Now Reading
Η εργασία στο σεξ πρέπει να αποποινικοποιηθεί για να βοηθήσει τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ να ανταπεξέλθουν στην κρίση του κορονοϊού.

Η εργασία στο σεξ πρέπει να αποποινικοποιηθεί για να βοηθήσει τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ να ανταπεξέλθουν στην κρίση του κορονοϊού.

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 | 11:55

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Η εργασία στο σεξ πρέπει να αποποινικοποιηθεί για να βοηθήσει τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ να ανταπεξέλθουν στην κρίση του κορονοϊού.

Οργάνωση που δραστηριοποιείται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ (ECP) στην Αγγλία, κρατώντας πανό σε δράση για την απεργία των εργαζομένων στο σεξ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020, ζητούν την πλήρη αποποινικοποίηση της εργασίας στο σεξ. (Ollie Millington/Getty Images)

Η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ σε μια «κρυμμένη κρίση», που σημαίνει ότι η εργασία στο σεξ πρέπει αμέσως να αποποινικοποιηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Εκατομμύρια βρετανοί αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα και την απώλεια εργασίας λόγω της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία και η ECP προειδοποιεί ότι αυτό επιδεινώνεται για τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ που ήδη αντιμετωπίζουν ποινικοποίηση, στίγμα και διακρίσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο βασίζονται στο εισόδημα από την εργασία στο σεξ για να επιβιώσουν, αλλά τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ έχουν αποκλειστεί από τα κυβερνητικά μέτρα έκτακτης ανάγκης, επειδή οι εργαζόμενοι του σεξ αποκλείονται από την ιδιότητα των εργαζομένων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στο σεξ αποκλείονται από την υποστήριξη που λαμβάνουν άλλοι εργαζόμενοι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

Η ECP, η οποία ιδρύθηκε το 1975 και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ, την αποποινικοποίηση της εργασίας στο σεξ και την παροχή οικονομικών εναλλακτικών λύσεων στην εργασία του σεξ, έτσι ώστε καμία γυναίκα να μην αναγκάζεται σε εργασία στο σεξ από τη φτώχεια, έχει τέσσερα αιτήματα για την κυβέρνηση ώστε να μετριάσει αυτή την κρίση για τους εργαζόμενους του σεξ.

Η ομάδα τονίζει ότι τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ είναι κυρίως μητέρες, πολλές από τις οποίες είναι και οι μόνοι γονείς, όπου στηρίζονται στην εργασία του σεξ για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Διαβάστε: Το ΣΥΔ καλεί την Κυβέρνηση να λάβει πρόνοια για την οικονομική στήριξη των προσώπων που εργάζονται στο σεξ λόγω της εξάπλωσης του COVID-19

Πρώτον, απαιτούν την άμεση αποποινικοποίηση της εργασίας του σεξ για την αύξηση της ασφάλειας των εργαζομένων στο σεξ. Αυτό περιλαμβάνει την παύση όλων των επιδρομών που σχετίζεται με την εργασία στο σεξ, των συλλήψεων και των διώξεων.

Η εφαρμογή αυτού θα ήταν σύμφωνη με τις συστάσεις της Επιτροπής επιλογής Εσωτερικών Υποθέσεων του 2016 για την αποποινικοποίηση τόσο της εργασίας στο σεξ σε ανοικτούς χώρους, όσο και των εργαζομένων του σεξ που εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους.

Δεύτερον, η ECP ζητεί την άμεση, κατάλληλη και εύκολη πρόσβαση στην οικονομική υποστήριξη των εργαζομένων του σεξ την περίοδο της κρίσης καθώς και στο στάτους των εργαζομένων. Η στέγαση έκτακτης ανάγκης πρέπει να είναι διαθέσιμη για άστεγους εργαζόμενους του σεξ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δέσμη πακέτων για εργαζόμενους, όμως προς το παρόν δεν έχουν πρόσβαση γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ. Οι εργαζόμενοι του σεξ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρειάζονται χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο, τα δάνεια και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, αναφέρει η ECP.

Διαβάστε: Covid-19: Τρανς εργάτριες στο σεξ ώρα μηδέν.

Τρίτον, η ECP υποστηρίζει τα αιτήματα του γυναικείου κινήματος, απαιτώντας εισόδημα για την εργασία αόρατης φροντίδας που γίνεται κυρίως από τις γυναίκες. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επισημάνει πόσο σημαντικό είναι το έργο της φροντίδας για τους ανθρώπους, όμως τα περισσότερα από αυτά δεν πληρώνονται.

Τέλος, η ECP υποστηρίζει επίσης τις διεκδικήσεις άλλων οργανώσεων για την απελευθέρωση εκείνων που κρατούνται σήμερα σε κέντρα κράτησης μετανάστευσης και σε φυλακισμένους μη βίαιους παραβάτες. Ο φόβος της απέλασης σημαίνει ότι οι άρρωστοι δεν αναζητούν υγειονομική περίθαλψη επειδή φοβούνται ότι θα απελαθούν, πράγμα που είναι επιβλαβές για την ασφάλεια και την ευημερία όλων.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ αναφέρουν σημαντικούς λόγους γιατί η εργασία στο σεξ πρέπει να αποποινικοποιηθεί.

Διαβάστε: Ακτιβιστές καταγγέλλουν πως σεξεργάτριες στοχοποιούνται για απέλαση, παρενοχλούνται και δέχονται επιθέσεις στα πλαίσια της ξενοφοβικής κουλτούρας που σηματοδότησε το Brexit.

Διαβάστε: Covid-19: Τρανς εργάτριες στο σεξ ώρα μηδέν.

 

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί