Now Reading
Γονείς μιλούν με περηφάνια για τα ΛΟΑΤΙ παιδιά τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα (video)

Γονείς μιλούν με περηφάνια για τα ΛΟΑΤΙ παιδιά τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα (video)

Avatar photo

Κύπρος: Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 | 12:30

T-zine.gr | LGBTQI News

Γονείς μιλούν με περηφάνια για τα ΛΟΑΤΙ παιδιά τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα

Ομάδα Γονέων της Accept ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ

Μια υπέροχη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη κατάθεση ψυχής έκαναν τέσσερις γονείς – πρότυπα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση της κοινωνίας και κυρίως άλλων γονέων που έχουν παιδιά που ανήκουν στην Αccept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, όπως οι ίδιοι, έτσι ώστε να τα αγκαλιάσουν, να τα αποδεχτούν και να μην τα σπρώχνουν μακριά τους.

Εν έτη 2018 υπάρχουν δυστυχώς αρκετοί γονείς οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν ότι το παιδί τους είναι λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος, τρανς ή ίντερσεξ, διώχνοντάς το από το σπίτι και από τη ζωή τους θεωρώντας ότι είναι “ντροπή” για την οικογένεια και με αυτό τον τρόπο το τιμωρούν για τις “επιλογές” του. Παιδιά, έφτασαν στο σημείο να βάλουν τέλος στη ζωή τους λόγω αυτής της απόρριψης από τους ίδιους τους ανθρώπους που τους έφεραν στον κόσμο.

Στα βίντεο που ακολουθούν, τα οποία κοινοποίησε η Αccept ΛΟΑΤΙ Κύπρου στη σελίδα της, τρεις μητέρες και ένας πατέρας μιλούν με περηφάνια, σεβασμό και θαυμασμό για τα παιδιά τους και εξηγούν πώς αισθάνθηκαν όταν έμαθαν την αλήθεια γι’ αυτά. Κάποιοι γονείς παραδέχονται ότι η αποδοχή δεν ήταν απλή υπόθεση, ωστόσο, τονίζουν πως όταν αγαπάς αληθινά το παιδί σου, οφείλεις να το αγκαλιάσεις, να το στηρίξεις και να παραμείνεις δίπλα του.

Με λόγια βγαλμένα απ’ τη καρδιά τους, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις μιας μερίδας του πληθυσμού, γύρω από τα ΛΟΑΤΙ άτομα. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησαν την Ομάδα Γονέων της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, καλώντας κι άλλους γονείς να ενταχθούν σε αυτή.

Το παιδί μου είναι γκέι

Μιλώντας για το παιδί της η κ. Ιωάννα Κανελλάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο λόγος που με ώθησε να ενταχθώ σε αυτή την ομάδα γονέων ήταν για να γνωρίσω κι άλλους γονείς που βρέθηκαν στη δική μου θέση. Το παιδί μου είναι αξιολάτρευτο. Ήταν γύρω στα 23, είχε τελειώσει τις σπουδές του και μου ανοίχτηκε λέγοντας μου πραγματικά πώς νιώθει. Τότε έφυγε η γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Όχι, δεν ένιωσα ντροπή ούτε στιγμή για το παιδί μου, είμαι περήφανη γιατί με ευαισθητοποίησε σαν άνθρωπο και η αγάπη μας δυνάμωσε. Το μόνο που του είπα ήταν γιατί δεν μου το είπε νωρίτερα για να είμαι κοντά του και το περνούσε όλο αυτό μόνος του. Το πιο δύσκολο ήταν να δεχτώ να το αποκαλώ με το αντρικό όνομα γιατί είχα συνηθίσει το θηλυκό για πολλά χρόνια και το δεύτερο η ορμονοθεραπεία, διότι ανησυχούσα για την υγεία του αλλά ευτυχώς το ξεπεράσαμε. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη την αγάπη και τη στήριξή μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, να μην περιμένουμε ότι θα το κάνει ο κόσμος”.

Μιλώντας για το παιδί της, η κ. Ιωάννα Μαυρομιχάλη αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το πιο δύσκολο ήταν να το αποδεχτούμε διότι δεν είχαμε ιδέα γι’αυτή την κατάσταση. Το πιο εύκολο ήταν όταν το αποδεχτήκαμε. Ήταν μεγάλη ανακούφιση όταν δεχτήκαμε ότι ο γιος μας έτσι γεννήθηκε. Όταν αγαπάς το παιδί σου είναι εύκολο να το αποδεχτείς όπως είναι, προπάντων οι μητέρες. Εύχομαι να μην υπάρχει ούτε ένας γονιός απ’ εδώ και πέρα που να μην αποδέχεται τα παιδιά του”.

Ο κ. Ανδρέας Μαυρομιχάλης στην δική του κατάθεση ψυχής μεταξύ άλλων είπε: “Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χτύπημα για ένα παιδί να νιώσει ότι οι γονείς του επειδή έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλος ή τρανς, αυτόματα σταματούν να το αγαπούν ή να είναι περήφανος γι’αυτόν/αυτήν. Ο λόγος που αποφάσισα να μπω σε αυτή την ομάδα γονέων της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου ήταν ο τρόπος που αντιμετωπίζει η εκκλησία και η κοινωνία αυτά τα άτομα και να βοηθήσω. Δεν περιμέναμε να έχουμε γιο ομοφυλόφιλο. Εκείνος μας βοήθησε να τον αποδεχτούμε όπως είναι, γι’ αυτό που είναι. Δεν ήταν εύκολη η αποδοχή. Είχαμε επαναστάσεις στην αρχή αλλά σήμερα νιώθουμε περήφανοι και θέλουμε να επηρεάσουμε κι άλλους γονείς να αποδεχτούν τα παιδιά τους”.

Μιλώντας και το δικό της παιδί η κ. Εύη Γαβριηλίδη, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Έγινα μέλος σ’αυτή την ομάδα γιατί το παιδί μου είναι ΛΟΑΤΙ. Ήταν 34 χρονών όταν το έμαθα από τον ίδιο. Όχι, δεν ένιωσα ντροπή. Ένιωσα περηφάνια όταν τον άκουσα να μιλά στην τηλεόραση, μπροστά σε τόσο κόσμο. Η πρώτη κουβέντα που του είπα είναι πως θα έπρεπε να μου το ‘χε πει από καιρό. Θέλω να πω σε άλλους γονείς να πλησιάσουν τα παιδιά τους και να τα αγκαλιάσουν. Σιγά σιγά, θα καταλάβουν ότι δεν διαφέρουν από άλλα παιδιά”.

 

Δείτε Επίσης

Στήριξε κι εσύ την ομάδα γονέων της Accept ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ. Επειδή όλα τα παιδιά αξίζουν την αγάπη μας. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email info@acceptcy.org

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από reporter.com.cy 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί