Now Reading
Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει σχέδιο για μηδενικές μεταδόσεις HIV μέχρι το 2030

Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει σχέδιο για μηδενικές μεταδόσεις HIV μέχρι το 2030

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 | 12:58

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News |  Υγεία |  T-zine.gr

 

«Η δράση πρέπει να ακολουθήσει» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει σχέδιο για μηδενικές μεταδόσεις HIV μέχρι το 2030.

Κόκκινες κορδέλες για την ευαισθητοποίηση της Παγκόσμιας Ημέρας του AIDS | Φωτογραφία: Facebook/Terrence Higgins Trust

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει μια νέα δέσμευση για την επίτευξη μηδενικών μεταδόσεων HIV μέχρι το 2030 στην Αγγλία.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Matt Hancock, το ανακοίνωσε στο Παγκόσμιο Ίδρυμα του Elton John για το AIDS (EJAF).

Σύμφωνα με αναφορές, ο Hancock έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έτσι, σήμερα θέτουμε ένα νέο στόχο: την εξάλειψη της μετάδοσης του HIV στην Αγγλία έως το 2030. Δεν θα υπάρχουν νέες μεταδόσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία. Να γίνει μία από τις πρώτες χώρες που θα επιτύχουν το στόχο του ΟΗΕ για μηδενικές μεταδόσεις μέχρι το 2030».

Το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας θα δημιουργήσει επίσης μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα είναι αφιερωμένη στο στόχο αυτό.

Η πρόληψη θα αποτελέσει τον πυρήνα του σχεδίου. Ένα άλλο στοιχείο είναι η παροχή στήριξης σε ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών, και στις ομάδες της Μαύρης Αφρικής και της εθνοτικής μειονότητας (BAME).

Σύμφωνα με το Terrence Higgins Trust (THT), το 2017 υπήρχαν περίπου 101.600 άνθρωποι που ζούσαν με τον ιό HIV στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2016, ωστόσο, σημειώθηκε πτώση κατά 17% στις νέες διαγνώσεις του 2017.

Από αυτές τις διαγνώσεις, το 53% ήταν άνδρες ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι, και διαγνωσμένοι ετεροφυλόφιλοι, το 38% ήταν μαύροι Αφρικανοί άνδρες και γυναίκες.

Ένα ρολόι που χτυπάει

Ο Ian Green, Διευθύνων Σύμβουλος της THT, περιέγραψε την ανακοίνωση ως μια «σημαντική στιγμή».

«Για να φτάσει η Αγγλία σε μηδενικές μεταδόσεις HIV, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, μαζί με τις τοπικές αρχές, πρέπει τώρα να εργαστούν επειγόντως σε κοινή συνεργασία για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο πιεστικά θεμάτων του HIV», σχολίασε.

«Αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση των εξετάσεων για τον ιό HIV, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα 8.000 άτομα που παραμένουν αδιάγνωστα μπορούν να λάβουν θεραπεία, προσθέτοντας αμέσως περισσότερες θέσεις στην εξέταση PrEP και διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας χρηματοδοτούνται κατάλληλα. Χωρίς αυτές τις δράσεις, αυτή η δέσμευση απλά δεν θα είναι εφικτή».

«Υπάρχει επί του παρόντος μια συνεχιζόμενη εξέταση για τη θεραπεία PrEP στην Αγγλία. Ωστόσο, πολλές κλινικές γεμίζουν ακόμα σημεία στην εξέταση και η επέκταση του έχει καθυστερήσει. Το ρολόι έχει πλέον αρχίσει να χτυπάει προς το τέλος των μεταδόσεων HIV στην Αγγλία».

Η Deborah Gold, Διευθύνων Σύμβουλος του National Trust για το AIDS (NAT), επανέλαβε τη δήλωση του Green, λέγοντας στην ανακοίνωση ότι «η δράση πρέπει να ακολουθήσει επειγόντως».

«Η σημαντική πρόοδος προς το στόχο του 2030 δεν θα συμβεί, αν οι υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας παραμένουν υποχρηματοδοτούμενες στη δημόσια υγεία. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο πρόληψης του HIV, η PrEP και γι’ αυτό τώρα αποκτούν τον ιό HIV».

«Ο Matt Hancock πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να διασφαλίσει ότι η δημόσια υγεία χρηματοδοτείται επαρκώς και ότι η PrEP είναι διαθέσιμη σε όλους όσοι την χρειάζονται στην Αγγλία».

Δείτε Επίσης

Το πρόβλημα του Brexit

Εάν όμως η κυβέρνηση συνεχίσει την πορεία της προς την Brexit, το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να διακυβευτεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της υποστήριξης της PrEP προς το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι εισάγεται ιδιωτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Συνεπώς, αν το Brexit προχωρήσει, αυτή η υποστήριξη PrEP δεν θα είναι εγγυημένη μετά τις 29 Μαρτίου.

Άλλα φάρμακα για τον ιό HIV και η επιστημονική έρευνα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα επηρεαστούν και θα περιοριστούν από το Brexit.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί