Now Reading
Η Ιντιάνα εκδίδει άδειες οδήγησης ουδέτερες ως προς το φύλο για τους μη δυαδικούς ανθρώπους

Η Ιντιάνα εκδίδει άδειες οδήγησης ουδέτερες ως προς το φύλο για τους μη δυαδικούς ανθρώπους

ΗΠΑ: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 | 11:30

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Η κίνηση αυτή είναι σημαντική σε μια Πολιτεία που δεν είναι γνωστή για τις φιλικές πολιτικές προς την LGBTQΙ κοινότητα.

Η Ιντιάνα εκδίδει άδειες οδήγησης ουδέτερες ως προς το φύλο για τους μη δυαδικούς ανθρώπους.

Η κίνηση αυτή είναι σημαντική σε μια Πολιτεία που δεν είναι γνωστή για τις φιλικές πολιτικές προς την LGBTQΙ κοινότητα.

Η πολιτεία του Mike Pence έχει αρχίσει να εκδίδει άδειες οδήγησης ουδέτερες ως προς το φύλο.

Η Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Ιντιάνα ξεκίνησε αυτό το μήνα να εκδίδει άδειες με την επιλογή «Χ» εκτός από τις «Α» και «Θ», αναφέρει το The Indianapolis Star. Η κίνηση ήρθε «ως απάντηση στους ψηφοφόρους που ζήτησαν έναν ουδέτερο δείκτη φύλου», δήλωσε η εκπρόσωπος της BMV, Susie Guyer.

Ωστόσο, ήρθε και μετά την απειλή μιας αγωγής, αναφέρει το NBC News. Η δικηγόρος Katherine Wood, των Νομικών Υπηρεσιών της Ιντιάνα είχε υποστηρίξει την αλλαγή αυτή εδώ και δύο χρόνια, και τελικά ήρθε όταν η οργάνωση εξέφρασε την πρόθεση να ασκήσει αγωγή.

Για να λάβουν άδεια με τον δείκτη X, «οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία μόνιμου επαναπροσδιορισμού φύλου με τη μορφή πιστοποιημένου, τροποποιημένου πιστοποιητικού γέννησης ή υπογεγραμμένη με ημερομηνία δήλωση ιατρού, σύμφωνα με το Star. Η Πολιτεία προχωρά σύμφωνα με τα πρότυπα που συνιστά η αντίστοιχη υπηρεσία, δήλωσε ο Guyer.

Η Ιντιάνα είναι η έβδομη πολιτεία που εκδίδει την επιλογή ουδέτερου δείκτη φύλου στις άδειες οδήγησης και στις κρατικές ταυτότητες, μαζί με το Αρκάνσας, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Μέιν, τη Μινεσότα και το Όρεγκον. Η Ουάσινγκτον επίσης.

Η κίνηση είναι αξιοσημείωτη σε μια πολιτεία που δεν είναι γνωστή για τις φιλικές πολιτικές προς την LGBTQΙ κοινότητα, όπως αποδεικνύεται από τη διαμάχη σχετικά με το νόμο για την Αποκατάσταση της Θρησκευτικής Ελευθερίας, που ψηφίστηκε το 2015, όπου ο Pence ήταν κυβερνήτης. Οι διαφωνούντες του νόμου δήλωσαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διάκριση εναντίον των LGBTQΙ ανθρώπων και άλλων, οπότε τροποποιήθηκε για να προληφθεί φαινομενικά αυτό.

 

 

Η Ιντιάνα δεν έχει κανένα κρατικό νόμο που να απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, παρόλο που ορισμένες πόλεις εντός της Πολιτείας τις έχουν. Δεν έχει νόμο για τα εγκλήματα μίσους. Τον Φεβρουάριο, η κρατική Γερουσία κατάργησε έναν κατάλογο χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της φυλής, του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, από ένα νομοσχέδιο για τα εγκλήματα μίσους πριν το περάσει. Η κατάργηση αυτής της γλώσσας οδήγησε τους συντάκτες του νομοσχεδίου να το καταψηφίσουν. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται στο Σώμα, όπου η συζήτηση πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι τον Απρίλιο, σημειώνει το Star.

Αλλά η αλλαγή άδειας οδήγησης αντιπροσωπεύει την πρόοδο, δήλωσαν οι κρατικοί και εθνικοί ακτιβιστές. «Βλέπουμε το BMV σε ολόκληρο το έθνος να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και είμαι ευτυχής που η Ιντιάνα το κάνει τόσο σύντομα», δήλωσε στο Star ο Chris Paulsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Ομάδας Νέων της Ιντιάνα, ο οποίος υποστηρίζει τις ανησυχίες των νέων LGBTQΙ ανθρώπων.

Η Megan Stuart, διευθύντρια του LGBTQΙ προγράμματος για τις νομικές υπηρεσίες στην Ιντιάνα, είπε στο NBC: «Είμαι ενθουσιασμένη που η Ιντιάνα έχει ενταχθεί στον αυξανόμενο αριθμό πολιτειών που αναγνωρίζουν μη δυαδικές ταυτότητες φύλου με την έκδοση μη δυαδικών αναγνωριστικών φωτογραφιών. Σε μια πολιτεία που είναι γνωστή για τους νόμους, τις πολιτικές και τους πολιτικούς της κατά της LGBTQΙ κοινότητας, η BMV επέλεξε να αναγνωρίσει τους μη δυαδικούς ανθρώπους χωρίς νομική μάχη».

 

 

Σε μια δήλωση προς το Star, η διευθύντρια έργων του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Τρανς Ανθρώπων, η Arli Christian, πρόσθεσε: «Έχοντας έναν ουδέτερο προσδιορισμό «Χ» σε σχέση με το φύλο, εκτός από το «Α» και το «Θ», δίνει στους κατοίκους τις επιλογές που χρειάζονται για να έχουν δείκτες φύλου στα δελτία ταυτότητάς τους σύμφωνα με το πραγματικό φύλο που αντιστοιχεί στην καθημερινότητά τους. Η NCTE ενθαρρύνει τον οργανισμό να αφαιρέσει από τη φόρμα του τις παρεμβατικές ιατρικές πληροφορίες, όπως συνιστά η Αμερικανική Ιατρική Ένωση και άλλοι ιατρικοί εμπειρογνώμονες».

Δείτε Επίσης

Το πρόσωπο που αναγνωρίζεται με το όνομα Ash Kulak, που υπερασπίζεται δημόσια και συνεργάστηκε με τις Νομικές Υπηρεσίες της Ιντιάνα για να ασκήσει πιέσεις για την αλλαγή, έχει εκδώσει άδεια οδήγησης ουδέτερη ως προς το φύλο. «Προσωπικά, μου αρέσει να γνωρίζω ότι μπορώ να παραδώσω την ταυτότητά μου και να μην με απασχολεί τι σκέφτηκε ένας γιατρός για το φύλο μου που καταγράφηκα κατά τη γέννηση, να μην υπάρχει κάποιος σε θεσμική υπηρεσία που να προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τις υποψίες του για το τι θα μπορούσα ενδεχομένως να είμαι» είπε στο NBC.

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί