Η γλώσσα άλλαξε ώστε να είναι πιο συμπεριληπτική (Creative Commons)

Οι Δημοκρατικοί υιοθετούν ουδέτερη γλώσσα ως προς το φύλο στους κανόνες του κόμματος

ΗΠΑ: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 | 20:05

Newsroom | Trans News | T-zine.gr

 

Οι Δημοκρατικοί υιοθετούν ουδέτερη γλώσσα ως προς το φύλο στους κανόνες του κόμματος.

Η γλώσσα άλλαξε ώστε να είναι πιο συμπεριληπτική (Creative Commons)

Οι Δημοκρατικοί το Σάββατο υιοθέτησαν νέα γλώσσα στους κανόνες του κόμματος και στο καταστατικό, ώστε να συμπεριληφθούν και οι μη δυαδικοί άνθρωποι.

Η κίνηση αυτή έγινε αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατών στο Σικάγο, που σημαίνει ότι όλες οι επιτροπές πρέπει να είναι διαθέσιμες ώστε συμπεριλαμβάνουν μέλη που δεν εντάσσονται σε άρρεν ή θήλυ .

Σύμφωνα με τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείται πλέον, οι επιτροπές «πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισότιμα διαιρεμένες μεταξύ των ανδρών και των γυναικών (που καθορίζονται από τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου), πράγμα που σημαίνει ότι η διακύμανση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ομάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μία».

Τα μη δυαδικά μέλη δεν θα υπολογίζονται ως άνδρες ή γυναίκες και «το υπόλοιπο της αντιπροσωπείας θα είναι ισότιμα διαιρεμένο».

Η νέα γλώσσα επιτρέπει τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου (MLADEN ANTONOV/AFP/Getty Images)

Μιλώντας στο CNN, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατών, Tom Perez, δήλωσε:

«Στα πλαίσια της διαφορετικότητας για το κόμμα μας αυτό είναι μια δέσμευση για ένταξη και ευκαιρία. Με την υιοθέτηση αυτής της τροπολογίας, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών εξασφαλίζει ότι κάθε πρόσωπο αισθάνεται ευπρόσδεκτο και αγκαλιάζεται γι’ αυτό που είναι. Η πράξη αυτή επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη μας στην LGBTQI κοινότητα και προτρέπει τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες και τις οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα να πράξουν το ίδιο».

Τον Ιούνιο, το Μέιν αναγνώρισε νομικά τους μη δυαδικούς ανθρώπους στα επίσημα έγγραφα για πρώτη φορά, και πλέον είναι η τρίτη πολιτεία που το πράττει. Σε ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα, το Υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας δήλωσε ότι τώρα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται ως μη δυαδικοί στις άδειες οδήγησης.

Το Μέιν αναγνωρίζει νομικά τα μη δυαδικά άτομα στα επίσημα έγγραφα από φέτος (Scott Olson/Getty Images)

Πριν από αυτή την αλλαγή, οι κάτοικοι του Μέιν υποχρεώνονταν να προσδιοριστούν ως άνδρες ή γυναίκες στα επίσημα έγγραφά τους, κάτι που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για τους μη δυαδικούς ανθρώπους.

Για τις άδειες οδήγησης που έχουν επί του παρόντος είτε δείκτες φύλου «Θ» είτε «Α», το Υπουργείο έχει αρχίσει να εκδίδει αυτοκόλλητα που αναγράφουν ότι «το φύλο έχει αλλάξει σε X – Μη-δυαδικό».

Το Υπουργείο Μεταφορών του Μέιν σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά τα αυτοκόλλητα μέχρι το επόμενο έτος, εκτυπώνοντας νέες άδειες που θα αναγράφουν ένα «Χ» για όσα πρόσωπα το ζητούν.

Στις αρχές του έτους, η Qantas Airlines άρχισε να χρησιμοποιεί ουδέτερη γλώσσα στις πτήσεις για τους μη δυαδικούς ανθρώπους.

Το προσωπικό συνίσταται να μην χρησιμοποιεί όρους όπως ο/η σύζυγος που ετεροπροσδιορίζουν το φύλο αλλά όρους όπως το ζευγάρι.

Επίσης αντί των όρων, μητέρα και πατέρα, θα χρησιμοποιείται ο όρος γονείς για να εξασφαλιστεί η ένταξη όλων των ανθρώπων στις πτήσεις.

Η γλώσσα δεν είναι μόνο για να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος για τους επιβάτες αλλά και για τους εργαζόμενους που μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQI+.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News