Now Reading
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναθεωρήσει την Πράξη Αναγνώρισης Φύλου, δήλωσε η Τερέζα Μέη.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναθεωρήσει την Πράξη Αναγνώρισης Φύλου, δήλωσε η Τερέζα Μέη.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 | 08:20

 

H Theresa May δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα αναθεωρήσει την Πράξη Αναγνώρισης Φύλου ώστε να λειτουργήσει καλύτερα για τα τρανς άτομα.

Mayer Nissim | PinkNews Exclusive.

Μετάφραση για το T-zine.gr Θάλεια Παπαδοπούλου

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναθεωρήσει την Πράξη Αναγνώρισης Φύλου, δήλωσε η Τερέζα Μέη.

Μιλώντας αποκλειστικά στη στήλη «Ερωτήσεις και Απαντήσεις του PinkNews General Election», η κυρία May είπε ότι η διαδικασία αλλαγής της καταχώρισης του φύλου θα πρέπει να απομακρυνθεί από τους ιατρικούς ελέγχους. Η Πράξη Αναγνώρισης Φύλου προς το παρόν επιτρέπει σε άτομα με διάγνωση της ονομαζόμενης «δυσφορίας φύλου» να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό γέννησης, αλλά η διαδικασία είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική.

Τα άτομα, που θα πρέπει να έχουν περάσει στη φάση μετάβασης τουλάχιστον για δύο χρόνια, παρουσιάζουν τα στοιχεία τους στην Επιτροπή Αναγνώρισης Φύλου, που, αφού εξετάσει την περίπτωση, ενδεχομένως χορηγήσει ένα Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου.

«Αυτή τη στιγμή αναθεωρούμε την Πράξη, προκειμένου να λάβει υπόψη ζητήματα, τα οποία έχουν τεθεί σχετικά με το πώς λειτουργεί», είπε η κυρία May σχετικά με πιθανές αλλαγές στη νομοθεσία του 2004. «Γνωρίζω ότι για κάποια τρανς άτομα, η νομική διαδικασία αλλαγής φύλου μπορεί να είναι βασανιστική, οπότε χρειάζεται να γίνουν αλλαγές. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να απομακρυνθούμε από την τρέχουσα εστίαση σους ιατρικούς ελέγχους προς ένα σύστημα που θα λειτουργεί καλύτερα για τα τρανς άτομα».

Επίσης στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις του PinkNews, η κυρία May ερωτήθηκε σχετικά με την πιθανή εισαγωγή των διαβατηρίων Φύλου Χ, όπως γίνεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ατόμων που δεν ταυτοποιούνται ως αρσενικοί ή θηλυκοί. Η Πρωθυπουργός είπε: «Ως μέρος του Τρανς Σχεδίου Δράσης διεξάγουμε μία αναθεώρηση των προαπαιτούμενων όσον αφορά το φύλο σε κυβερνητικά έγγραφα, καθώς γνωρίζω ότι αυτό αποτελεί ανησυχία για τα τρανς άτομα και τα άτομα με διαφορετική ταυτότητα φύλου. Η νομική αναγνώριση μιας νέας τρίτης κατηγορίας είναι ένα ευρύτερο θέμα από την απλή αλλαγή διαβατηρίων και χρειάζεται να εξεταστεί σοβαρά από την Κυβέρνηση προτού προτείνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές».

Δείτε Επίσης

Σε απάντηση των σχολίων της κυρίας May, η Bex Stinson, Επικεφαλής της Τρανς Ενσωμάτωσης του Stonewall, είπε στο PinkNews: «Το Όραμα για Αλλαγή, ένα πενταετές σχέδιο που δημιουργήθηκε για και από τρανς άτομα, θα υποστηρίξει τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε για τη δημιουργία πλήρους ισότητας για τα τρανς άτομα. Προσβλέπουμε στην επόμενη Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτύχει αυτούς τους στόχους και να υιοθετήσει τις συστάσεις του σχεδίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα τρανς άτομα είναι ελεύθερα να ζήσουν ως οι αυθεντικοί εαυτοί τους μακριά από διακρίσεις και νομικούς περιορισμούς».


Όταν ερωτήθηκε για την έλλειψη τρανς υποψηφίων στο Συντηρητικό Κόμμα, η κυρία May είπε: «Είναι υπέροχο το ότι έχουμε τρανς μέλη που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές. Συγχαίρω την ομάδα Συντηρητικών ΛΟΑΤ+ για τη δουλειά που κάνουν στην ενίσχυση και υποστήριξη όλων των ΛΟΑΤ υποψηφίων. Πρόσφατα σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στην επιλογή ενός πιο διαφορετικού φάσματος υποψηφίων – κάτι το οποίο εγώ προσωπικά υποστήριξα ενώ ήμουν ακόμη Πρόεδρος του Κόμματος πριν από 15 χρόνια. Είναι ο λόγος που βοήθησα στη δημιουργία τουWomen2Win το 2005 και που έχω υποστηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες διεύρυνσης των πιθανών υποψηφίων μας. Τουλάχιστον στις τελευταίες Γενικές Εκλογές είχαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή ΛΟΑΤ υποψηφίων από οποιοδήποτε άλλο κόμμα και σε αυτές τις εκλογές έχουμε επιλέξει ορισμένους εκπληκτικούς νέους υποψηφίους. Επομένως, δεν έχω αμφιβολία ότι θα δούμε να επιλέγονται τρανς υποψήφιοι στο μέλλον».

Επίσης κατά τη διαδικασία των Ερωτήσεων και Απαντήσεων, η Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα άλλα σημαντικά θέματα ΛΟΑΤ. Η κυρία May απάντησε σε ερωτήσεις των αναγνωστών του PinkNews σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση στην Τσετσενία, το γάμο ομοφύλων και τη νομοθεσία στη Βόρεια Ιρλανδία, την εξωσωματική γονιμοποίηση, τη διαθεσιμότητα προφυλακτικών μέτρων πριν την έκθεση (PrEP) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για γκέι άντρες στην Αγγλία.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί