Now Reading
Η Bee Love, τρανς γυναίκα, φοβόταν για την ασφάλειά της μέρες πριν δολοφονηθεί, η 18η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς προσώπου στις ΗΠΑ για το 2019

Η Bee Love, τρανς γυναίκα, φοβόταν για την ασφάλειά της μέρες πριν δολοφονηθεί, η 18η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς προσώπου στις ΗΠΑ για το 2019

ΗΠΑ: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:16

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Το δολοφονημένο σώμα της Bee Love βρέθηκε την Τετάρτη, λίγες μέρες πριν από τα 24α γενέθλιά της.

Η Bee Love, τρανς γυναίκα, φοβόταν για την ασφάλειά της μέρες πριν δολοφονηθεί, η 18η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς προσώπου στις ΗΠΑ για το 2019

Το δολοφονημένο σώμα της Love βρέθηκε την Τετάρτη, λίγες μέρες πριν από τα 24α γενέθλιά της.

Η Bee Love Slater δολοφονήθηκε άγρια και βρέθηκε καμένη σε όχημα στο Clewiston της Φλόριντα την Τετάρτη. Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφόρησαν για την δολοφονία της, το θύμα ήταν δεμένο και δέχτηκε πυροβολισμούς πριν την κάψουν.

Η Slater ήταν 23 ετών. Θα γινόταν 24 ετών την επόμενη εβδομάδα.

Ο Antorris Williams, ο οποίος μίλησε στο Out την Παρασκευή, θυμάται το θύμα ως «αρκετά γνωστή» και «γλυκό κορίτσι». «Ήταν πραγματικά καλή φίλη με δύο από τους καλύτερους φίλους μου, έτσι τη γνωρίζω από την οργάνωση», λέει. «Είχε ξεκινήσει τη μετάβαση πολύ νωρίς και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

Ο Williams λέει ότι όλα άλλαξαν όταν κάποιος άρχισε να την απειλεί στο Facebook ημέρες πριν από την δολοφονία της. «Έγραψε λέγοντας ότι αισθανόταν ότι άτομα την παρακολουθούσαν για να της επιτεθούν και να την πληγώσουν και είχε μια συνομιλία με έναν από τους καλύτερους φίλους της την ημέρα που δολοφονήθηκε λέγοντας ότι ήθελε να φύγει από την πόλη», δήλωσε. «Ήταν πρόθυμη να κοιμηθεί στο αυτοκίνητό της μέχρι να βρει δουλειά».

Η δολοφονία της Slater είναι η 18η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου για το 2019, μόλις δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 17χρονης Baily Reeves στη λεωφόρο Parkwood της Βαλτιμόρης, όταν έφευγε από ένα πάρτι στις 8 μ.μ.

Οι δολοφονίες των Slater και Reeves επιβεβαιώνουν αυτό που οι ακτιβιστές όπως η Laverne Cox χαρακτήρισαν μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τις μαύρες τρανς γυναίκες. Δεν υπάρχουν επί του παρόντος νόμοι για τα εγκλήματα μίσους στη Φλόριντα για τα τρανς άτομα και μολονότι οι νόμοι του Maryland ποινικοποιούν τα εγκλήματα μίσους βάσει της ταυτότητας φύλου, δεν υπάρχουν προστασίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η διοίκηση του Τραμπ προσπαθεί επί του παρόντος να επιτρέψει στους εργοδότες να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των τρανς ανθρώπων.

Ο Williams λέει ότι αγωνίζεται να πιέσει για καλύτερη προστασία για την LGBTQΙ κοινότητα στην κομητεία Hendry, την περιοχή της Νότιας Φλόριντα όπου και οι δύο έμεναν. Το περιγράφει ως μια «μικρή γεωργική»κοινότητα.

Με τη δολοφονία της Slater, όμως, αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά της.

«Ένα από τα θέματα που επείγουν, είναι να πείσουμε ότι η σωστή αναφορά στους τρανς ανθρώπους είναι η αναφορά με τις σωστές αντωνυμίες, ώστε το θύμα να γίνει σεβαστό και να την τιμήσουν με τη πραγματική ταυτότητά της», λέει. «Αλλά από τη στιγμή που ζούμε σε θρησκευόμενες μικροκοινότητες, δεν έχουμε προστασίες για τις τρανς γυναίκες. Ξέρω όλους τους δημάρχους και τους επιτρόπους, έκανα κάποιες από τις εκστρατείες τους. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός ή στέγαση – δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία».

Όταν το Out έφτασε στο γραφείο του Σερίφη της Κοιμητείας, η Υπεύθυνη Susan Harrelle επιβεβαίωσε τον θάνατο της Slater, αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε εικασία για το πώς πέθανε. Σύμφωνα με τη Harrelle, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το θύμα ήταν δεμένο ή δέχτηκε πυροβολισμούς πριν την δολοφονία του» λόγω του ότι το αυτοκίνητο πυρπολήθηκε και το σώμα κάηκε χωρίς να υπάρχει αναγνώριση».

Η Harrelle, η οποία αναφέρθηκε σε λάθος όνομα και φύλο για την Slater στην ανταλλαγή μηνυμάτων, πρότεινε στο Out να επικοινωνήσει με τον τοπικό ιατροδικαστή για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά το γραφείο δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια πριν από τη δημοσίευση.

Μια εκδήλωση μνήμης υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί για την Slater το Σάββατο στην κοντινή πόλη Pahokee.

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Είναι η 16η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου για φέτος, και η 15η δολοφονία μαύρης τρανς γυναίκας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε: Τρίτο τρανς άτομο δολοφονήθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα στις ΗΠΑ, 15 καταγεγραμμένες δολοφονίες για φέτος.

Διαβάστε: Η Kiki Fantroy είναι η 13η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς μαύρης γυναίκας για το 2019 στις ΗΠΑ.

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Out
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί