Now Reading
Η Human Rights Campaign δημοσιεύει τον «απόλυτο οδηγό» σχετικά με το πως να μεγαλώσεις τρανς παιδιά.

Η Human Rights Campaign δημοσιεύει τον «απόλυτο οδηγό» σχετικά με το πως να μεγαλώσεις τρανς παιδιά.

Η Human Rights Campaign (HRC) συνεργάστηκε με δύο παιδιατρικές ομάδες εθνικής εμβέλειας, με σκοπό να δημιουργήσουν έναν πλήρη οδηγό εξειδικευμένο στα τρανς παιδιά ώστε να βοηθήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, οικογενειακούς φίλους και γιατρούς.

Η Human Rights Campaign δημοσιεύει τον «απόλυτο οδηγό» σχετικά με το πως να μεγαλώσεις τρανς παιδιά.

viewimage_story

από την Christian Lilly | περιοδικό South Florida Gay News

Ο 24σέλιδος οδηγός, με τίτλο «Υποστήριξη και φροντίδα για τα τρανς παιδιά», έγινε σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων (AAP) και το Αμερικανικό Κολέγιο Οστεοπαθητικών Παιδιάτρων (ACOP). Περιλαμβάνει λεπτομερή αναφορά σε βασικούς ορισμούς του φύλου, τα οφέλη της αποδοχής και επιβεβαίωσης της ταυτότητας φύλου ενός παιδιού, ενώ καταρρίπτει μύθους και παρέχει υποστήριξη και συμβουλές σε όσους φροντίζουν τρανς παιδιά.

«Καθώς έχουμε κάνει όλο και μεγαλύτερη πρόοδο στην διεκδίκηση τρανς δικαιωμάτων και η κοινωνία μας δείχνει κάθε μέρα βαθύτερη κατανόηση σχετικά με το τί σημαίνει να είσαι τρανς, όλο και περισσότερα άτομα αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους σε νεώτερες ηλικίες», δήλωσε η Sarah McBride, εθνική γραμματέας της HRC.

Νέα άτομα όπως η Jazz Jennings, που μόλις γιόρτασε τα δέκατα έκτα γενέθλιά της, έχουν λειτουργήσει ως πρωτοπόροι σε αυτόν τον χώρο υπεράσπισης με το να μοιράζονται την ιστορία τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο σίριαλ «I am Jazz» (είμαι η Jazz) του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου TLC, η οικογένεια των Jennings δείχνουν πως το να μεγαλώνεις ένα τρανς παιδί περιλαμβάνει διάφορα προβλήματα αλλά και πιο ειδικά θέματα.

Η McBride δήλωσε ότι η περίπτωση της Jazz, βοήθησε στην προώθηση του διαλόγου ανάμεσα σε διάφορες κοινότητες σχετικά με τα τρανς άτομα, ειδικά τα παιδιά. Ελπίζει, πως με τον οδηγό, το συγγενικό περιβάλλον, οι γονείς, οι γιατροί και οι δάσκαλοι θα είναι σε θέση «να υποστηρίξουν, αποδεχτούν και να προσφέρουν επιβεβαίωση και φροντίδα προς το παιδί όπως θα έκαναν απέναντι σε οποιοδήποτε άτομο αγαπούν».

Στην πραγματικότητα, αυτοί ήταν οι άνθρωποι που έκαναν την ιδέα του οδηγού πραγματικότητα, είπε η McBride. Οικογένειες και φίλοι τρανς ανθρώπων πλησίασαν τον οργανισμό με ερωτήσεις, και έτσι η υπηρεσία απευθύνθηκε και σε ειδικούς ώστε να δημιουργηθεί ο οδηγός. Επιπλέον, η βοήθεια των δύο παιδιατρικών ομάδων, επισημαίνει το γεγονός ότι η ευεξία τρανς παιδιών δεν είναι σημαντική μόνο για τις ομάδες υπεράσπισης αλλά είναι η σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθείται».

«Είναι μια απόδειξη για το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Έχει να κάνει με την επιστήμη, την ιατρική και έχει να κάνει με το πως προσδιορίζονται τα τρανς άτομα και τι χρειάζονται», δήλωσε η McBride.

Οι ομάδες υπεράσπισης, ελπίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου ο οδηγός θα εμπλουτιστεί με την συγκέντρωση περισσότερων πληροφοριών και ότι θα συμμετάσχουν περισσότερα άτομα. Η McBriden ,όντας η ίδια τρανς γυναίκα, είπε ότι δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της μέχρι που έφτασε είκοσι ένα ετών, έτσι βλέποντας τον οδηγό να παίρνει μορφή υποδηλώνεται η πρόοδος της τρανς κοινότητας.

Δείτε Επίσης

«Το να βλέπεις άτομα να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους σε όλο και νεώτερη ηλικία, είναι ένα γεγονός που σε ενδυναμώνει, σε εμπνέει και ζεσταίνει την καρδιά σου. Είναι απόδειξη της προόδου που σημειώνουμε. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο στο οποίο θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου κάθε άτομο θα νιώθει την άνεση να αποκαλύψει την ταυτότητα του φύλου του, να ζει την δική του αλήθεια, και όπου το άτομο που θα το κάνει αυτό θα λαμβάνει αποδοχή και υποστήριξη, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», είπε.

«Έχει να κάνει με τον σεβασμό, με το να επιτρέπουμε σε κάθε άτομο, συμπεριλαμβάνοντας και νέα άτομα, να ζουν με τον εαυτό τους όπως είναι και να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους».

Μετάφραση για το T-zine.gr
Ελένη Αναγνωστοπούλου

© T-zine.gr με πληροφορίες από EDGE Publications

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί