Now Reading
Η «μάχη κατά της υποκρισίας» έμπνευση για την πρώτη τρανς υποψήφια στη γερμανική Μπούντεσταγκ

Η «μάχη κατά της υποκρισίας» έμπνευση για την πρώτη τρανς υποψήφια στη γερμανική Μπούντεσταγκ

Ως το πρώτο υποψήφιο τρανς άτομο για το κοινοβούλιο της Γερμανίας, η Tessa Ganserer δεν μασάει τα λόγια της.

 

Η «μάχη κατά της υποκρισίας» έμπνευση για την πρώτη τρανς υποψήφια στη γερμανική Μπούντεσταγκ

Ως το πρώτο υποψήφιο τρανς άτομο για το κοινοβούλιο της Γερμανίας, η Tessa Ganserer δεν μασάει τα λόγια της.

Ειδικά, δε, όταν πρόκειται για τον προσδιορισμό των υπευθύνων, στο ζήτημα της νομοθετικής προκατάληψης, που πιστεύει ότι αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Αυτό το είδος υποκριτικής επίδειξης στην ανοχή απλώς βρωμάει», λέει στο Reuters, αναφερόμενη στους βουλευτές των Συντηρητικών, τους οποίους και κατηγορεί ότι μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας στην γερμανική βουλή.

Η 44χρονη Ganserer, ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να παλέψει για τα ιδανικά της από τον Σεπτέμβριο, όταν θα τεθεί ως υποψήφια των Πρασίνων στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Στο στόχαστρό της βρίσκεται ο νόμος για τα τρανς άτομα του 1981, για τον οποίο έχει αποφανθεί έξι φορές το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, ότι είναι αντισυνταγματικό, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαφωνεί στον τρόπο μεταρρύθμισής του.

Η τελευταία κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη μεταρρύθμισή του νόμου αυτού, τον Μάιο, απορρίφθηκε με 454 ψήφους κατά και 118 ψήφους υπέρ.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχει συμβεί τίποτα και γι ‘αυτό αγωνίζομαι, έτσι ώστε τα τρανς άτομα να μπορούν τελικά να υψώσουν μια φωνή εκεί, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις σχετικά με αυτόν τον εξευτελιστικό νόμο», δήλωσε.

Στην κορυφή της λίστας για την Ganserer, η οποία εξελέγη στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας το 2013 με το όνομα με το οποίο καταγράφηκε κατά τη γέννηση της και εξακολουθεί να υπηρετεί από εκείνη τη θέση, είναι μια ευκολότερη διαδικασία στο ζήτημα της επικύρωσης της μεταβολής των στοιχείων στα επίσημα έγγραφα (π.χ ταυτότητα).

Σύμφωνα με το Transgender Act, όποιο πρόσωπο θέλει να μεταβάλλει το καταχωρισμένο φύλο του, πρέπει να λάβει δύο ανεξάρτητες γνώμες εμπειρογνωμόνων και να τις παρουσιάσει σε έναν δικαστή, μια διαδικασία που οι επικριτές λένε ότι κοστίζει πάρα πολύ, σε χρόνο και χρήμα.

Οι Πράσινοι – οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ενδέχεται να έχουν καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας – και το FDP προτείνουν να δοθεί στους ανθρώπους το δικαίωμα να μεταβάλλουν το φύλο και το όνομά τους χωρίς γνώμες ή δικαστήρια.

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από το κορυφαίο ευρωπαϊκό φόρουμ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ganserer, η οποία έχει δύο γιους, θέλει επίσης να γίνουν νομοθετικές αλλαγές που επιτρέπουν στα ομόφυλα και τρανς πρόσωπα να παιδοθετούν, ενώ παράλληλα μάχεται για να παύσει η απαγόρευση που δεν επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα άτομα να γίνονται δωρητές αίματος.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Γερμανία το 1969 και ο γάμος ομοφύλων νομιμοποιήθηκε το 2017. Ωστόσο, τα εγκλήματα μίσους εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ + αυξήθηκαν κατά 36% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που επισημαίνουν μια αυξανόμενη τάση ομοφοβίας σε τμήματα της γερμανικής κοινωνίας.

Δείτε Επίσης

Η ίδια είχε δηλώσει σοκαρισμένη από τα μηνύματα μίσους που έχει λάβει στα social media. Επισήμανε ωστόσο, ότι υπάρχουν και πολλά θετικά μηνύματα.

Με πληροφορίες του Reuters

 

Trans News | T-zine.gr | 08.07.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Lifo

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί