Η μεγάλη ντροπή της Ελλάδας: είναι ανάμεσα στις χώρες που δεν ψήφισαν το ψήφισμα της Ε.Ε. που καταγγέλλει και καταδικάζει τον νέο ομοφοβικό νόμο της «απαγόρευσης προώθησης της ομοφυλοφιλίας σε άτομα κάτω των 18 ετών».
Γράφει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος | Απόψεις | T-zine.gr | 23.06.2021

Η Πορτογαλία δεν το ψήφισε επειδή βρίσκεται στην προεδρία της ΕΕ. Με κόκκινο οι χώρες που το ψήφισαν, με μπλε οι χώρες που το καταψήφισαν.
Η Ελλάδα συντάσσεται δηλαδή με την μαύρη τρύπα της ΕΕ στην οποία ανέχονται το bullying σε ανήλικα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και αποδέχονται ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία προστασία των παιδιών κι εφήβων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Οπότε αυτά που λέει για εσωτερική κατανάλωση η κυβέρνηση ότι δήθεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα τα ακούμε βερεσέ.
Update: ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, ο Yφυπουργός Eξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα δήλωσε στο twitter:
«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ε. επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης.»
Η δίκη μου ερώτηση είναι πως μπορεί ενώ έχει λήξει η χτεσινή συνεδρίαση κι ενώ ήδη εξέδωσε το Συμβούλιο της ΕΕ την απόφαση του να έρθει μετά η Ελλάδα και να συνυπογράψει μέσω δήλωσης στο Twitter;
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

O Βασίλης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και κάτοχος Μεταπτυχιακού στο Δημόσιο Δίκαιo. Ξεκινώντας το 2005 το πρώτο νομικό ιστολόγιο στην Ελλάδα, το e-lawyer, προσπάθησε να προκαλέσει διάλογο για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τον σεβασμό των ατομικών ελευθεριών στο Διαδίκτυο. Αναζητά πάντα ιδέες θεσμικών καινοτομιών που φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στις συνταγματικές τους ελευθερίες. Με αυτό το σκεπτικό, το 2012 ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Αθηναίων. Mαζί με μια ομάδα εργαζομένων δημιούργησαν εξ αρχής αυτή τη δομή στην Αθήνα, για την άμεση επίλυση των διαφορών που έχουν οι πολίτες με τον Δήμο. Έχοντας εκλεγεί Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης για την Αττική, αποστολή του είναι να βελτιώσει τη σχέση των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες και να πετύχει την επίλυση των διαφορών μεταξύ τους, με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, χωρίς να χρειάζεται να προσφεύγουν στα δικαστήρια. Στο t-zine συμμετέχει σε εθελοντική βάση ή αναδημοσιεύονται άρθρα του από το e-lawyer, ως συνεισφορά στη καλή νομική γνώση θεμάτων που αφορούν τους LGBTQI+ ανθρώπους, και, ιδιαίτερα σε τρανς θέματα, αλλά και γενικότερα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.