Now Reading
Η αστυνομία της Βαλτιμόρης διερευνά την δολοφονία μιας τρανς γυναίκας

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης διερευνά την δολοφονία μιας τρανς γυναίκας

ΗΠΑ: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 | 12:05

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης διερευνά την δολοφονία μιας τρανς γυναίκας.

Η Αστυνομία της Βαλτιμόρης αναζητάει πληροφορίες καθώς διερευνά τη δολοφονία μιας τρανς γυναίκας, που αναγνωρίζεται ως Tydi. (Αστυνομία της Βαλτιμόρης)

Η Αστυνομία της Βαλτιμόρης προσφέρει μια ανταμοιβή για όποιον μπορεί να έχει πληροφορίες σχετικά με την δολοφονίας μιας τρανς γυναίκας που είναι γνωστή ως Tydie.

Η Tydie δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς στην οδό 1900 του West Lanvale Street στη Δυτική Βαλτιμόρη στις 26 Νοεμβρίου γύρω στις 4.15 π.μ. τοπική ώρα. Απεβίωσε από τα τραύματα δύο ημέρες αργότερα.

Οι συνθήκες του πυροβολισμού είναι ασαφείς, αλλά η αστυνομία της Βαλτιμόρης το διερευνά ως δολοφονία.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός και κατά τη διάρκεια αυτού του διαπληκτισμού ένα άτομο – έβγαλε ένα όπλο και την πυροβόλησε αφήνοντάς την στο πλάι του δρόμου», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Blade ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βαλτιμόρης , T.J. Smith.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης διερευνά την δολοφονία της Tydie, την 24η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ανθρώπου στις ΗΠΑ για το 2018. (Ted Eytan/Creative Commons)

Μια εκδήλωση στη μνήμη της διοργανώθηκε στις 30 Νοεμβρίου από την Transgender Alliance στη Βαλτιμόρη, η οποία θρηνούσε την δολοφονία του μέλους της κοινότητας του σε μια δήλωση στο Facebook.

«Κρατάμε την Tydie, την οικογένειά της και την κοινότητα στην καρδιά μας. Το γραφείο του BTA θα είναι ανοιχτό σήμερα για όσους θα ήθελαν να έρθουν», δήλωσε η οργάνωση.

Μια δήλωση της αστυνομίας της Βαλτιμόρη αναφέρεται ότι η Tydie ήταν 37 ετών όταν δολοφονήθηκε στις 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με έναν από τους φίλους της στο Facebook, θα έκλεινε τα 38 χρόνια, καθώς τα γενέθλιά της ήταν στις 29 Νοεμβρίου.

«Αναπαύσου στον παράδεισο αδελφή μου, εσύ και η ατρόμητη, αγαπητή καρδιά σου, το στοργικό σου πνεύμα θα μας λείπει για πάντα!» , ένας φίλος έγραψε στο Facebook, για τον χαμό της.

Η δολοφονία της Tydie είναι η 24η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ανθρώπου στις ΗΠΑ για το 2018

Η δολοφονία της Tydie είναι η 24η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ανθρώπου στις ΗΠΑ για το 2018, σύμφωνα με την Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRC), την ομάδα δικαιωμάτων των LGBT + που παρακολουθεί τη βία κατά της τρανς κοινότητας.

Είναι το 17ο καταγεγραμμένο μη λευκό τρανς πρόσωπο που δολοφονήθηκε για φέτος, σύμφωνα με το HRC.

Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος, καθώς δεν υπάρχει επίσημη συλλογή δεδομένων σχετικά με εγκλήματα εναντίον τρανς ανθρώπων, και οι παρατηρητές συχνά πρέπει να βασίζονται σε πηγές LGBTΙ+ κοινοτήτων.


«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να ονομάσουν το θύμα-έναν άνθρωπο που άφησε πίσω του οικογένεια, φίλους και μέλλον».

– Jay Brown

Δείτε Επίσης

Το HRC κατήγγειλε τις δολοφονίες των τρανς ανθρώπων στις ΗΠΑ ως «επιδημία» σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 19 Νοεμβρίου, πριν από την ετήσια Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης.

«Για πολύ καιρό στην κοινωνία μας, οι τρανς άνθρωποι – και ειδικά οι μη λευκές τρανς γυναίκες – έχουν αντιμετωπίσει καταφανείς διακρίσεις και σοβαρή βία απλώς και μόνο επειδή είναι τρανς γυναίκες. Προκειμένου αυτό να αλλάξει, πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα εμπόδια που αποθαρρύνουν, απομακρύνουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των τρανς ανθρώπων», ανέφερε η έκθεση.

Ο Jay Brown του Ιδρύματος HRC δήλωσε επίσης: «Τουλάχιστον 128 τρανς άνθρωποι – με πλειοψηφία τρανς μη λευκών γυναικών έχουν δολοφονηθεί [στις ΗΠΑ] τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να ονομάσουν το θύμα-έναν άνθρωπο που άφησε πίσω του οικογένεια, φίλους και μέλλον. Πρέπει να δράσουμε καλύτερα».

«Η αλληλεγγύη σημαίνει να εμφανιζόμαστε, να μιλάμε, να λέμε τα ονόματά τους και να εργαζόμαστε σταθερά για να αλλάξουμε τις πραγματικότητες που συνωμοτούν για να βάλουν τα τρανς άτομα σε κίνδυνο βίας. Μπορούμε να δράσουμε καλύτερα».

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί