Ονδούρα: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 | 18:12

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Η παρουσιάστρια του «La Galaxia de Santi» δολοφονήθηκε από αγνώστους, δήλωσε η οικογένεια της στα ΜΜΕ.

Γνωστή τρανς γυναίκα τηλεπαρουσιάστρια, η Santiago Carbajal, δολοφονήθηκε στην Ονδούρα.

Η παρουσιάστρια του «La Galaxia de Santi» δολοφονήθηκε από αγνώστους, δήλωσε η οικογένεια της στα ΜΜΕ.

Μια τρανς γυναίκα τηλεπαρουσιάστρια στην Ονδούρα απεβίωσε μετά από πυροβολισμό.

Η Santiago «Santi» Carbajal δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς την Παρασκευή στο Puerto Cortes και αργότερα απεβίωσε στο Νοσοκομείο Mario Catarino Rivas στο San Pedro Sula, σύμφωνα με το Κεντρικό Αμερικανικό περιοδικό ειδήσεων La Vanguardia.

Η Carbajal ήταν παραγωγός και παρουσιάστρια στην τηλεοπτική εκπομπή «La Galaxia de Santi», όπου μοιραζόταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις ιστορίες LGBTQΙ ατόμων της Ονδούρας. Η εκπομπή επέκρινε επίσης ανοιχτά τις τοπικές αρχές.

Η οικογένεια της Carbajal είπε στην εφημερίδα ότι η παρουσιάστρια της εκπομπής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από μια ομάδα αγνώστων στη γειτονιά του Μπουένος Άιρες.

Ο λογαριασμός «La Galaxia de Santi» στο Facebook λέει ότι η Carbajal έχει ήδη μεταβεί σε ένα «μαγικό τόπο» και οποιαδήποτε είδηση σχετικά με την κηδεία της θα ανακοινωθεί αργότερα.

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη», έχει γραφτεί ένα μήνυμα στα ισπανικά.

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ονδούρας δήλωσε ότι η Carbajal είναι η 78η προσωπικότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δολοφονήθηκε βίαια στη χώρα από το 2001. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δολοφονιών, περίπου το 90%, έχουν μείνει ατιμώρητες, σύμφωνα με την Telesur TV.

Η Carbajal είχε ανακοινώσει στο Facebook την διοργάνωση ενός επερχόμενου φεστιβάλ κήπου στην Ονδούρα.

Οι φίλοι της στο Facebook έστειλαν μηνύματα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για την Carbajal και στο λογαριασμό της «La Galaxia de Santi».

«Είμαστε βαθιά στεναχωρημένοι που ακούσαμε αυτά τα νέα και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, Santi», έγραψε η Valentina Marqueza Ghisleri στα ισπανικά.

«Ήσουν ένα χαρούμενο άτομο που ήθελε να μοιράσει αγάπη και καλοσύνη σε αυτόν τον κόσμο».

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate