H Lambda Legal καταθέτει αγωγή για λογαριασμό τρανς μαθητών.

H Lambda Legal καταθέτει αγωγή για λογαριασμό τρανς μαθητών.

Νews

 

Η Lambda Legal κατέθεσε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατά της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Pine-Richland στα προάστια του Pittsburgh, στην οποία ζητά την άμμεση αναστολή της πολιτικής διακρίσεων που εφαρμόζεται εκεί και απαγορεύει στους τρανς μαθητές τη χρήση της τουαλέτας σύμφωνα με το φύλο στο οποίο αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν.

h-lambda-legal-katatheti-agogi-gia-logariasmo-trans-mathiton
Lambda Legal attorneys Kara Ingelhart, Omar Gonzalez-Pagan and Christopher Clark at court today.

Η νέα αυτή πολιτική – η οποία ανέστρεψε την επί μακρόν πολιτική που τους επέτρεπε τη χρήση της τουαλέτας- πυροδότησε την οργή σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και οδήγησε στην κατάθεση τριών μηνύσεων κατά της εκπαιδευτικής περιφέρειας στα ομοσπονδιακά δικαστήρια τον τελευταίο μήνα.

Το πέρασμα σε αυτή την νέα πολιτική εκφοβισμού έστειλε ένα ολέθριο μήνυμα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ότι οι μαθήτριες Juliet, Elissa και A.S. είναι κατά ένα τρόπο ανάξιες ενός ασφαλούς και ίσης μεταχείρισης εκπαιδευτικού περιβάλοντος.

«Καθημερινά αισθάνομαι ότι πρέπει να συμπεριφέρομαι σαν να περπατάω πάνω σε τσόφλια αβγών», αναφέρει η Julier. «Δεν είναι σωστό να με κάνουν να αισθάνομαι έτσι μόνο και μόνο επειδή είμαι αυτή που είμαι»
«Όλα ήταν μια χαρά στο σχολείο για χρόνια και ήμουν αποδεκτή για το ποιά είμαι, μέχρι που μερικοί γονείς αποφάσισαν να το κάνουν θέμα» πρόσθεσε η Elissa. «Το μόνο που ζητάμε είναι να επιστρέψει η η πρότερη κατάσταση με την οποία δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα»

Η χρονιά αποφοίτησης συμβαίνει μόνο μία φορά. Οι Juliet, Elissa και A.S. ζητούν μόνο να αποφοιτήσουν γνωρίζοντας ότι το σχολείο τους τούς σέβεται γι αυτό που είναι. Αφήστε τες να απολαύσουν αυτή τη χρονιά ελέυθερες από παρενοχλήσεις και το στίγμα μια πολιτικής διακρίσεων που καταντά μειοτική, προσβλητική και παράνομη.

Η στόχευση των πολιτικών που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα στα LGBT άτομα από αντι-LGBT οργανώσεις δεν αποτελεί μεμονομένη περίπτωση στο Pine-Richland αλλά αντίθετα εκτίνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Ο αμφισβητούμενος νόμος υπέρ των διακρίσεων στη Βόρεια Καρολίνα H.B. 2, πέρασε ώς απάντηση στην υιοθέτηση από την πόλη Charlotte νόμων εναντίων των διακρίσεων και αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αλλά έχουν υπάρξει παρόμοιες προσπάθειες στο Mississippi του Texas αλλά και αλλού. Η Lambda Legal είναι επίσης συνήγορος στην ομοσπονδιακή υπόθεση που αμφισβητεί τον νόμο H.B. 2.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Lambda Legal κατέθεσε μήνυση στην υπόθεση Evancho εναντίον της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Pine-Richland για λογαριασμό της Juliet Evancho, της Elissa Ridenour και της A.S., μίας τρίτης τράνς μαθήτριας στο λύκειο του Pine-Richland High School η οποία είναι ανήλικη και αναφέρεται με τα αρχικά της.

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι νέα πολιτική διακρίσεων που υιοθέτησε η εκπαιδευτική περιφέρεια
Pine-Richland σχετικά με τη χρήση της τουαλέτας, στέλνει ένα μήνυμα ότι οι τρανς μαθητές της σχολικής περιφέρειας δεν δικαιούνται την ιδιωτικότητα, το σεβασμό και την προστασία που παρέχονται στους υπόλοιπους μαθητές.

Η αγωγή κατατέθηκε μετά την ψήφιση από το σχολικό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο να καταργηθεί η εδώ και χρόνια πολιτική του σχολείου που επέτρεπε στους μαθητές να χρησιμοποιούν την τουαλέτα σύμφωνα με το αυτοπροσδιοριζόμενο φύλο τους, μετά από πιέσεις που δέχτηκαν από αντι -LGBT ομάδες και άτομα.

Η ψήφιση ήρθε μετά από μήνες αντιδικίας κατά τη διάρκεια των οποίων η Lambda Legal έστειλε μία επιστολή στην περιφέρεια για λογαριασμό αρκετών τρανς μαθητών στο Pine-Richland, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις αρχές και το σχολικό συμβούλιο, και καλώντας τις αρχές και το συμβούλιο να απορρίψει την παραπληροφόρηση και να συνεχίσει να συμπεριφέρεται στους μαθητές στη βάση της ισότητας. Οι δικηγόροι της Lambda Legal έστειλαν σειρά τέτοιων επιστολών και παρεβρέθησαν σε αρκετές διασκέψεις του σχολικού συμβουλίου.

Το περιφεριακό δικαστήριο της δυτικής περιφέρειας της Pennsylvania άκουσε σήμερα τα επιχειρήματα της Lambda Legal για ασφαλιστικά μέτρα στα οποία ζητείται να παγώσει η νέα πολιτική διακρίσεων στις τουαλέτες του σχολείου μέχρι η αγωγή να εξεταστεί και να επιτραπεί στους μαθητές να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες όπως πριν. Το περιφερειακό δικαστήριο επίσης άκουσε την αίτηση του σχολείου να κλείσει η υπόθεση.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Tzina Starlite.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Lambda Legal