Now Reading
Η Κατερίνα Λάσπα φέρεται ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης | Το ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει τον κακοποιητικό της λόγο.

Η Κατερίνα Λάσπα φέρεται ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης | Το ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει τον κακοποιητικό της λόγο.

Avatar photo

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πολλών μέσων ενημέρωσης*, ένα εκ των προσώπων που αναμένεται να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα είναι η Κατερίνα Λάσπα.

Η Κατερίνα Λάσπα φέρεται ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης | Το ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει τον κακοποιητικό της λόγο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κατερίνα Λάσπα, έως τώρα Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε σχόλιό της στο instagram για την εκδήλωση που διοργάνωσαν το Thessaloniki Pride και οι Οικογένειες με Ουράνιο Τόξο και πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη όπου Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, αναφέρθηκε με σκαιό και μισαλλόδοξο τρόπο στην εκδήλωση – εκπαιδευτική δράση (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε –> εδώ).

Οι κακοποιητικές, αυτές, δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα είχαν προκαλέσει την άμεση και έντονη αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) που σε δελτίο τύπου του (περισσότερα –> εδώ) χαρακτήρισε ως “κακοποίηση και βία για λόγους έκφρασης και ταυτότητας φύλου”, καθώς και του Thessaloniki Pride (περισσότερα –> εδώ), που ζήτησαν με ευθύ τρόπο τη διαγραφή της.

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις της κυρίας Λάσπα, δεν προκάλεσαν μόνο την αντίδραση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινωνίας των πολιτών, αλλά και στελεχών του ιδίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχουν την ευθύνη του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πράγματι, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βήκας, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Κ. Λάσπα είχε δηλώσει ανάμεσα στα υπόλοιπα ότι: “Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους. Όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κας Λάσπα λοιπόν.” (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε –> εδώ)

Ομοίως και η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Άννα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στη παρουσία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βάσιας Μάδεση στην εκδήλωση όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά, είχε δηλώσει: “Η Βάσια με τη θεσμική της ιδιότητα, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή στην εκδήλωση του Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.Η Βάσια, πιστή στις αρχές της προοδευτικής παράταξης, συνεπής στον αγώνα για ισότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε στο πλευρό της για την επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά τρολ και φασίστες, που αναπαράγουν λόγο ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσοφοβικό.Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του.” (περισσότερα –> εδώ)

Ακόμη, η Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Pes Women) και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είχε καταγγείλει με ευθύ τρόπο της δηλώσεις της Κ. Λάσπα σημειώνοντας: “Θέλω να πιστεύω ότι ο προσβλητικός και μισαλλόδοξος λόγος της κυρίας Λάσπα έχει καταγραφεί από την ηγεσία και θα περιοριστεί αναγκαστικά», αναφέρει για το θέμα που προκάλεσε αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ προσθέτει: « Για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ την κυρία Λάσπα συντρόφισσα και συνοδοιπόρο. Αναρωτιέμαι πολλές φορές με ποια κριτήρια γίνονται οι επιλογές προσώπων για κρίσιμες θέσεις γενικότερα”. (περισσότερα –>εδώ). Αντίθετα, ενώ αναμενόταν η Ζέφη Δημαδάμα να είναι υποψήφια του κόμματος, τελικά απεσύρθη η υποψηφιότητά της (περισσότερα –>εδώ)

Είναι πραγματικά άξιο, λοιπόν, να απορεί κανείς με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που (εφόσον επαληθευτούν τα δημοσιεύματα) όχι μόνο δεν διέγραψε -όπως ζήτησε η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινωνία των πολιτών- τη κυρία Κατερίνα Λάσπα, όχι μόνο δεν άκουσε τα στελέχη του που το ίδιο το κόμμα έχει τοποθετήσει σε θέσεις για τη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά την επιβράβευσε με μία θέση υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης.

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε πως λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση αυτή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μαυροφορεμένο τάγμα εφόδου της νεολαίας της καταδικασμένης Χρυσής Αυγής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά επιτέθηκε στις 4 Ιανουρίου το πρωί στο βιβλιοπωλείο “Έτσι Κάνουν Οι Μπαλαρίνες” στην Άνω Πόλη που έγινε η εκδήλωση (περισσότερα –> εδώ), ενώ ακολούθησε και αναφορά στην Εισαγγελία και το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την επίθεση αυτήν (περισσότερα –> εδώ).

 

* Μπορείτε να δείτε σχετικά δημοσιεύματα που φέρουν τη Κατερίνα Λάσπα ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, στο myportal, στο voria, στο realoraiokastro και άλλα.

Δείτε Επίσης

* Μπορείτε, τέλος, να διαβάσετε αναλυτικό άρθρο του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου, με τίτλο: “Η διαχρονική υπερ20ετής ολιγωρία του ΠΑΣΟΚ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα” –> εδώ.

 

Νέα | T-zine.gr | 29.01.2023

 

© T-zine.gr  

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί