Now Reading
Η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει άδειες οδήγησης ουδετέρου φύλου

Η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει άδειες οδήγησης ουδετέρου φύλου

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 | 11:35

by Lou Chibbaro Jr. | washingtonblade.com

Μετάφραση για το T-zine.gr Κωνσταντίνος Κ.

Η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει άδειες οδήγησης ουδετέρου φύλου

Mayor Muriel Bowser’s directive will allow D.C. residents to choose a gender-neutral option for state-issued ID cards. (Washington Blade photo by Michael Key)

Υπό την διεύθυνση της δημάρχου Muriel Bowser στην Ουάσιγκτον, το τμήμα Οδικής Ασφάλειας της πόλης θα επιτρέπει από τις 26 Ιουνίου στους κατοίκους της περιφέρειάς του την επιλογή ενός έμφυλα ουδέτερου Χ αναγνωριστικού συμβόλου, τόσο στο δίπλωμα οδήγησης όσο και σε άλλα δημόσια αναγνωριστικά έγγραφα της πόλης.

Η εν λόγω ανακοίνωση του γραφείου της δημάρχου την Τρίτη (20.6.17) έγινε την ίδια ημέρα που έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ουάσιγκτον εισήγαγαν νομοσχέδιο, το οποίο θα θέσπιζε την πολιτική, η οποία είχε προταθεί από την δήμαρχο, για ουδέτερους προσδιορισμούς στις ταυτότητες, σε νομοθεσία.

Ο νόμος περί της Τροποποίησης Ταυτοτήτων για Non Binary Άτομα του 2017 (Nonbinary Identification Cards Amendment Act) [άτομα τα οποία δεν προσδιορίζονται με όρους του κοινωνικά κυρίαρχου δίπολου ‘άνδρας-γυναίκα’] που συντάχθηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ονόματι Brianne Nadeau, απαιτεί από τμήμα Οδικής Ασφάλειας της πόλης να «επιτρέπει σε άτομα που κάνουν αίτηση σύμφωνα με την παρούσα διάταξη την έκδοση άδειας επαγγέλματος, άδειας παραμονής, ή ταυτότητας να ορίσουν το φύλο τους ως ‘non-binary’ αντί για ‘αρσενικό ή ‘θηλυκό».

«Η περιφέρεια ανέκαθεν επεδίωκε να είναι ένας φιλόξενος και ασφαλής χώρος για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και σήμερα συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε αυτή την κληρονομιά», ανέφερε η Brianne Nadeau σε μια δήλωση που συνόδευε το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

«Το φύλο είναι ένα φάσμα και κάποιοι από τους κατοίκους της περιφέρειας μας δεν προσδιορίζονται ως άνδρες ή γυναίκες», είπε η ίδια. «Τα παρόντα έγγραφα αναγκάζουν κατοίκους να συμμορφώνονται σύμφωνα με φύλα τα οποία δεν εκφράζουν την ταυτότητά τους», πρόσθεσε. «Το εν λόγω νομοσχέδιο τροποποιεί τα δημόσια έγγραφα αναγνώρισης της περιφέρειας, έτσι ώστε να αντανακλούν με ακρίβεια τις ανάγκες των κατοίκων μας».

Το νομοσχέδιο εισήγαγαν επίσης τα εξής μέλη του Συμβουλίου: David Grosso, Robert C. White Jr., Charles Allen, ElissaS ilverman and Mary Cheh, με την υποστήριξη των Jack Evans, Anita Bonds, Trayon Whiteκαι Vincent Gray μελών του Συμβουλίου.

Το Όρεγκον γίνεται η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει την ένδειξη nonbinary στις άδειες κυκλοφορίας

Μια ανακοίνωση του τμήματος Οδικής Ασφάλειας αναφέρει ότι η εν λόγω πρόταση της δημάρχου θα δώσει στους αιτούντες διπλωμάτων οδήγησης, αδειών μαθητευόμενων ή ταυτοτήτων την δυνατότητα επιλογής στα έγγραφα αιτήσεων μεταξύ ‘Άρρεν’ για αρσενικά, ‘Θήλυ’ για θηλυκά και ‘Χ’ για nonbinary πρόσωπα.

Η Amy Nelson, διευθύντρια νομικών υπηρεσιών στον οργανισμό Whitman-Walker Health, δήλωσε ότι η πρόταση της δημάρχου, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις 26 Ιουνίου, θα καταστήσει την Ουάσιγκτον την πρώτη νομική περιφέρεια στις Η.Π.Α., της οποίας το τμήμα Οδικής Ασφάλειας θα προσθέσει την επιλογή ‘Χ’ ως ταυτότητα φύλου σε έγγραφα που εκδίδονται από την κυβέρνηση, όπως το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα.

Δείτε Επίσης

«Ο οργανισμός Whitman-Walker Health συγχαίρει το τμήμα Οδικής Ασφάλειας της Ουάσιγκτον, για την πρωτοπορία του στο να αναγνωρίσει τις nonbinary ταυτότητες και για το ότι προσφέρει στους κατοίκους της Ουάσιγκτον ένα τρίτο αναγνωριστικό φύλου», δήλωσε η Nelson.

Παρόλο που η πολιτεία του Όρεγκον ήταν η πρώτη σε εθνικό επίπεδο που επέτρεψε την επιλογή ενός τρίτου φύλου στα έγγραφα ταυτότητας, έπειτα από μια δικαστική απόφαση υπέρ nonbinary προσώπου της πολιτείας, σύμφωνα με την Nelsonη εν λόγω νομοθεσία δεν θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τις 3 Ιουλίου.

«Καλωσορίζουμε την κίνηση της δημάρχου, ενώ το νομοσχέδιό μας συμπληρώνει τις προσπάθειές της», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Nadeau, Tom Fazzini. «Το νομοσχέδιο της Nadeau θα καταστήσει μόνιμη την αλλαγή στον Κώδικα της Ουάσιγκτον», ανέφερε ο ίδιος. «Καθώς όμως η αλλαγή της δημάρχου είναι διοικητική, μπορεί, όσο απίθανο και να είναι αυτό, να ανατραπεί από μια μελλοντική διοίκηση».

© T-zine.gr με πληροφορίες από Washinghton Blade

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί