Η Μαρίνα Γαλανού στον Real fm (Ηχητικό)

Ελλάδα: Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 | 20:30

T-zine.gr

Trans News

 

Η Μαρίνα Γαλανού στον Real fm (Ηχητικό)

Η Πρόεδρος του ΣΥΔ Μαρίνα Γαλανού μιλά στον Νίκο Χατζηνικολάου για το ΣχΝ για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου

“Η εκκλησία αναφέρεται στο ποίμνιο της. Η Πολιτεία όμως, οφείλει να τηρεί το Κράτος Δικαίου χωρίς διακρίσεις, όπως επιτάσσει άλλωστε και το Σύνταγμα.”

Η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Μαρίνα Γαλανού μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Real fm, για το ΣχΝ για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, τονίζοντας ότι γίνεται μία παρανόηση σε σχέση με αυτό.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, λέτε πολλές φορές “αλλαγή φύλου”. Ο απλός ο κόσμος αυτό το αντιλαμβάνεται με τους ιατρικούς όρους, που τα πράγματα δεν είναι έτσι» είπε μεταξύ άλλων η Μαρίνα Γαλανού, τονίζοντας ότι «Ο κόσμος όταν ακούει “αλλαγή φύλου”, τον παραπέμπει σε χειρουργικές παρεμβάσεις, ενώ εδώ μιλάμε όπως άλλωστε το λέει και το νομοσχέδιο για την αλλαγή των στοιχείων των εγγράφων.»

Ερωτηθείσα από τον κ. Χατζηνικολάου για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας η Πρόεδρος του ΣΥΔ απάντησε ότι « Η Εκκλησία αναφέρεται στο ποίμνιο της. Η Πολιτεία όμως οφείλει να τηρεί το κράτος δικαίου χωρίς διακρίσεις, όπως επιτάσσει άλλωστε και το Σύνταγμα.»

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως «Γίνεται μία παρανόηση, συγχέοντας την ομοφυλοφιλία με τους τρανς ανθρώπους. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ομοφυλόφιλους αλλά με τρανς ανθρώπους και δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητα. Είναι άλλο πράγμα η ταυτότητα φύλου και άλλο η σεξουαλικότητα. Ίσως σκοπίμως θέλουν κάποιοι εκπρόσωποι, είτε πολιτικοί είτε και της Εκκλησίας, να πηγαίνουν εκεί το ζήτημα.»

Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το όριο ηλικίας, που θα επιτρέπει τους τρανς εφήβους να μπορούν να αλλάζουν τα στοιχεία των εγγράφων τους η Μαρίνα Γαλανού δήλωσε ότι «Σύμφωνα με μελέτες παιδοψυχολόγων, αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος σε ηλικία 3 έως 6 ετών έχει την αντίληψη του φύλου του», ενώ συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «Ο νόμος διασφαλίζει τα παιδιά και τα διασφαλίζει μέσα από μία σειρά προϋποθέσεων, είναι η δικαστική οδός που ακολουθείτε, η συναίνεση των γονέων που βιώνουν το παιδί τους, η ψυχιατρική γνωμάτευση και η γνωμοδότηση μίας επιστημονικής επιτροπής από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού.»

Ακούστε την παρέμβαση της Μαρίνας Γαλανού εδώ:

© T-zine.gr