Now Reading
Γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τρανς παιδί τους ώστε να σταματήσει την ορμονοληψία πηγαίνοντας ενάντια στη συμβουλή των ιατρών

Γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τρανς παιδί τους ώστε να σταματήσει την ορμονοληψία πηγαίνοντας ενάντια στη συμβουλή των ιατρών

ΗΠΑ: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 | 14:27

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Αν και η ιατρική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον τρανς έφηβο λέει ότι η ζωή του εξαρτάται από την δυνατότητα να ζει ως τρανς, οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση ώστε να τον σταματήσουν από την διαδικασία της ορμονοληψίας.

Γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τρανς παιδί τους ώστε να σταματήσει την ορμονοληψία πηγαίνοντας ενάντια στη συμβουλή των ιατρών

Γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τρανς παιδί τους ώστε να σταματήσει την ορμονοληψία πηγαίνοντας ενάντια στη συμβουλή των ιατρών

Ένα τρανς αγόρι, 17 χρονών αγωνίζεται κατά των γονιών του για το δικαίωμά του να συνεχίσει να λαμβάνει ορμόνες σε μια υπόθεση όπου ο δικαστής του Οχάιο αποκάλεσε «αγχωτική και απελπιστική κατάσταση», αναφέρει το CNN. Οι γονείς επιδιώκουν την εξουσιοδότηση του δικαστηρίου για να σταματήσουν το παιδί τους από τη συνιστώμενη ιατρική φροντίδα και ορμονοληψία, παρόλο που αρκετοί ιατροί λένε ότι αυτό μπορεί να κοστίσει στον έφηβο τη ζωή του.

Στο δικαστήριο, οι ιατροί κατέθεσαν ότι η απόρριψη των γονέων να αποδεχτούν την ταυτότητα φύλου του τρανς παιδιού τους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα που αρνήθηκε να καλέσει τον γιο του με το όνομα που επέλεξε, προκάλεσε στον εφήβο αυτοκτονικές τάσεις όπου και εισήχθη σε νοσοκομείο το 2016. Τον Νοέμβριο είχε έρθει σε επαφή με μια υπηρεσία βοήθειας, λέγοντας ότι δεν αισθανόταν ασφαλής στο σπίτι του επειδή ο πατέρας του τού είχε πει να αυτοκτονήσει αφού «θα πήγαινε στην κόλαση ούτως ή άλλως», σύμφωνα με το κείμενο επιχειρημάτων της υπόθεσης.

Ο έφηβος, ο οποίος είναι προσωρινά υπό επίβλεψη από την υπηρεσία πρόνοιας (Hamilton County Job and Family Services), έχει διαγνωσθεί με κατάθλιψη, διαταραχή άγχους και ασυμφωνία φύλου. Λόγω των αυτοκτονικών τάσεων, μένει με τον παππού και την γιαγιά του, από την μεριά της μητέρας του, οι οποίοι υποστηρίζουν την ταυτότητα φύλου του και επιδιώκουν την πλήρη επιμέλειά του.

Διαβάστε ακόμα: Η εξέταση που ενδέχεται να αλλάζει τον τρόπο μετάβασης για τους τρανς ανθρώπους.

Ο έφηβος είπε ότι θα ήθελε να μείνει με τον παππού και την γιαγιά του και ο Paul Hunt, ο κηδεμόνας που του έχει ορίσει το δικαστήριο, πιστεύει ότι πρέπει να έχουν την επιμέλεια. «Πιστεύουμε ότι ο παππούς και η γιαγιά του είναι αυτοί που έχουν ανοιχτό μυαλό και αυτή η απόφαση θα είναι για το καλό του παιδιού», δήλωσε ο Hunt στο δικαστήριο. «Οι γονείς έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ανοιχτοί σε αυτό».

Η ιατρική ομάδα που φροντίζει το παιδί στο Κεντρικό Νοσοκομείο Παιδιών στο Σινσινάτι κατέθεσε ότι στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον και ότι η θεραπεία βελτίωσε την ψυχική και συναισθηματική υγεία του εφήβου. Ωστόσο, οι ιατροί ανέφεραν ότι εξακολουθεί να κινδυνεύει λόγω των αυτοκτονικών τάσεων, ένας κίνδυνος που μπορεί να εξαλειφθεί με την ομαλή διαδικασία μετάβασής του.

Ωστόσο, η δικηγόρος των γονέων, η Karen Brinkman, ανέφερε στο τέλος των επιχειρημάτων της ότι «δεν φαίνεται ότι το παιδί αυτό στη παρούσα φάση είναι πολύ κοντά στο να μπορέσει να πάρει μια τέτοια απόφαση που θα του αλλάξει τη ζωή». Ο Donald Clancy του Hamilton County Prosecutor’s Office διαφώνησε, διότι οι γονείς είναι αντίθετοι με την ορμονοληψία, επειδή έρχονται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές τους αξίες. «Ο πατέρας κατέθεσε ότι κάθε είδους μετάβαση έρχεται σε σύγκρουση με τις βασικές του πεποιθήσεις και επιτρέποντας στο παιδί αυτή τη διαδικασία μετάβασης θα ήταν παρόμοιο με το να βγάζει την καρδιά του από το στήθος του και να τη τοποθετεί στο τραπέζι», ανέφερε στο τελευταίο του επιχείρημα.

Ο παππούς και η γιαγιά του ανακοίνωσαν στο δικαστήριο ότι αν τους δοθεί η επιμέλεια είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το παιδί με βάσει την ιατρική καθοδήγηση και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να τον αφήσουν να ξεκινήσει την ορμονοληψία.

Αυτή η υπόθεση έχει τραβήξει την προσοχή της Michelle Forcier, παιδιάτρου που εργάζεται με τρανς παιδιά και διδάσκει παιδιατρική στο Brown University. «Εάν το παιδί σας είχε άσθμα και γινόταν μπλε, δεν θα του αρνούσασταν την συσκευή εισπνοής αλβουτερόλης ούτε θα λέγατε «ας περιμένουμε», δήλωσε η Forcier στο CNN. «Εάν πρόκειται για καρκίνο ή διαβήτη, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση, αλλά οι άνθρωποι γίνονται ιδιόμορφοι όταν πρόκειται για ιατρική φροντίδα όπου εμπλέκεται παράλληλα και η ταυτότητα φύλου, και αυτό είναι βλαβερό».

Η Brinkman έγραψε στο τελευταίο της επιχείρημα ότι εάν οι γονείς λάβουν την νόμιμη επιμέλεια, θα ήθελαν ο έφηβος να συνεχίζει να ζει με τον παππού και την γιαγιά του «όχι για να αποφύγουν την ανατροφή του παιδιού, αλλά επειδή πιστεύουν ότι η παρούσα συμφωνία διαβίωσης είναι για το καλύτερο συμφέρον [του εφήβου]» – αλλά αυτή η υπόσχεση δεν είναι νομικά δεσμευτική.

Διαβάστε ακόμα: «Αγωνίζομαι για να σταματήσει η στείρωση των τρανς ανθρώπων στη Φιλανδία»

Ο Clancy υπογράμμισε ότι στη κατάθεση του πατέρα δήλωνε ότι ο έφηβος αν έρχεται στο σπίτι θα «αλλάξει» το πώς τα αδέλφια του αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Οι γονείς είχαν προηγουμένως εγγράψει τον έφηβο σε ένα καθολικό σχολείο όπου αναγκάστηκε να ντύνεται καθημερινά με φορέματα και τον αποκαλούσαν μόνο με το όνομα των εγγράφων του, δήλωσε ο Thomas Mellott, δικηγόρος του εφήβου. «Όταν του έλειπε κάθε ελπίδα και όταν σκέφτηκε ότι όλα αυτά θα συνέχισαν να συμβαίνουν σε αυτόν, ο αυτοκτονικός ιδεασμός έγινε πιο έντονος και έτσι κατέληξε εκεί που ήταν».

Δείτε Επίσης

Το όνομα που υπάρχει στα έγγραφα γεννήσεώς του χρησιμοποιείται κατ’ επανάληψη στα δικαστικά έγγραφα και επίσης έχει προκαλέσει πόνο στον έφηβο. «Έχει φτάσει στο σημείο όπου ο πελάτης μου ανέφερε ότι δεν θέλει να σκεφτεί το κολλέγιο επειδή τα υλικά που αγοράζει συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το όνομα που έχει καταγραφεί κατά την γέννησή του», δήλωσε ο Mellott, «Παίρνει πολύ καλούς βαθμούς. Έχει τάση προς τον ακαδημαϊκό χώρο και συμμετέχει στη μπάντα και ήταν πραγματικά αφοσιωμένος με το σχολείο και στη συνέχεια συνέβη ξαφνικά αυτό».

Ο δικηγόρος του παππού και της γιαγιά του, ο Jeffrey Cutcher, έχει παρόμοια άποψη. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε τους επόμενους μήνες, κάπου κοντά το Μάιο είναι το σχέδιο για την αποφοίτηση του από το σχολείο και όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο το σχέδιο για την είσοδο του στο κολλέγιο. Δεν θέλουμε να σχεδιάσουμε για μια κηδεία», ανέφερε στα επιχειρήματά του.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate.com

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί