Now Reading
Η οικογένεια τρανς ατόμου που πέθανε έξω από νοσοκομείο μετά από αυτοκτονία καταγγέλλουν ότι το παιδί τους υπήρξε θύμα βαριάς αμέλειας.

Η οικογένεια τρανς ατόμου που πέθανε έξω από νοσοκομείο μετά από αυτοκτονία καταγγέλλουν ότι το παιδί τους υπήρξε θύμα βαριάς αμέλειας.

Η οικογένεια ενός τρανς ατόμου που έφυγε από τη ζωή έξω από το Νοσοκομείο του Μπράιτον αφού αυτοκτόνησε, αναφέρουν πως το παιδί τους υπήρξε θύμα βαριάς αμέλειας από τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας.

Της Lily Wakefield | PinkNews

Μετάφραση: Αφροδίτη Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, το Clare Project, οργάνωση υποστήριξης για τα τρανς δικαιώματα στο Μπράιτον, ανακοίνωσε τον θάνατο του 29χρονου τρανς ατόμου, Matty Sheldreick, στις 25 Νοεμβρίου. Το 29χρονο τρανς άτομο, σπούδαζε κοινωνιολογία,  έγραφε ποίηση και αυτοπροσδιοριζόταν ως μη δυαδικό πρόσωπο (χρησιμοποιούσε αντωνυμίες και αρσενικού και ουδέτερου γένους – he/they).

Υπήρξε άτομο με «περίπλοκο ιστορικό ψυχικής υγείας», σύμφωνα με την Brighton and Hove News. Νωρίτερα το 2022, πέρασε τρεις εβδομάδες στο Τοπικό Νοσοκομείο του Σάσσεξ, καθώς στο Μπράιτον δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στη μονάδα ψυχικής υγείας.

Όπως αναφέρεται, ακόμη, o Sheldrick ήταν νευροδιαφορετικό πρόσωπο (μπορείτε πιέζοντας στο λινκ να δείτε εδώ περισσότερα για την έννοια της νευροδιαφορετικότητας) που είχε βιώσει αρκετές ψυχικές καταρρεύσεις κατά τη διάρκεια νοσηλειών του, ενώ παρά του ότι είχε διαγνωστεί πρόθεση αυτοκτονίας του εδόθη εξιτήριο, όπως σημειώνει το Clare Project.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης: «Υπήρξαν αρκετές περιστάσεις που διερωτάτο σε σχέση με το φύλο αλλά κυρίως εάν θα έπρεπε να καταφύγει σε υποστήριξη σε σχέση, τόσο με το τρανς στάτους του, όσο και σε σχέση με τη νευροδιαφορετικότητα. Είχε μοιραστεί μαζί μας κατά τη διάρκεια νοσηλείας στο νοσοκομείο πως υπήρξαν δύο περιπτώσεις που ακινητοποιήθηκε βιαίως και σε μια άλλη που του δόθηκαν ηρεμιστικά χωρίς τη συναίνεσή του».

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο με τριών εβδομάδων που ακολούθησαν το εξιτήριό του, είχε αρκετές συνεδρίες με την ομάδα κρίσης του NHS όπου το συμπέρασμα ήταν πως είχε εσωτερική διαπάλη με αυτοκτονικές σκέψεις», σημειώθηκε επίσης απ’ την οργάνωση.

Η τραγωδία ήταν πως τελικά πραγματοποίησε τις σκέψεις του έξω από το Νοσοκομείο στις 4 Νοεμβρίου. Πέρασε 17 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπράιτον, προτού φύγει απ’ τη ζωή.

Τόσο η ομάδα του Clare Project, όσο και η οικογένεια, καλούν τις αρχές του νοσοκομείου να προχωρήσουν σε εξαντλητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέτυχε να αντιμετωπίσει τη κατάστασή του.

«Καλούμε τις νοσοκομειακές αρχές να αντιληφθούν ότι αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό χρειάζεται έρευνα η οποία πρέπει να αναληφθεί σύντομα, ενώ καλούνται και οι αστυνομικές αρχές να εξετάσουν σοβαρή εγκληματική αμέλεια».

«Ακόμη εξετάζουμε τις επιλογές, είναι μία δύσκολη για εμάς διαδικασία, πρέπει όμως να γίνει, καθώς δεν μπορούμε να αφήσουμε την απώλεια του παιδιού μας να περάσει έτσι, δεν το άξιζε αυτό. Απλά χρειαζόταν βοήθεια. Πάσχιζε να βρει τη σωστή κατεύθυνση ασφάλειας», αναφέρει η μητέρα.

Δείτε Επίσης

«Ήταν ένα πλάσμα πολύ ευγενικό, δημιουργικό που δυστυχώς είχε προβλήματα ψυχικής υγείας. Κάθε άνθρωπος που το γνώριζε καταλάβαινε ότι είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα. Είμαστε συντετριμμένοι», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος του Sussex Partnership NHS Foundation Trust, δήλωσε: «Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα οικεία πρόσωπα. Οι συνθήκες γύρω απ’ το τι συνέβη, θα εξεταστούν αναλυτικά και τα ευρήματα θα γίνουν γνωστά στην οικογένεια όταν ολοκληρωθεί η έρευνα».

Trans News | T-zine.gr | 5.12.2022

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από PinkNews

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί