Now Reading
Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υπερθεματίζει για την ανάγκη φυλο-επιβεβαιωτικής φροντίδας για την τρανς νεολαία

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υπερθεματίζει για την ανάγκη φυλο-επιβεβαιωτικής φροντίδας για την τρανς νεολαία

ΗΠΑ: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 | 16:35

Αφροδίτη Παπαγεωργίου | Trans News | Υγεία | T-zine.gr


Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υπερθεματίζει για την ανάγκη φυλο-επιβεβαιωτικής φροντίδας για την τρανς νεολαία.


Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υπερθεματίζει για την ανάγκη φυλο-επιβεβαιωτικής φροντίδας για την τρανς νεολαία.

Η υποστήριξη των παιδιάτρων είναι κρίσιμη για την ευημερία των τρανς και φυλοδιαφορετικών νέων προσώπων, σημειώνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές που έγιναν γνωστές από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία (ΑΑP).

Σε σχετική δήλωσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα διαδικτυακά και θα βρίσκεται επίσης τον Οκτώβριο στο τεύχος του περιοδικού της, Pediatrics, συνιστά για τα νεαρά πρόσωπα που συντομογραφικά αναφέρει ως “TGD” (transgender and gender-diverse, δηλαδή τρανς και φυλοδιαφορετικά), «το να έχουν πρόσβαση σε πλήρεις, φυλο-επιβεβαιωτικές και αναπτυσσόμενες κατάλληλα υπηρεσίες υγείας αποτελεί τη διασφάλιση για έναν ασφαλή και συμπεριληπτικό χώρο γι’ αυτά».


Επιπλέον επισημαίνει την αναγκαιότητα της δυνατότητας για οικογενειακή υποστήριξη όσον αφορά και τους γονείς των τρανς και φυλοδιαφορετικών νέων προσώπων, καθώς και για ασφαλιστική κάλυψη των διαδικασιών φυλομετάβασης καθώς και συμπερίληψη των TGD προσώπων στην ιατρική εκπαίδευση. Ακόμη, σημειώνει την αυξανόμενη αναγκαιότητα της έρευνας σε ζητήματα παροχών υγείας για τα TGD πρόσωπα, καθώς και τους παιδιάτρους να είναι αλληλέγγυοι στη διεκδίκηση νομοθεσιών και πολιτικών που υποστηρίζουν την TGD νεολαία.


Σε σχετικά άρθρο που συνοδεύει αυτήν την δήλωση κατευθύνσεων η AAP επισημάνει το στίγμα και τις διακρίσεις που βιώνει η TGD νεολαία, καθώς και τους υψηλούς δείκτες αυτοκτονιών. Τούτο μάλιστα συνάδει και με σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο στο τεύχος Pediatrics, όπου με τα πλέον μελανά χρώματα αναδεικνύεται ότι πάνω από τους μισούς τρανς άντρες έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν, ενώ τα μη-δυαδικά πρόσωπα καθώς και οι τρανς γυναίκες έχουν επίσης υψηλούς δείκτες σε απόπειρες αυτοκτονίας.

«Η TGD νεολαία, όπως άλλωστε και όλα τα παιδιά, ευημερούν, μόνο όταν αισθάνονται ότι ζουν σε υποστηρικτικό περιβάλλον», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του Jason Rafferty, που είναι ένας εκ των συγγραφέων της δήλωσης κατευθύνσεων. «Συνεπώς, οι κατευθυντήριες γραμμές δίνουν έμφαση στο φυλο-επιβεβαιωτικό μοντέλο αναπτυσσόμενης κατάλληλης φροντίδας που καθοδηγείται από την κατανόηση και την αναγνώριση της εμπειρίας φύλου για όλα τα νεαρά πρόσωπα», συνεχίζει.


«Ανεξαρτήτως του εξελικτικού επιπέδου», ο Rafferty σημειώνει, ακόμη και τα πολύ νεαρά παιδιά «που μας βεβαιώνουν για την TGD ταυτότητά τους γνωρίζουν το φύλο τους τόσο καθαρά και μόνιμα όσο και οι άλλοι συνομήλικοί τους και επωφελούνται στο ίδιο επίπεδο επιβεβαίωσης και κοινωνικής αποδοχής. Αντί να προσπαθούμε να προλέγουμε, να απαγορεύουμε ή και να παθολογικοποιούμε τι θα γίνει ένα παιδί, ή να είμαστε φειδωλοί στην κρίσιμη υποστήριξη, το φυλο-επιβεβαιωτικό μοντέλο είναι αυτό που δίνει αξία σε κάθε παιδί γι’ αυτό που είναι στην παρούσα στιγμή, ακόμη και εάν είναι σε πολύ νεαρή ηλικία».

«Στο τέλος της ημέρας, οι πάροχοι παιδιατρικής φροντίδας, μπορούν να παίξουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό, για να μην πούμε σωτήριο ρόλο, στην προαγωγή της υγείας και της ανάπτυξης των TGD παιδιών», προσθέτει ο Rafferty. «Εν όσω κάθε οικογενειακή εμπειρία είναι διακριτή, η ανάγκη για απαλλαγή από την κριτική επιβεβαίωση και την εμπάθεια είναι καθολογική».

Διαβάστε: Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ζητά την οικονομική στήριξή σου.

Δείτε Επίσης

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί