμου επιχειρούν μια σύνθεση των ευρημάτων των πρώτων συστηματικών μελετών για θέματα μη-ετεροφυλόφιλων μορφών σεξουαλικότητας. Προσκαλούν ερευνητές, ακαδημαϊκούς, και ακτιβιστές από Κύπρο και Ελλάδα που έχουν εμπλοκή ή ενδιαφέρον σε έρευνα για θέματα σεξουαλικότητας να συμβάλουν σε μια πολυθεματική συλλογή που περιλαμβάνει προσεγγίσεις από ποικίλους κλάδους, όπως κοινωνιολογία, ψυχολογία, νομική, ανθρωπολογία και σπουδές φύλου, λαμβάνοντας υπόψη τη διαστρωμάτωση της σεξουαλικότητας ανά τάξη, φυλή, φύλο, θρησκεία, ηλικία, υπό την προοπτική της queer θεωρίας και όχι μόνο.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Αίγλης και Κρίσης γωνία

Τζένη Χειλουδάκη
Βιογραφία
Σελίδες: 150
Τιμή: 17.00

Προλογίζει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου.
Μικρό εισαγωγικό σημείωμα από τη Μαρίνα Γαλανού

Περιέχει 55 έγχρωμες φωτογραφίες.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ξέρεις κάτι φίλε; φίλε μου άγνωστε, κολλητέ ή φίλεχθρε; Είμαι αυτή που είμαι• πλασμένη από άστρα και φως, σκοτάδι και λάβα• πάθος, λάθη και εμμονές, όνειρα, κολλήματα και στραβές• αγαπώ το είναι μου όπως είναι• το αποδέχομαι πια, δεν θα αλλάξω για κανέναν και τίποτα – αυτή είναι και θα είναι η ζωή μου, μέχρι το τέλος.Αποδέχομαι τον άλλο όπως είναι, απαιτώ όμως να με δεχτούν και εμένα όπως είμαι. Μόνη μου πορεύτηκα 45 χρόνια – μη μου απλώσεις χέρι για να με αλλάξεις. Δεν θα γίνει ποτέ, αν εγώ το επιθυμώ μόνο τότε θα περάσω επίπεδο. Τέρμα οι συμβουλές, τέρμα τα δήθεν. It’s me, και όπως έστρωσα θα κοιμηθώ…

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Μονοκατοικία με κήπο.

Χρήστος Ρούσσος
Ελληνική πεζογραφία
Σελ. 253
Τιμή: 14.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Σε κάποια ψηλά σημεία του κάστρου, που ανέβαιναν, τον αγκάλιαζε, τον έσφιγγε πάνω του και τον φιλούσε τρυφερά στο λαιμό, και απλώνοντας το χέρι τού έδειχνε κάτι από το γύρω τοπίο που απλωνόταν μπρος τους. Στιγμές και εικόνες λες ερωτευμένων κινηματογραφικών ηρώων, σε ένα εξελισσόμενο σενάριο, που ζουν την αρχή του έρωτά τους ρομαντικά στις επάλξεις ειδυλλιακών κάστρων, ανάμεσα σε μισογκρεμισμένες πολεμίστρες και σε ύψη δυσθεώρητα σα να πετούν στα ουράνια. Ήταν μια ευτυχισμένη μέρα και για τους δυο, που τελείωσε με βολτούλες στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, αφήνοντάς τους για την επιστροφή μια γλυκιά αίσθηση συντροφικότητας και αγάπης.Ο Στάθης ήταν εντελώς άβγαλτο παιδί και εντελώς μακριά από γκέι παρέες και στέκια, με ελάχιστες ερωτικές εμπειρίες που δεν του είχαν αφήσει κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο και θετικό να θυμάται. Ξεκίνησε μια σχέση με έναν πολύ μεγαλύτερό του, με πολλές εμπειρίες, αμέτρητες γνωριμίες και αυτό δεν στάθηκε για κείνον εμπόδιο να τον ερωτευτεί και αμέσως να δεθεί μαζί του συναισθηματικά τόσο που να τον θεωρεί άνθρωπο του.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Αντίο Γκέηλ

Χρήστος Καπνίσης
Ελληνική πεζογραφία
Σελ. 248
Τιμή: 14.50

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Μάρκος στάθηκε μπροστά στην βαριά πόρτα. Γύρισε στην Γκέηλ.
«Είσαι σκληρή κοπέλα, το ξέρω, σε έχω δει να σκοτώνεις, αλλά δεν θα ήθελα να έρθεις μαζί μου τώρα».
Εκείνη τον αγκάλιασε.
«Με προσέχεις τόσο πολύ».
Τον φίλησε απαλά.
«Θα με μισήσεις αν φερθώ πολύ σκληρά σ’ αυτόν τον άνθρωπο εκεί μέσα;» την ρώτησε.
«Ναι, πολύ», απάντησε εκείνη και τον φίλησε και πάλι, πιο δυνατά αυτή την φορά.
«Και αν δεν σπάσει, θα του φερθείς ακόμα σκληρότερα», ψιθύρισε χωρίς να απομακρύνει το στόμα της από το δικό του, «και εγώ θα σε μισήσω ακόμα πιο πολύ».
Σφίχτηκε πάνω του με όλη της την δύναμη.
«Και αν πάλι δεν σπάσει, φώναξε εμένα», συμπλήρωσε.
Ο Μάρκος την κοίταζε με δέος.
«Έτσι θα μπορείς και εσύ να με μισείς όσο κι εγώ», πρόσθεσε χαμογελώντας.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Το ταξίδι της ζωής μου.

Εύα Κουμαριανού
Βιογραφία
Σελ. 164
Τιμή: 14.00

Περιέχονται 24 έγχρωμες φωτογραφίες.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Με λένε Εύα, Εύα Κουμαριανού. Δε με λένε δηλαδή ακριβώς έτσι, αλλά έτσι το θέλησα εγώ. Και έτσι με γνωρίζουν όλοι οι φίλοι και ο περίγυρός μου.
Φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησες να διαβάζεις τις πρώτες αράδες αυτού του βιβλίου και ειλικρινά δε θα μπορούσα να σου υποσχεθώ πολλά. Η ζωή ξέρεις με έχει κάνει να συγκεντρώνω τα θέλω μου στο δικό μου πεδίο απαιτήσεων και να δίνω μόνο όσα μπορώ και αυτό θα πρέπει να το σεβαστείς. Είμαι τρανς, τρανσέξουαλ, τραβεστί, περίπου με αυτά τα επίθετα μπορείς να με προσδιορίσεις και, κρατάς στα χέρια σου την αυτοβιογραφία μου, όσα δηλαδή θα σε αφήσω να δεις απΆ την κλειδαρότρυπα. Ξέρω ότι πιθανά θα σε έλκυε το ροζ χρωματάκι. Θα στο δώσω κι αυτό, αλλά με μέτρο να ξέρεις. Γιατί πώς να το κάνουμε, τρανς είμαι, όχι καρδινάλιος. Ξέρω ότι, ίσως, θα είχε ενδιαφέρον να σου κεντρίσω τα κέντρα του εγκεφάλου που οδηγούν στη συγκίνηση, να στο κάνω κάπως σπαραξικάρδιο το θεματάκι, και δεν είναι δύσκολο ξέρεις αυτό, έχω όλη την εμπειρία και το υλικό μου αχνίζει. Δεν έχω όμως κανέναν τέτοιο σκοπό, εγώ θα σου μιλήσω για τη ζωή μου, απλά και καθαρά και σου υπόσχομαι ένα και μόνο πράγμα: την αλήθεια μου. Την μοναδική και κατάδική μου αλήθεια.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Αγνή Μπάτσα: Η ανάλγητη ντεντέκτιβ.

Πάνος Χατζηκουτσέλης
Πεζογραφία
Σελ. 170
Τιμή: 13.50

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

…Μια αστυνομική περιπέτεια βγαλμένη μέσα από την ίδια τη ζωή. Η θρησκόληπτη και μητρομανής ντετέκτιβ Αγνή Μπάτσα παρέα με τον έχοντα IQ μαγιονέζας λάιτ, σεξομανή παιδοβούβαλο Στέφανο Νόμο, προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία της λαμπερής πλην ατάλαντης πρωταγωνίστριας Κοραλλίας Δαπόντε! Γιατί όμως ο δολερός αστυνόμος Τουμπέκας, την υπονομεύει διαρκώς; Τι σχέση έχει με τον φόνο ο Ισπανός χορευτής Αλμπαρέζ Ντε Πέος Ντούρος και ποιο θανάσιμο μυστικό κρύβει η αντίπαλος πρωταγωνίστρια Μπέττυ Μαλατέστα; Γιατί ο κριτικός θεάτρου Μπάμπης Σκορδίλης μισεί και τις δύο πρωταγωνίστριες. Τι ρόλο παίζουν οι μηχανορράφες αμπιγιέζ Έλσα Γκριφφόν – Κολαούζου και Νεμπράσκα Σιμόν – Καραθανάση και ποιόν άσσο στο μανίκι κρύβει ο σιχαμερός Ορέστης Γιαβάσογλου; Ποιους απειλεί η κατάρα των αδελφών Νταχάου και πώς βρέθηκαν τα δίδυμα θέατρα στην κατοχή του δωσίλογου και δωσίκωλου Μπούλκου;

Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν το παζλ αυτής της ιστορίας, που βρωμάει εκδίκηση, Σανέλ Νο 5, σκόρδο, αίμα και σπέρμα… Θα τα καταφέρουν άραγε η Αγνή και ο παιδοβούβαλος, ή θα μείνουνε με τη σκέψη στα χέρια;;;

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Οι φίλοι ή παραχάραξη ηθικής

Γιάννης Παλαμιώτης
Πεζογραφία
Σελ. 148
Τιμή: 13.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το “μυθιστόρημα” του Γιάννη Παλαμιώτη “Οι φίλοι ή Παραχάραξη ηθικής”, που επανεκδίδεται από τον Πολύχρωμο Πλανήτη 26 χρόνια μετά την αρχική του έκδοση, καταπιάνεται με την παράλληλη πορεία προσωπικών αναζητήσεων και τις συναντήσεις τεσσάρων νέων ανθρώπων στην κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο προ και επί χούντας, μέχρι τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Ο συγγραφέας, με παιγχνιώδη πρόθεση, αναμειγνύει πραγματικό με φανταστικό, παραχαράσσει την ηθική διάσταση των ηρώων και ανατέμνει τους χαρακτήρες σαν δεύτερος κρυφός εαυτός, αναδεικνύοντας εκείνα τα στοιχεία που συνέθεσαν τον κατοπινότερο συμπλεγματικό νεοέλληνα.
Αποκαλυπτικός καταλύτης στις τελευταίες σελίδες ένα πέμπτο πρόσωπο, που βιώνει και εκφράζει την εκδοχή της διαφορετικότητας…

Κάντε την παραγγελία σας εδώ


ΣΤΡΕΛΛΑ

Π.Χ. Κούτρας – Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Κινηματογράφος
Σελ. 130
Τιμή: 14.00

Προλογίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Αντί επιλόγου, συνέντευξη των Π.Χ. Κούτρα & Π. Ευαγγελίδη.

Από τον πρόλογο του Δημήτρη Παπανικολάου:

Κάπου στη μέση αυτής της ταινίας, μετά από ένα μεγάλο μονόλογο-αποκάλυψη, ξετυλιγμένο με τα μάτια χαμηλωμένα πάνω από ένα πιάτο γαριδάκια, έναν μονόλογο φτιαγμένο δηλαδή με μια δόση τραγωδία κι άλλη μια δόση σαπουνόπερα, κάπου εκεί λοιπόν, στη μέση της ταινίας, τη στιγμή της αποκάλυψης ενός μυστικού τρομερού, οι θεατές καλούνται να συνειδητοποιήσουν τι έχουν ήδη δει μπροστά στα μάτια τους σε δυο διαφορετικές, απόλυτα ερωτικές, σκηνές, λίγη ώρα νωρίτερα. Σε αυτό το σημείο η ταινία Στρέλλα του Πάνου Κούτρα, που, όπως και οι ήρωές της, έχει αυτοσυστηθεί με την αφέλεια μικρού παιδιού, δείχνει τα δόντια της. Καταλαβαίνει κανείς δηλαδή τότε ότι η ταινία δεν έχει ροκανίσει μόνο, σιγά σιγά, τα όρια του τι μπορεί να φανεί στο πανί• είναι ολόκληρη μια εξερεύνηση των ορίων που φτιάχνουν τον σωματικό/σεξουαλικό εαυτό μας: τα όρια του εφικτού, τα όρια του επιτρεπτού και τα όρια του αναπαραστάσιμου. Ή αλλιώς, τα όρια του τι μπορείς να φαντασθείς, τα όρια του τι μπορείς να κάνεις (ως εξέλιξη αυτού που έχεις φαντασθεί/φαντασιωθεί), και τέλος τα όρια του τι μπορείς να δείξεις και να πεις πως έκανες.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες.

Βενετία Καντσά
Δοκίμιο
Σελ. 150
Τιμή: 12.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το «Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες» ερευνά το θέμα των σχέσεων ανάμεσα σε γυναίκες που είναι ή υπήρξαν και ερωτικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε γυναίκες είναι ένα θέμα που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από σιωπή. Μια σιωπή που έχει γίνει συνήθεια (κακή), αλλά είναι επίσης και επιθυμητή. Ο περίγυρος αλλά και τα ίδια τα πρόσωπα προτιμούν την αποσιώπηση, δηλαδή την αφάνεια. Η επιστημονική έρευνα, σε αυτή την περίπτωση η επιτόπια ανθρωπολογική έρευνα και η απόρροιά της που είναι αυτό το βιβλίο, έρχεται ακριβώς αυτή τη σιωπή – και τη ντροπή που κρύβει πίσω της – να καταρρίψει. Σκύβοντας με ενδιαφέρον και ερωτηματικά πάνω σε κάτι «ξένο», παράξενο για την κοινωνία, το κοιτάει κατ’ αρχήν και το περιγράφει, για να περάσει μετά στη συνομιλία με τα πρόσωπα, τις λεσβίες, που σχηματίζουν αυτή την «παράξενη» ομάδα.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ .


Το αγαπημένο παιδί της Μοναξιάς.

Φίλιππος Αγγελής
Ποίηση
Σελ. 96
Τιμή: 10.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Το αγαπημένο παιδί της Μοναξιάς” είναι ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά και δύσβατα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής, την ασφυκτική απομόνωση που μαστίζει την εποχή μας, και τη συναισθηματική στείρωση, στην οποία αναπόφευκτα οδηγούμαστε με κλειστά μάτια – αναντίρρητα. Ο κόσμος του βιβλίου κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το υποθετικό στο τετελεσμένο, σε σημείο μάλιστα, που πολλές φορές δεν διακρίνεται το όνειρο από την πραγματικότητα και τελικά, ποια από τις δύο καταστάσεις παλεύει να “υποτάξει” ο ποιητής.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Όταν σκάνε τα λουλούδια

Δημοσθένης Βουτυράς

Πρόλογος: Χριστίνα Ντουνιά
Επίλογος: Βάσιας Τσοκόπουλος

Διήγημα
Σελ. 40
Τιμή: 06.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο δύσμορφος Λούμας με τον καταπιεσμένο και εμμανή ερωτισμό είναι ένας ήρωας που ταιριάζει περίφημα στο πάνθεον των ψυχικά άρρωστων και κοινωνικά απροσάρμοστων τύπων του Βουτυρά. Ωστόσο η εμβόλιμη ερωτική σκηνή που αναφέρεται απερίφραστα στη γυναικεία ομοφυλοφιλία, εντάσσεται σε μια θεματική που για πρώτη και ίσως μοναδική φορά παρουσιάζεται στην πεζογραφία του. Το «Όταν σκάνε τα λουλούδια» είναι εντέλει ένα διήγημα πού αποτυπώνει την –περιφερειακή έστω- επίδραση του αισθητισμού στο έργο του Βουτυρά μέσα από το πρίσμα των αλεξανδρινών του συνεργασιών. Οι αισθησιακές περιπτύξεις των δύο κοριτσιών πού παρακολουθεί ο ηδονοβλεψίας Λούμας, πριν τρέξει ολόγυμνος για να ριχτεί στο γκρεμό, δικαιώνονται λογοτεχνικά στις σελίδες αυτού του περιοδικού, όπου η λεσβιακή θεματική βρίσκει φιλόξενο έδαφος.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ο Συν και ο Πλην

Δημήτρης Τσεκούρας

Μυθιστόρημα
Σελ. 85
Τιμή: 10.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

(…) Εμένα με λένε Ιωάννη μίλησε πρώτος ο γυμνός και μόνο εσύ από εδώ και στο εξής το όνομά μου θα γνωρίζεις. Και εμένα Δούλο απάντησε ο ματωμένος και αρκεί που δεν με δάγκωσες. Έχω έναν παθολογικό και ανεξέλεγκτο φόβο για τα σκυλιά και τα δόντια τους και καθόλου τον φόβο μου δεν τον ελέγχω είπε και πήγε μέσα στα χέρια τού γυμνού άντρα και τριγύρω τους τυλίχθηκε. Ό,τι μου ζητήσεις θα κάνω και ό,τι μου ζητάς θα κάνω του είπε. Τι ξέρεις να κάνεις; τον ρώτησε ο γυμνός άντρας και έξαψη μεγάλη τον είχε καταλάβει. Γραφή και Ανάγνωση γνωρίζω είπε και είμαι και πολύ καλός Ακροατής. Ο γυμνός άντρας τραβάει το ρούχο από το φύλο του και όρθιος σηκώνεται μπροστά στον ματωμένο. Κοίτα με του λέει και η φωνή του σαν ξεψυχισμένη και σαν να τελειώνει η φωνή του κοίτα με. Τη μορφή μου ολόκληρη και το σχήμα μου ολόκληρο από εδώ και στο εξής εσύ μονάχα θέλω να θυμάσαι.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Oriana Express

Αγγελίνα Ρωμανού

Μυθιστόρημα
Σελ. 180
Τιμή: 15.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

(…) Το γεγονός ότι είχε περάσει όλο αυτό το διάστημα σε ένα υποτιθέμενο ταξίδι αναψυχής, την έφερνε τώρα δα αντιμέτωπη με το αληθινό πρόβλημα! Γιατί είχε πει μεν ότι θα ’ρχοταν πίσω το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων φέρνοντας μαζί της και μια έκπληξη, αλλά δεν είχε κάνει σαφές ότι η έκπληξη θα ήταν αυτή η ίδια! ΄Εφυγε Νίκος Μήτρου και επέστρεψε Οριάνα Ραζή! Αυτό, ούτε και ο πιο ευφάνταστος Αϊ Βασίλης δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί ως Χριστουγεννιάτικη έκπληξη! Είχε πει ότι θα πήγαινε στη Γουατεμάλα για διακοπές γιατί η δουλειά του ως προγραμματιστής τον είχε φορτώσει με πολύ στρες. Και ήταν πέρα για πέρα αλήθεια! Αλλά ήταν η μισή αλήθεια.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Πόσο πάει…
Η απαγωγή του Κώστα Ταχτσή

Μπέττυ Βακαλίδου

Προλογίζουν: Αλεξάνδρα Τσόλκα και Μαρίνα Γαλανού.

Μυθιστόρημα
Σελ. 180
Τιμή: 14.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

(…) Τα τρία τελευταία χρόνια ζούσα απίστευτα πράγματα: Το 1979 πρωταγωνίστησα σε μια μικρού μήκους ταινία του Δημήτρη Σταύρακα. Το 1980 έβγαλα το πρώτο αυτοβιογραφικό μου βιβλίο. Αρχές ετούτης της χρονιάς έβγαλα το δεύτερο βιβλίο μου, το «Πόσο Πάει…» Και τώρα θα έπαιζα για πρώτη φορά στο θέατρο. Είχα πιάσει τη ζωή μου και την είχα στρίψει 180 μοίρες. Όλα εκείνα που μου τα είχαν αρνηθεί, ή που είχαν προσπαθήσει να μου τα αρνηθούν, απεδείκνυα ότι μπορούσα να απλώσω τα χέρια μου και να τα πιάσω. Από μια κατάσταση που οι άλλοι επέλεγαν για μένα και μου επέβαλαν μια και μόνη διαδρομή, είχα καταφέρει, σκάβοντας με τα νύχια μου, να ανοίξω ένα σωρό δρόμους. Τώρα πολλές επιλογές ανοίγονταν μπροστά μου. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να διαλέξω. (…)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


… και κάτι πολύ προσωπικό

Ιωσήφ Αλυγιζάκης

Μυθιστόρημα
Σελ. 208
Τιμή: 14.00

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Πόσο αντέχει κάποιος να στέρξει ενδόμυχα τα ισχυρότερα πιστεύω του, όσο κι αν οι άλλοι θέλουν να τον αλλάξουν σύμφωνα με τα δικά τους;
Ένας τρόπος, η άρνηση να βιώσει μια επιβαλλόμενη ζωή αντιπαραθέτοντας κομμάτια από τη δική του, έστω κι αν κάποια είναι φανταστικά, για να επιβιώσει.
Αναπτύσσει κι άλλες αρσενικές παρουσίες για ν’ αντιμετωπίσει τους λευκοφορεμένους θεράποντες, οι οποίοι θα εποπτεύουν έως ότου παρ’ ελπίδα εμφανιστεί αυτός που ψάχνει μια ζωή. Όμως, μήπως είναι κι εκείνος ένα αποκύημα ή είναι όντως αληθινός;

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Από το πάρκο στο κενό

Γιάννης Παλαμιώτης

Συλλογή Διηγημάτων
Σελ. 224
Τιμή: 14.50

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Το βιβλίο «Από το πάρκο στο κενό» του Γιάννη Παλαμιώτη, που εκδόθηκε από τον «Πολύχρωμο Πλανήτη» (σελ. 224, με επιμέλεια Λουκά Θεοδωρακόπουλου και εικονογράφηση Γιάννη Γροίδη) περιέχει πεζά κείμενα χωρισμένα σε τρεις ενότητες: το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου καλύπτει η σειρά των αυτοβιογραφικών διηγημάτων του συγγραφέα, που αποτέλεσαν τις εκδόσεις με τίτλους «Το πάρκο» και «…μετά ομοφυλοφιλικών επιδόσεων», από ‘Εξάντα’ (1981) και ‘Απόπειρα’ (1982) αντίστοιχα, ανατοποθετημένα και επεξεργασμένα στην παρούσα έκδοση του «Πολύχρωμου Πλανήτη». Το δεύτερο μέρος, με τίτλο «τρία κομμάτια», απαρτίζεται από κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη στο περιοδικό ‘Το κράξιμο’, ενώ η τρίτη και τελευταία ενότητα του βιβλίου, «τα μεταγενέστερα», αποτελείται από νεότερης παραγωγής γραπτά του συγγραφέα, με επιστέγασμα το ανακόλουθο επίμετρο «το κενό».

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ανάσα

Χρήστος Δήμας

Διήγημα
Σελ. 50
Τιμή: 14.50

Περιέχει DVD με την ομώνυμη ταινία μικρού μήκους του Χ. Δήμα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

H Ανάσα γράφτηκε το 1993 και όπως μας εξομολογείται ο ίδιος ο Χρήστος Δήμας στον πρόλογό του, ανήκει στην περίοδο «του θυμού», όταν τα μετα-εφηβικά όνειρα τελειώνουν και οι δαίμονες πρέπει να ξορκιστούν.
Το βιβλίο διαβάζεται κυριολεκτικά με μια «ανάσα», αφήγηση νευρώδης, εξαιρετική αίσθηση της εικόνας και του ρυθμού. Ο θάνατος, η απώλεια, ο έρωτας, ο πόνος, ο θυμός, η αποξένωση, μέσα από έναν ποιητικό λόγο χωρίς περιττά φτιασίδια.
Ακολουθεί η ταινία, «Ανάσα-Breath». Εικόνες φλουταρισμένες, κίνηση μηχανής, χωρίς όμως ο σκηνοθέτης Δήμας να χάνει τον φορμαλισμό του και να γίνεται αφηρημένος, προσπαθεί να διεισδύσει στα όνειρά μας.

Κάντε την παραγγελία σαςεδώ.


Σμπαράλια

Ντουϊκγού Ασένα

Μυθιστόρημα
Σελ. 240
Τιμή: 14.50

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Ντουϊγκού Ασένα, ρωτά τον αφηγητή της και τον ακούει προσεκτικά. Εκείνος απαντά και, εξομολογείται. Έχει ανάγκη να μιλήσει, να τα βγάλει από μέσα του, να ξαλαφρώσει από την ντροπή και το αίσθημα ενοχής που κουβαλά. Εξομολογείται τον έρωτά του, την διπλή ζωή που ζει, για την Ελιά, τη Μαρτού, τον Μαύρο, και τη γυναίκα του. Γνωριμίες μέσα από τα πλήκτρα ενός υπολογιστή, στο διαδίκτυο, ζωή μοιρασμένη και κατακερματισμένη, ανάμεσα στις συμπληγάδες της ετεροκανονικότητας που τον συνθλίβουν: «Νιώθω ηδονή με τις γυναίκες, αλλά ερωτεύομαι μόνο άντρες», εξομολογείται.

“Είμαι ευτυχισμένος, είμαι ερωτευμένος, αγαπώ, είμαι γεμάτος ενθουσιασμό
Είμαι μια ζωή κομμάτια.
Είμαι δυστυχισμένος, είμαι ψεύτης, είμαι δειλός, είμαι ένοχος
Είμαι μια ζωή κομμάτια.
Είμαι μόνος.
Είχα ανάγκη να τα πω, να μοιραστώ το βίωμά μου.
Ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου, να ξαλαφρώσω λίγο από τη ντροπή και το αίσθημα ενοχής που κουβαλώ.
Είχα ανάγκη να βρω κάποιον που δεν θα με έκραζε, δεν θα με κατηγορούσε παρά μόνο θα μ’ άκουγε.
Διάλεξα εσάς.
Ίσως θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου με το να τα διηγούμαι σε σας.
Σαν να λέω “Κοίτα, μπορώ να τα πω, δεν είμαι ένοχος, μέσα μου δεν υπάρχει κακία”.
Ίσως όμως και να θέλησα να ρίξω φως στις ζωές κάποιων αντρών που είναι παρόμοιες μεταξύ τους.
Ίσως να σκέφτηκα ότι μπορεί να ωφελήσει σε κάτι.
Τώρα έχω κάπως ξαλαφρώσει.
Ευχαριστώ.
Ίσως τα ξαναπούμε, ίσως όμως και να μην ξαναϊδωθούμε ποτέ.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Πρόσεχε τη στροφή και άλλα διηγήματα

Συλλογικό

Συλλογή Διηγημάτων
Σελ. 120
Τιμή: 11.50

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2005

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Εννέα μήνες του μιλούσα,
το χάιδευα, το νανούριζα, το κανάκευα αυτό το μωρό.
Εννέα μήνες του έδειχνα τα χρώματα και το αγαπούσα όλο και πιο πολύ, όλο και πιο βαθιά.
Περπατούσα στο χωριό μου και η ευτυχία μου δεν χωρούσε πουθενά. Κανείς δεν μπορούσε να την αντέξει. Με κοίταζαν και δεν ήξεραν πώς να με αντιμετωπίσουν. Σε κάθε πρόσωπο χίλιες λέξεις και εκφράσεις μέσα από το βλέμμα τους που με γυρόφερνε εξεταστικά.
“Να κάνουν ότι δεν βλέπουν την κοιλιά μου; Να με ρωτήσουν για την εγκυμοσύνη μου;
Κι ύστερα την ευτυχία μου, που όλο το κορμί μου εξέπεμπε πώς να την προσπερνούσαν;”
…και άγαμη…!
…και λεσβία…!
…και μαμά…!
…και τόσο ευτυχισμένη…!

(από το διήγημα της Αρτέμιδος, “Η Κορφή”)

*********

Δέκα ιστορίες διαφορετικότητας που βραβεύτηκαν στον πρώτο Διαγωνισμό Ομοφυλόφιλου Διηγήματος που οργάνωσαν οι Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης. Ο Aλεξ Θεοδώρου, η Aρτεμις και ο Αλέξανδρος Χαρούλης πήραν τα πρώτα βραβεία . Στις ιστορίες τους ένας νέος τρομάζει με την ηδονή που νιώθει κοντά σε μια τραβεστί και απωθεί τις επιθυμίες του, μια λεσβία αψηφά την κοινωνική απόρριψη προκειμένου να αποκτήσει με εξωσωματική ένα παιδί, ένας μονόχνωτος έφηβος ξυπνά ερωτικά κοντά σε έναν φίλο με μια σπάνια πάθηση. (ΤΑ ΝΕΑ, Μ. Αδαμοπούλου, 26-8-2006)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.

Δείτε Επίσης


Δύο Αγόρια Ερωτευμένα

Λώρενς Σίμελ

Συλλογή Διηγημάτων
Σελ. 180
Τιμή: 13.50

Συγγραφέας και ανθολόγος 70 περίπου βιβλίων ο Lawrence Shimel, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1971. Έχει κερδίσει βραβείο Λάμδα, ενώ ήταν υποψήφιος για πλήθος άλλων βραβείων. Στο «Δύο Αγόρια Ερωτευμένα» έρχεται με αξιώσεις να αποδείξει ότι η γκέι λογοτεχνία έχει ξεφύγει οριστικά και αμετάκλητα από το περιθώριο. Η ερωτική ιστορία δύο αντρών με φόντο τη Βαρκελώνη όπου συναντιούνται, ερωτεύονται και ζουν μια έντονη ερωτική ιστορία είναι ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής ενός ευαίσθητου, τρυφερού αλλά και διεισδυτικού συγγραφέα. Μοναδικό αλλά και τελικό ζητούμενο για τους ήρωες του βιβλίου η αγάπη, έστω κι αν αυτή ξεφεύγει από τα καθωσπρέπει όρια μια υποκριτικής και μικροαστικής ηθικής. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν αποσκοπεί στο να σοκάρει αλλά να αναδείξει μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας και της καθημερινής ζωής, η οποία, σε πείσμα εκείνων που επιμένουν να την αγνοούν ή και να την λοιδορούν, υπάρχει, ερωτεύεται και δημιουργεί. (Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Περιοδικό Διαβάζω)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Σε χρόνο Αόριστο

Λώρενς Σίμελ

Συλλογή Διηγημάτων
Σελ. 140
Τιμή: 11.50

Το βιβλίο είναι μια συλλογή μικρών ερωτικών ιστοριών. Προτάθηκε στην τελική λίστα των βραβείων Λάμδα, ενώ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Foreword και βραβεύθηκε ως η καλύτερη ερωτική συλλογή από την InsightOut. Τα δέκα διηγήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο περιγράφουν μικρές ερωτικές ιστορίες, μικρές σκηνές καθημερινής ζωής, όπου ο ομοφυλοφιλικός έρωτας παρουσιάζεται απενοχοποιημένος, τρυφερός και ανασφαλής όπως άλλωστε είναι ο έρωτας ανεξαρτήτως φύλου. Τρυφερό βιβλίο, γραμμένο από έναν τεχνίτη της γραφής. (Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Περιοδικό Διαβάζω, σελ. 102, τεύχος 473, Απρίλιος 2007)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Τρεις Λευκές Σελίδες

Ιωσήφ Αλυγιζάκης

Μυθιστόρημα
Σελ. 170
Τιμή: 13.50

Ο συγγραφέας Ιωσήφ Αλυγιζάκης, γνωστός για το προηγούμενο μυθιστόρημά του από τις Εκδόσεις Καστανιώτη «Η αναγνώριση του πτυχίου», διατρέχει με τρόπο μεστό και λυρικό τα σύμβολα της αρχαίας μυθολογίας και της ζωής. Ο Θεός Απόλλωνας συνομιλεί με τον Υάκινθο μέσα σε μια ιδανική και άκρως παιδαγωγική σχέση, τη οποία ζηλεύει όμως ο Ζέφυρος κι αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ο θάνατος του Υάκινθου από τον Ζέφυρο έχει ως αποτέλεσμα την απόφαση του Απόλλωνα να κατεβεί στη γη, ως άνθρωπος πλέον, για να μπορέσει να βιώσει μια σχέση που παρέμεινε ανεκπλήρωτη. (Εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα», Κυριακή 25 Ιουνίου 2006)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Konitsa, my love

Αντώνιος Ρουσοχατζάκης

Συλλογή διηγημάτων
Σελ. 96
Τιμή: 13.00

«Το (διήγημα) “KONITSA, MY LOVE” είναι μια απρόοπτη όσο και αντικομφορμιστική πλευρά της στρατιωτικής θητείας. Είναι γραμμένο με χιούμορ που αφοπλίζει και έχει μια οικονομία σύνθεσης και μια γλώσσα που συναγωνίζεται ώριμο πεζογράφο. Δεν είναι τυχαίο που ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις της επιτροπής».
(ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ο Καιάδας

Λουκάς Θεοδωρακόπουλος

Μυθιστόρημα
Σελ. 158
Τιμή: 11.50

Ο Επίσημος τον κοίταζε επίμονα και μια καταφρονετική γκριμάτσα ζωγραφιζόταν στα λιπόσαρκα χείλη του. Ήταν φανερό πως δεν τον έκανε όρεξη να συνεχίσει. Η κουρντισμένη φωνή και το παράξενα απόμακρο ύφος του Κερκυραίου που σου έδινε την εντύπωση ότι μιλάς για χρώματα σ’ έναν τυφλό, τον είχαν μάλλον αποθαρρύνει. Έριξε μια ματιά στους επιτελείς του σα να τους έλεγε «Κοιτάχτε ρε έναν άνθρωπο!» κι ύστερα γύρισε πάλι βαριεστημένα προς το μέρος του.. (…)
Ένα χρονικό μιας σχεδόν καφκικής πολιορκίας στη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ένα σπίτι στον ωκεανό, ένα σπίτι στην παραλία

Φελίτσε Πικάνο

Μυθιστόρημα
Σελ. 400
Τιμή: 18.50

“…Από τότε κάθε που ξυπνώ σε ξένες κρεβατοκάμαρες σε μακρινούς τόπους, με καθαρά σεντόνια από κάτω μου και αχνές σκιές στους γύρω τοίχους που ρίχνουν οι γρίλιες των παραθύρων σαν σκιές μιας γκιλοτίνας, περιμένω ν’ ακούσω το απαλό, ρυθμικό, πηγαινέλα των κυμάτων του ωκεανού…Μα, όχι, όχι…δεν είναι ο ωκεανός που γέμιζε τον ύπνο και τον ξύπνιο μου πίσω από παράθυρα με κουρτίνες που ρίχνουν σκιές, δεν είναι ο ωκεανός…είναι το νησί”.
Ο Φελίτσε Πικάνο, γκουρού της Νεοϋρκέζικης κουλτούρας των 60’s και 70’s μας δίνει ένα νοσταλγικό χρονικό της εποχής.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ταχτσής – Δεν Ντρέπομαι

Τάκης Σπετσιώτης

Λογοτεχνικό Χρονικό
Σελ. 224
Τιμή: 14.50

Ο σκηνοθέτης Τάκης Σπετσιώτης υπογράφει μια τολμηρή βιογραφία του Κώστα Ταχτσή. Στον τόμο «Ταχτσής – δεν ντρέπομαι» (Πολύχρωμος Πλανήτης, 14.50 ευρώ) προσεγγίζει την ιερή αγελάδα της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς με τη σωστή αναλογία αγάπης, σεβασμού και αντικομφορμισμού.
Εδώ δεν πρόκειται να διαβάσετε ταρτούφικους επαίνους από κάποιον – και υπήρχαν, σας διαβεβαιώ, πάμπολλοι – που μισούσε τον Ταχτσή εν ζωή για να τον αποθεώσει μετά θάνατον. Εδώ θα συναντήσετε τις σκληρές αλήθειες που δικαιούνται να εκφέρουν μόνον όσοι δεν ταλανίζονται από φθόνο. (Πέτρος Τατσόπουλος, Τα Νέα )

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Η αγάπη που δεν τολμά να πει τ’ όνομά της

Γκρεγκ Ουάρτον

Συλλογή δοκιμίων για τη σεξουαλικότητα
Σελ. 186
Τιμή: 14.50

(…) Τα κείμενα σε αυτή την ανθολογία μιλούν με ζέση και χωρίς φραγμούς για την queer σεξουαλικότητα. Σε δέκα δοκίμια διαυγούς και ανατρεπτικού λόγου, μια διεθνής και διαφόρων τάσεων ομάδα από γκέι, αμφιφυλόφιλους και τρανσεξουαλικούς λογοτέχνες και δοκιμιογράφους εκμυστηρεύονται τα πάντα για τη ζωή, τον έρωτα, την επιθυμία και το σεξ: εξερευνούν το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τον εαυτό τους σεξουαλικά, πώς τους καθορίζουν οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις, τι τους διεγείρει και πώς εκτονώνονται. Αυτά τα κείμενα είναι φωτογραφικά στιγμιότυπα, ιδιαίτερες ματιές στη ζωή του κάθε ανθρώπου – γενναίες και έντιμες. Κάθε δοκίμιο είναι προσωπικό. Βαθιά προσωπικό.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ιστορία της Σύγχρονης Ομοερωτικής Λογοτεχνίας

Σόνια Τζόουνς

Συλλογή άρθρων
Σελ. 288
Τιμή: 17.00

Το βιβλίο “Ιστορία της Σύγχρονης Ομοερωτικής Λογοτεχνίας”, είναι μια απόπειρα ιστορικής καταγραφής της πολύπλευρης έκρηξης ομοερωτικών γραπτών που συντελέστηκε στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.
“…Η ποίηση και η λογοτεχνία μπορούν κάποιες φορές να κάνουν αυτό που η θεωρία δεν έχει μάθει ακόμη: να μιλήσουν στην γλώσσα της επιθυμίας εκεί όπου προηγουμένως υπήρχε μόνο η σιωπή και η άρνηση. Αυτό μας το έχει μάθει η Adrienne Rich, όπως και η Audre Lorde, η Monique Witting και πολλοί άλλοι συγγραφείς που αρνήθηκαν να φιμωθούν πολύ πριν εμφανιστεί το σύγχρονο ρεύμα της ομοφυλοφιλικής γραφής..”

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Το παιδί μου είναι γκέι

Μπράις Μακ Ντούγκαλ

Μαρτυρίες
Σελ. 274
Τιμή: 15.00

«Ένα εξαιρετικό βιβλίο, τέλεια ισορροπημένο και γεμάτο συμπόνια, όπου καθημερινοί άνθρωποι μιλάνε απλά και από καρδιάς.
Ένα διαφωτιστικό βιβλίο για κάθε γονιό με παιδιά στην εφηβεία. Για όσους έχουν κάποιον στην οικογένεια που είναι ομοφυλόφιλος, οποιασδήποτε ηλικίας, θα κάνει το δρόμο πιο εύκολο και θα κρατήσει το κανάλι της επικοινωνίας ανοιχτό». (Στηβ Μπίνταλφ)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Αμφί και Απελευθέρωση

Λουκάς Θεοδωρακόπουλος

Δοκίμιο
Σελ. 288
Τιμή: 20.80

Το βιβλίο ΑΜΦΙ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ αποτελεί το δεύτερο βιβλίο των Εκδόσεων “Πολύχρωμος Πλανήτης” και συγγραφέας του είναι ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος, ένας από τους ιδρυτές του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας ( Α.Κ.Ο.Ε.) στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού ΑΜΦΙ από το 1978 έως το 1984.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Μήδειες και Κλυταιμνήστρες

Σταυρούλα Πετρέλλη

Ποίηση
Σελ. 96
Τιμή: 11.00

“Μήδειες και Κλυταιμνήστρες” είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Σταυρούλας Πετρέλλη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Πολύχρωμος Πλανήτης”. Πρόκειται για μία σειρά ποιημάτων, αλλά και πεζών, που αφορούν γυναίκες στιγματισμένες μέσα στα χρόνια και παρεξηγημένες για τα κίνητρά τους. Τα ονόματά τους δεν κληρονομήθηκαν ποτέ ξανά, στιγματισμένα κι αυτά. “Ήταν γυναίκες δυναμικές, εκρηκτικές, που δεν άντεξαν να τις ταπεινώσουν, να μην τις υπολογίζουν”, διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. “Ανάμεσά τους η Μήδεια, η Κλυταιμνήστρα, οι γυναίκες της Λήμνου, οι 50 κόρες του Δαναού… Έθεσαν τους δικούς τους όρους. Διάλεξαν το τίμημα της δράσης από την αδράνεια, από τον αργό θάνατο των συμβιβασμένων ζωών στις οποίες οι άλλοι τις καταδίκασαν. Η ιστορία γράφτηκε χωρίς εκείνες, εξοστρακίζοντάς τες στις καταραμένες μορφές που στοιχειώνουν το Χρόνο και τις Τέχνες.

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


Ποιητικές Αποδράσεις

Χρήστος Ρούσσος

Ποίηση
Σελ. 74
Τιμή: 11.00

(…) Σε διάβασα Χρήστο μου όπως τη λέξη φυλακή αυτή καθαυτή. «Φυλάσσω» είναι το ρήμα της και εύχομαι να σε διαβάσουν κι άλλοι για να θυμούνται ότι ο προορισμός της λέξης είναι να φυλάει τους ανθρώπους από ανθρώπους. Κανείς δεν έσωσε τον κόσμο σκοτώνοντας τα όνειρα για να εξαφανιστούν οι εφιάλτες και οι κληματαριές… ( Λιάνα Κανέλλη θέρος 2007)

Κάντε την παραγγελία σας εδώ.


* Όλες οι τιμές των βιβλίων περιλαμβάνουν ΦΠΑ, 6,0%.

——————

Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης
Κεντρική Διάθεση: Αντωνιάδου 6, Αθήνα 10434
Τηλ. 210.8826600
http://www.colourfulplanet.com
cplanet1@otenet.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
2
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί