«Γραφειοκρατικό λάθος» ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία | AP Photo/Dmitry Lovetsky

«Γραφειοκρατικό λάθος» ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία

Ρωσία: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 | 12:48

T-zine.gr | LGBTQI News

«Γραφειοκρατικό λάθος» ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία

«Γραφειοκρατικό λάθος» ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία | AP Photo/Dmitry Lovetsky

Σε γραφειοκρατικό λάθος αποδόθηκε η καταγραφή στο ληξιαρχείο του πρώτου γάμου μεταξύ δύο ανδρών στη Ρωσία, ενώ απολύθηκε ο υπάλληλος που τον πέρασε στα αρχεία.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Δανία και στη συνέχεια υπέβαλε τα διαβατήριά του στο γραφείο πρωτοκόλλου, όπου ο υπάλληλος τα σφράγισε με χαρτόσημα γάμου.

Ωστόσο, στη Ρωσία δεν αναγνωρίζεται ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ατόμων και υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη «διάδοση ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» σε ανηλίκους. Επίσης, τα ομοφυλόφιλα άτομα υφίστανται διάφορες μορφές διώξεων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Διαβάστε ακόμη: Τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤ διπλασιάστηκαν στη Ρωσία μετά την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας»

Το ζευγάρι, οι Πάβελ Στότσκο και Γεβγκένι Βοϊτσεκόφσκι, υποστηρίζουν ότι ο γάμος τους έχει προκαλέσει αναταραχή και όπως ανακοίνωσε ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ρωσικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα φοβούμενοι ότι κινδυνεύουν και ότι θα υποστούν διώξεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα χαρτόσημα γάμου θα αφαιρεθούν από τα ταξιδιωτικά έγγραφα των δύο ανδρών, γεγονός που χαρακτήρισε «γραφειοκρατικό λάθος», θα ακυρωθούν τα διαβατήρια και πως ο υπάλληλος που «πειθήνια» τα σφράγισε, θα απολυθεί.

© T-zine.gr με πληροφορίες από efsyn.gr