Η «όαση» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του Τελ Αβίβ.

Ισραήλ: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 | 11:52


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

Απόψεις

Η «όαση» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του Τελ Αβίβ.

Στο κέντρο της πόλης του Τελ Αβίβ, και κοντά στην οδό King George βρίσκεται το κτήριο που στεγάζει το ΛΟΑΤΚΙ Κέντρο της κοινότητας του Ισραήλ.


Το ανακαινισμένο πλέον κτήριο, χτίστηκε το 1920 και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως σχολείο, αργότερα σαν πολυκατάστημα, ενώ από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι ο πολύχρωμος χώρος της LGBTQI κοινότητας του Τελ Αβίβ.

Το μεγαλοπρεπές κτήριο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν έχει ούτε φράχτες ούτε τεράστια τοιχώματα. Στέκετε «υπερήφανα» μέσα στο πάρκο Meir και ανοίγοντας την είσοδο του θα βρεθείς απευθείας μέσα στην καρδιά του πάρκου. Στο ισόγειο του κτηρίου βρίσκεται η ρεσεψιόν όπου μπορείς να πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα του Τελ Αβίβ, ενώ έξω στον κήπο υπάρχει ένα αίθριο καφέ.

Στους επάνω ορόφους του τριώροφου κτηρίου, υπάρχουν πολλές αίθουσες που χρησιμοποιούνται για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της κοινότητας, μία μεγάλη αίθουσα η οποία χρησιμοποιείται για πρόβες των μουσικών συγκροτημάτων αλλά και των θεατρικών ομάδων καθώς και μία αίθουσα προβολής ταινιών. Τα μπάνια και οι τουαλέτες που υπάρχουν στο κτήριο είναι «All Gender», ενώ μέσα στο κτήριο υπάρχει και παιδότοπος και παιδικό πάρκο για τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων που επισκέπτονται των χώρο.

Στον κήπο του κτηρίου υπάρχουν δύο μνημεία. Στο ένα μνημείο αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων της 1ης Αυγούστου του 2009, όταν άγνωστος εισέβαλε στο μπαρ «Noar» και άρχισε να πυροβολεί κατά των θαμώνων του καταστήματος. Τρεις νεκροί και δεκαπέντε βαριά τραυματίες αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του αστυνομικού δελτίου. Στο δεύτερο μνημείο αναγράφονται τα ονόματα των ΛΟΑΤ θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους ναζί.

Εκεί στεγάζονται και τα γραφεία των LGBTQI οργανώσεων της πόλης, που δίνουν των αγώνα τους για μία κοινωνία πιο ελεύθερη, ισότιμη και χωρίς διακρίσεις.
Στα πλαίσια των δράσεων και δραστηριοτήτων των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων συμπεριλαμβάνονται, πολιτιστικά δρόμενα και εκδηλώσεις, όπως θέατρο, χορός, συναυλίες κλπ., κοινωνικές εκδηλώσεις, υποστηρικτικές υπηρεσίες για νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ομάδα υποστήριξης και ενδυνάμωσης της τρανς κοινότητας καθώς και ομάδα αλληλεγγύης για ΛΟΑΤΚΙ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και άτομα της κοινότητας που ζουν με HIV.

Στο LGBTQI Center του Τελ Αβίβ, εργάζονται με πλήρης απασχόληση αρκετοί ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι, ενώ υπάρχει και μία μεγάλη εθελοντική ομάδα που στηρίζει το έργο της κοινότητας.

Πληροφορίες για το LGBTQI Center στο Τελ Αβίβ, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +972 3-525-2896

*Θερμά ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο Çağdaş Engin Kırlangıç, για το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο.

© T-zine.gr