Now Reading
Have To Be Heard – Transphobia Kills

Have To Be Heard – Transphobia Kills

 

Ελλάδα: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019 | 16:32

Trans News | T-zine.gr

 

Η τρανσφοβία σκοτώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ακουστεί!

Have To Be Heard – Transphobia Kills

Have To Be Heard – Transphobia Kills. Η πρώτη καμπάνια ενάντια στην τρανσφοβία που πραγματοποιείται στη χώρας μας και υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και ίντερσεξ ανθρώπων, διοργανώνει καμπάνια με γενικό τίτλο «Have To Be Heard – Transphobia Kills».

Η καμπάνια «HaveTo Be Heard – Transphobia Kills» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «TogetherWeCan», με την υποστήριξη του International Trans Fund.

Σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι, με στόχο την καταπολέμηση της τρανσφοβίας, των αποκλεισμών, των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης που βιώνουν οι τρανς, φυλοδιαφορετικοί και ίντερσεξ άνθρωποι σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής αλλά και κοινωνικής τους ζωής.

Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων καταστρατηγούνται, βιώνουν περιορισμένη πρόσβαση και αποκλεισμούς από τον χώρο της εκπαίδευσης, της εργασίας, της υγείας και της πρόνοιας.

Τα τρανς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι αποκλεισμένα απ’ το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, πολλά τρανς παιδιά εκδιώχθηκαν από την οικογένεια τους όταν γνωστοποίησαν την ταυτότητα φύλου τους, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να σταματήσουν το σχολείο τους λόγω του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Μην κλείνεις τα μάτια σου στην τρανσφοβία και το ρατσισμό. Η τρανσφοβία σκοτώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ακουστεί!

Τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ και οι τρανς φυλακισμένοι βιώνουν συνθήκες έντονου στιγματισμού και περιθωριοποίησης, ενώ οι τρανς και γενικότερα οι ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους, λόγω διώξεων, απειλών για τη ζωή ή την ελευθερία τους ή βίας που υφίσταντο για λόγους έκφρασης ή ταυτότητας φύλου.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις όλων των διεθνών οργανισμών και θεσμών οι τρανς άνθρωποι είναι μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες στη μισαλλοδοξία και τη βία και η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης /TDoR – 20 Νοεμβρίου είναι μία ημέρα που σε όλο τον κόσμο τιμούμε τους τρανς συνανθρώπους υπήρξαν θύματα ακραίας βίας και δολοφονήθηκαν λόγω της ταυτότητας φύλου τους.

Η καμπάνια «HaveToBeHeard – TransphobiaKills» υλοποιείται ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Τρανς* Μνήμης 2019 (TDoR) και θα ολοκληρωθεί με Δράση Δρόμου στο EuroPride 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Μην κλείνεις τα μάτια σου στην τρανσφοβία και το ρατσισμό. Η τρανσφοβία σκοτώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ακουστεί!

Στήριξε και εσύ τον αγώνα μας!

Δυνάμωσε τη φωνή μας!

 

*Για τις ανάγκες της καμπάνιας φωτογραφήθηκαν τρανς άνθρωποι μέλη του ΣΥΔ:

Αλίμπαλης Άλκης, Ατματζίδου Βίκυ, Βενέτη Βανέσα, Κανελλόπουλος Γιάννος, Κουμαριανού Εύα, Κουρεντζή Σύλβια, Λαλανίτη Εύα, Μελικέρτης Κίμωνας, Monteiro Monique και Σουλουκίδη Χριστίνα.

Οργάνωση/Επιμέλεια Καμπάνιας: Άννα Απέργη

Φωτογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Βαγγέλης Ευαγγελίου

Makeup/Bodypainting: Nicole K.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Antivirus magazine | T-ZINE

Δείτε Επίσης

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ αναφέρουν σημαντικούς λόγους γιατί η εργασία στο σεξ πρέπει να αποποινικοποιηθεί.

Διαβάστε: Παραβίαση δικαιωμάτων τρανς γυναικών στο Νοσοκομείο Φυλακών του Κορυδαλλού.

Διαβάστε: Η Itali Marlowe είναι η 20η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς προσώπου στις ΗΠΑ για το 2019

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί