Now Reading
Η Abigail Thorn, γνωστή στο Youtube από το Philosophy Tube, γνωστοποίησε ότι είναι τρανς γυναίκα.

Η Abigail Thorn, γνωστή στο Youtube από το Philosophy Tube, γνωστοποίησε ότι είναι τρανς γυναίκα.

Η Βρετανίδα Abigail Thorn, που προσπάθησε να εκπαιδεύσει τον κόσμο με τα βίντεό της στο Youtube που συνδυάζουν την παραγωγή θεάτρου με επίκαιρα θέματα, γνωστοποίησε ότι είναι τρανς γυναίκα.
 

Abigail Thorn. (Φωτογραφία via YouTube)

Το ανακοίνωσε στα κοινωνικά μέσα το Σάββατο (30 Ιανουαρίου), στο κανάλι Philosophy Tube και εξήγησε ότι γνωστοποίησε την ταυτότητα φύλου της «πριν αρκετό καιρό» στον εσωτερικό κύκλο της, αλλά τώρα αποφάσισε να το ανακοινώσει στους 843.000 συνδρομητές της.

Η Thorn, 27 ετών, ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά διακρίσεις στους τρανς ανθρώπους στη Βρετανία, λέγοντας: «οι τρανς άνθρωποι, ειδικά οι μη λευκοί τρανς άνθρωποι , πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, την έλλειψη στέγης και την οικογενειακή, σεξουαλική και αστυνομική βία».

Abigail Thorn: «Ακόμα και όταν οι άλλοι το κάνουν δύσκολο, το να είσαι τρανς είναι δώρο»

«Γεια σας φίλοι!» ξεκίνησε. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαι τρανς γυναίκα, το όνομά μου είναι Abigail και μπορείτε να με αναφέρετε με θηλυκές αντωνυμίες.

Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν το μυστικό μου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να το γνωστοποιήσω δημόσια! Είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζω την καριέρα μου και το Philosophy Tube.

Σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου και να συμπεριφέρεστε σε όλους με καλοσύνη και υπομονή, ακόμη και σε αυτούς που δεν με αντιμετωπίζουν ευγενικά.

Είναι τόσο υπέροχο τώρα που τελικά χαλαρώνω, κοιμάμαι καλά με γλυκά όνειρα και είμαι στο σπίτι μου.

Αλλά φοβάμαι επίσης. Τα πράγματα είναι πολύ, πολύ άσχημα για τους τρανς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και χειροτερεύουν.

Η ύπαρξή μου σημαίνει ότι τώρα έχω γίνει αμέσως μια από τις γνωστές τρανς γυναίκες στη χώρα και αισθάνομαι μια τεράστια πίεση να είμαι «καλή» όπως εάν μπορούσα να είμαι αρκετά έξυπνη, όμορφη, αστεία ή αρκετά ξεκάθαρη, τα πράγματα θα έρχονταν με μαγικό τρόπο σωστά!

Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι το τέλειο παράδειγμα της τρανς κοινότητας της Βρετανίας. Είμαι μόνο ηθοποιός, αλλά μπορώ να αναφέρω τα ακόλουθα γεγονότα».

Η Thorn τόνισε ότι, παρόλο που οι τρανς άνθρωποι «υπήρχαν για όσο υπάρχει η Βρετανία», η κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια απειλή προκλήσεων.

Δείτε Επίσης

Με την εθνική υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης (NHS) που εδώ και μια δεκαετία αύξησε την λιτότητα με μια σειρά από πολιτικές και τις λεγόμενες «φεμινίστριες που κάνουν κριτική για το φύλο», που επιδιώκουν να μειώσουν τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, η Thorn είπε ότι γνωρίζει καλά τον αγώνα.

ξήγησε πώς εάν μια σις γυναίκα ήθελε να λάβει ορμόνες, θα μπορούσε να το κάνει μέσω του γενικού ιατρού της.

Ένα τρανς άτομο, ωστόσο, πρέπει να επισκεφθεί μία από τις λίγες και συχνά ελάχιστα εξειδικευμένες Κλινικές για την Ταυτότητα Φύλου, δηλώνοντας ότι «ανακρίθηκε» από ψυχιάτρους και έζησε μήνες και ακόμη και χρόνια αναμονής σε εκτεταμένες λίστες για ραντεβού, ορμόνες και επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου.

Επιπλέον, ενώ μια σις γυναίκα μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει το διαβατήριό της ως απόδειξη ταυτότητας όταν παντρεύεται για τεκνοθεσία, η Thorn είπε ότι ουσιαστικά πρέπει να «ζητήσει την άδεια της κυβέρνησης να γίνει γυναίκα ή μητέρα» – παρόλο που το διαβατήριό της έχει θηλυκό δείκτη φύλου.

«Τα τρανς δικαιώματα πρέπει να αποτελούν μέρος μιας τεράστιας ανακατανομής της εξουσίας και πόρων, ώστε η κοινωνία να εξυπηρετεί την ανθρώπινη ανάγκη αντί του κέρδους», δήλωσε.

Η Thorn κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ακόμα και όταν άλλοι το κάνουν δύσκολο, το να είσαι τρανς είναι δώρο. Η αγάπη μου απευθύνεται σε κάθε τρανς άτομο που διαβάζει τα λόγια μου στη Βρετανία ή στο εξωτερικό, ειδικά σε εκείνους που δεν μπορούν να γνωστοποιήσουν την ταυτότητα φύλου τους – ακόμα!»

 
Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Επιμέλεια: Κ. Μελικέρτης| Trans News | T-zine.gr | 03/02/2021
 


 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
3
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί