Now Reading
Η αστυνομία στη Νιγηρία συλλαμβάνει 57 άνδρες με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι

Η αστυνομία στη Νιγηρία συλλαμβάνει 57 άνδρες με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι

Νιγηρία: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 | 08:40

Τζένη Πατεράκη | LGBTQI News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Η αστυνομία στη Νιγηρία συλλαμβάνει 57 άνδρες με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Κάποιοι από τους 57 άνδρες που συνελήφθησαν (αστυνομία της πολιτείας Λάγκος)

Η αστυνομία στη Νιγηρία εισέβαλε σε ένα ξενοδοχείο και συνέλαβε 57 άνδρες με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Στη Νιγηρία, οι άνθρωποι που καταδικάζονται για ομοφυλοφιλικό σεξ μπορούν να περάσουν έως και 14 χρόνια στη φυλακή – εκτός από 12 βόρειες πολιτείες που ακολουθούν το νόμο της Σαρία, όπου λιθοβολούνται μέχρι θανάτου.

Αυτή είναι η δεύτερη τέτοιου είδους αστυνομική δράση γι’ αυτό το μήνα, αφού έξι άνδρες στη νοτιοανατολική πολιτεία της Άμπια συνελήφθησαν σε ένα ξενοδοχείο για τον ίδιο λόγο.

Οι άνδρες στην Άμπια αρνήθηκαν επίσης ότι είναι ομοφυλόφιλοι (αστυνομία της πολιτείας Άμπια)

Στην τελευταία ομαδική σύλληψη, οι άνδρες παρευρίσκονταν σε ένα πάρτι γενεθλίων στο Ξενοδοχείο Kelly Ann και στο Κέντρο Εκδηλώσεων στην Egbeda του Λάγκος, όταν η αστυνομία έλαβε την πληροφορία και εισέβαλε στις εγκαταστάσεις γύρω στις 2 το πρωί την Κυριακή.

Δεδομένου ότι βρίσκονταν στην Πολιτεία του Λάγκος, οι άνδρες θα αντιμετωπίσουν όρους φυλάκισης αντί για θάνατο, εάν καταδικαστούν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας, Imohimi Edgal, δήλωσε στο Premium Times:

«Κατά την άφιξη, νέοι άνδρες που αριθμούνταν περίπου στους 80 βρίσκονταν σε μια αίθουσα όπου υπήρχαν διάφορα είδη ποτών, συμπεριλαμβανομένων των απαγορευμένων ουσιών όπως το Tramadol [και] Shisha, συνδυασμένες με ουσίες που υποπτευόμαστε ότι ήταν μαριχουάνα».

Το ομοφυλοφιλικό σεξ μπορεί να τιμωρηθεί με θάνατο ή 14 χρόνια φυλάκισης στη Νιγηρία (SIMON MAINA/AFP/Getty)

«Όταν οι άνδρες είδαν την αστυνομία, το έβαλαν στα πόδια, και η αστυνομία συνέλαβε 57 από αυτούς».

Οι συλληφθέντες έχουν πει διαφορετικές ιστορίες.

Ένας από αυτούς, ο 25χρονος, δήλωσε:

«Ήταν πάρτι γενεθλίων και στη πλειοψηφία δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Ήμουν προσκεκλημένος από το φίλο μου Muyiwa στο πάρτι, και δεν ήταν μόνο άνδρες, μερικές κοπέλες ήταν μαζί μας και άλλες ήταν στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου ντύνονταν για το πάρτι».

Οι συλληφθέντες λένε διαφορετικές ιστορίες στην αστυνομία του Λάγκος (ALEXIS HUGUET/AFP/Getty)

Περιέγραψε τη σκηνή, σαν το ξενοδοχείο να δεχόταν επιδρομή, λέγοντας:

«Η αστυνομία εισέβαλε και συνέλαβε τους ανθρώπους. Ήμουν έξω από την αίθουσα για να αγοράσω ένα ποτό όταν συνελήφθηκα. Επίσης, συνέλαβαν μερικές κοπέλες, αλλά αργότερα τις άφησαν. Η αστυνομία δεν μας επέτρεψε να γνωρίζουμε το λόγο της σύλληψής μας μέχρι που φτάσαμε χθες στο αστυνομικό τμήμα. Αρχικά, η αστυνομία μας είπε ότι βρήκαν κάποια παράνομα ναρκωτικά, όπως shisha, tramadol και άλλα, αλλά εκείνοι που τα είχαν αυτά ανέφεραν ότι ήταν δικά τους».

Συνέχισε: «Μας κατηγόρησαν επίσης ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι. Δεν είμαι, πήγα εκεί για το πάρτι. Μας κατηγόρησαν επίσης ότι κάναμε μύηση, αλλά δεν είχαμε τέτοια στοιχεία μαζί μας ή στο χώρο».

Η έρευνα συνεχίζεται (Shaun Roy/Gallo Images/Getty)

Ένας άλλος άνδρας είπε επίσης ότι ήταν σε ένα πάρτι γενεθλίων στο ξενοδοχείο, ενώ άλλοι συλλαμβάνονταν μέσα στο χάος.

Κάποιος άλλος είπε ότι είδε ότι γινόταν ένα πάρτι και αποφάσισε να συμμετάσχει στη διασκέδαση, προσθέτοντας:

Δείτε Επίσης

«Δεν είμαι γκέι και δεν ξέρω κανέναν από εκεί μέσα, όταν φτάσαμε στο αστυνομικό τμήμα, τότε έμαθα ότι ήταν ένα πάρτι γενεθλίων».

Ένας 23χρονος που συνελήφθη, δήλωσε ότι απλά θα έμενε στο ξενοδοχείο την νύχτα, καθώς είχε πάει για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση.

«Ήμουν στη ρεσεψιόν όταν ήρθε η αστυνομία και μου είπαν να πέσω κάτω, κάτι που έκανα χωρίς αντίρρηση καθώς ήξερα ότι δεν είχα διαπράξει κανένα έγκλημα», είπε. «Αλλά με κατηγόρησαν ότι είμαι γκέι. Όλες οι προσπάθειες στο να εξηγήσω στην αστυνομία δείχνοντάς τους τα στοιχεία της πρόσκλησής μου για την εκδήλωση και αντίστοιχες εικόνες απεδείχθησαν ανεπιτυχείς».

Η αστυνομία της Νιγηρίας συνέλαβε πολλούς με την υποψία της ομοφυλοφιλίας (STEFAN HEUNIS/AFP/Getty)

Πέρυσι, 42 άτομα συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο στο Λάγκος και κατηγορήθηκαν για «ομοφυλοφιλικές πράξεις».

Στις αρχές του έτους, Νιγηριανοί πολιτικοί ήταν εχθρικοί προς την πρωθυπουργό Theresa May, αφού η πρωθυπουργός της Βρετανίας προώθησε τα δικαιώματα των LGBTQI+ στις χώρες της Κοινοπολιτείας που εξακολουθούν να ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Αρχηγών των Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) τον Απρίλιο, η May μίλησε για τη λύπη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιβολή νόμων κατά της ομοφυλοφιλίας στις πρώην αποικίες.

Σημείωσε ότι 36 από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας εξακολουθούν να ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία, λέγοντας:

«Λυπάμαι βαθιά για το γεγονός ότι τέτοιου είδους νόμοι εισήχθησαν, και για την συνέχιση των διακρίσεων, της βίας και ακόμη και του θανάτου που εξακολουθεί να υφίσταται».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί