Η L’Oreal διέκοψε τη συνεργασία της με τρανς μοντέλο επειδή χαρακτήρισε «ρατσιστές» όλους τους λευκούς

Γαλλία: Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017 | 22:10

T-zine.gr

Trans News  Lifestyle

Η Munroe Bergdorf θα ήταν το πρώτο τρανς μοντέλο που θα εμφανιζόταν σε διαφημιστική καμπάνια στη Βρετανία
 

Η L’Oreal διέκοψε τη συνεργασία της με τρανς μοντέλο επειδή χαρακτήρισε «ρατσιστές» όλους τους λευκούς

 

 

Η γαλλική εταιρία καλλυντικών L’Oreal αποφάσισε να απολύσει την Munroe Bergdorf, το πρώτο τρανς μοντέλο που θα εμφανιζόταν σε διαφημιστική καμπάνια στη Βρετανία, επειδή χαρακτήρισε «ρατσιστές» όλους τους λευκούς.

Η Munroe είχε ανακοινώσει στις 27 Αυγούστου, στη σελίδα της στο Facebook, ότι θα ήταν το πρόσωπο της νέας διαφημιστικής εκστρατείας της L’Oreal που θα τιμούσε τη διαφορετικότητα.

Hey there… ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) στις

Σε άλλο μήνυμά της, που σήμερα φαίνεται ότι έχει διαγραφεί, η ίδια έγραψε, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail: «Ειλικρινά, δεν έχω την ενέργεια για να μιλήσω άλλο για τη ρατσιστική βία των λευκών. Ναι, ΟΛΩΝ των λευκών».

Η Munroe στράφηκε εναντίον της βρετανικής εφημερίδας και προσπάθησε να υπερασπιστεί τα σχόλια που έκανε. Όπως υποστηρίζει, αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ. «Όταν δήλωσα ότι όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές, αναφερόμουν στο γεγονός ότι η δυτική κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ριζωμένο στη λευκή υπεροχή- σχεδιασμένο ώστε να ωφελεί, να δίνει πλεονέκτημα και να προστατεύει τους λευκούς ανθρώπους πριν από οποιονδήποτε άλλον άλλης φυλής», εξήγησε.

Η γαλλική εταιρεία ανέφερε μέσω Twitter ότι αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την Bergdorf. «Η L’Oreal προωθεί τη διαφορετικότητα. Τα σχόλια της Munroe Bergdorf έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες μας και επομένως αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της L’ Oreal για διακοπή της συνεργασίας τους, η Munroe επέστρεψε με μια άκρως επιθετική ανάρτηση απέναντι στην γαλλική εταιρία καλλυντικών, καταγγέλλοντας πως την ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα, ενώ ζητά από τον κόσμο να την μποϊκοτάρουν. «”Κάτσε ήσυχη και χαμογέλα σε μια διαφημιστική καμπάνια που “τιμά την διαφορετικότητα”. Αλλά βασικά μην μιλάς για το γεγονός πως η έλλειψη διαφορετικότητας υπάρχει λόγω του ρατσισμού. Ή μίλα για τις ρίζες του ρατσισμού. Θα σου κοστίσει τη δουλειά σου”. Αυτή η εταιρία δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά τα ΛΕΦΤΑ. Σας προτρέπω να μποϊκοτάρετε την L’Oréal Paris. Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο απογοητευμένη νιώθω με όλη την ομάδα που έλαβε υπόψη ανακρίβειες, οι οποίες ήταν εντελώς εκτός πλαισίου», γράφει η Munroe.

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO και από dailymail.co.uk