Now Reading
Η Brianna Titone μπορεί να γίνει η πρώτη τρανς γυναίκα εκπρόσωπος της Πολιτείας του Κολοράντο

Η Brianna Titone μπορεί να γίνει η πρώτη τρανς γυναίκα εκπρόσωπος της Πολιτείας του Κολοράντο

ΗΠΑ: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 | 18:01

Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους να καταλάβουν τι θέματα αντιμετωπίζουμε»

Η Brianna Titone μπορεί να γίνει η πρώτη τρανς γυναίκα εκπρόσωπος της Πολιτείας του Κολοράντο.

Η 40χρονη Brianna Titone μπορεί να γίνει η πρώτη τρανς γυναίκα εκπρόσωπος του Κολοράντο.

Η Brianna Titone, είναι τρανς γυναίκα και θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ανοικτά τρανς εκπρόσωπος του Κολοράντο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Titone είναι υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών για την Δημοτική Περιφέρεια 27 του Κολοράντο. Η Δημοτική Περιφέρεια 27 είναι περιοχή των Συντηρητικών. Οι Ρεπουμπλικάνοι εκλέγονται σταθερά σε αυτή την περιοχή με διψήφιους αριθμούς από την αλλαγή περιφερειών του 2011.

Η Titone έχει πολιτική εμπειρία, ήταν εκπρόσωπος της κομητείας του Bernie Sanders για τις προκριματικές εκλογές το 2016. Εκλέχτηκε επίσης το προηγούμενο έτος, στη συνέλευση για την επιλογή εκλογέων, ως ταμίας των LGBTQI+ στη Κομητεία του Τζέφερσον. Η υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια 27 είναι η πρώτη της προσπάθεια να επιτύχει μία πιο σημαντική πολιτική θέση. Η Titone γνωρίζει ότι είναι κατάλληλη γι’ αυτό το έργο και είναι έτοιμη για την πρόκληση.

Η Titone πιστεύει ότι η εκστρατεία της θα μπορούσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της Περιφέρειας και να εκλεγούν οι Δημοκρατικοί τον Νοέμβριο. Ωστόσο, δεν είναι μόνη, καθώς έλαβε την στήριξη από το Δημοκρατικό Κόμμα της Πολιτείας.

«Γνωρίζουμε ότι οι ψηφοφόροι είναι οι σημαντικοί άνθρωποι σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε η Titone στο Westword. «Δεν είμαι εγώ. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Θέλω να ακούσω τις ιδέες τους και τις ιστορίες τους και να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και να μάθω πού έχουμε διαφωνίες στις απόψεις και στους στόχους μας. Ο μόνος ειλικρινής τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις».

Η Titone θέλησε να βάλει υποψηφιότητα όταν εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικάνων της Πολιτείας αρνήθηκε να υπογράψει στην Γερουσία νομοσχέδιο που να απαγορεύει τη θεραπεία μετατροπής το 2017.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους να καταλάβουν τι θέματα αντιμετωπίζουμε και να μην χρειάζεται να βασιζόμαστε σε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και συμφέροντα για να τους πούμε τη σημασία αυτών των θεμάτων», είπε. «Μπορώ πραγματικά να εξετάσω αυτά τα θέματα αντικειμενικά και να δω ποια γεγονότα βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία».

Άρρωστος σε ταξίδι.
Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Μυθιστόρημα

Εκτός πολιτικού χώρου.

Εκτός από το πολιτικό της έργο, η Titone ολοκληρώνει επίσης το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ. Στον επαγγελματικό χώρο, είναι γεωλόγος και προγραμματίστρια λογισμικού.

Οι τρανς άνθρωποι στην πολιτική ως πηγή έμπνευσης.

Η Titone, η οποία είναι 40 ετών, άρχισε την μετάβασή της πριν από τρία χρόνια. Εμπνεύστηκε από την πρόσφατη ορατότητα των τρανς υποψηφίων στην πολιτική σε ολόκληρη τη χώρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Christine Hallquist κέρδισε την υποψηφιότητά της για Κυβερνήτρια στο Βερμόντ. Πέρυσι, η Danica Roem έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που εκλέχτηκε σε κρατικό αξίωμα στις ΗΠΑ, νικώντας το κατεστημένο κατά των LGBTI ανθρώπων.

«Η νίκη της Danica ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί», είπε η Titone. «Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα που έχω γνωστοποιήσει ότι είμαι τρανς γυναίκα για να ξέρω την αποδοχή της κοινωνίας, νομίζω όμως ότι οι καιροί αλλάζουν. Βλέπω πολλά νέα παιδιά, πολλά παιδιά φίλων μου, το σέβονται. Αποδέχονται ότι οι καιροί αλλάζουν».

Δείτε Επίσης

Οι καιροί αλλάζουν.

Η Titone μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, αλλά μετακόμισε στο Κολοράντο πριν από δέκα χρόνια.

«Μεγάλωσα σε μια εποχή που οι άνθρωποι έπρεπε πραγματικά να μην μιλάνε γι’ αυτά τα θέματα», είπε. «Οι καιροί αλλάζουν και νομίζω ότι αυτή είναι η εποχή που οι άνθρωποι βλέπουν ότι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι είναι παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Δεν είμαστε διαφορετικοί από οποιονδήποτε άλλον. Η ταυτότητά φύλου μας δεν έχει σημασία, θέλουμε απλώς να είμαστε παραγωγικά μέλη της κοινωνίας και να βοηθήσουμε το κόσμο προς το καλύτερο. Υπάρχουμε».

«Οι άνθρωποι που με υποστηρίζουν είναι πολύ παθιασμένοι με αυτό που κάνω, με τα θέματα και το μήνυμά μου», συνέχισε. «Όταν πραγματικά βγαίνεις εκεί έξω και έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός πολιτικός, έτσι είμαι κάθε μέρα. Είμαι ο αυθεντικός εαυτός μου. Οι άνθρωποι το βλέπουν αυτό, και ανταποκρίνονται πολύ θετικά, και έτσι φέτος, εμείς, θα υποστηρίξουμε πολλούς ανεξάρτητους ψηφοφόρους».

Η 40χρονη Brianna Titone μπορεί να γίνει η πρώτη τρανς γυναίκα εκπρόσωπος του Κολοράντο.

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί