Η πρώτη αναγνώριση μη δυαδικού προσώπου στην Μάλτα.

Μάλτα: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 | 19:41

Τζένη Πατεράκη | T-zine.gr

Trans News

Η πρώτη αναγνώριση μη δυαδικού προσώπου στην Μάλτα.

Valleta, 23 Ιανουαρίου – Οι αρχές της Μάλτας εξέδωσαν το πρώτο διαβατήριο και ταυτότητα για μη δυαδικό πρόσωπο, σύμφωνα με δήλωση της Γραμματέως του Κοινοβουλίου, Julia Farrugia Portelli την περασμένη Τρίτη.

Η Portelli είναι υπεύθυνη για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους και αυτές σχετικές με το θέμα αυτό, την επίβλεψη της έκδοσης διαβατηρίων, των αδειών διαμονής και των εγγράφων ταυτοποίησης.

Η ίδια επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση μέσω του Twitter, όπως είπε, ως ευκαιρία να σημειώσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση διεύρυνσης της ισότητας στη Μάλτα.


«Η “Identity Malta” (υπηρεσία που εκδίδει τις ταυτότητες στη Μάλτα), εξέδωσε την πρώτη ταυτότητα και διαβατήριο με καταχώριση Χ ως προς το φύλο. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ισχυρό βήμα προς περισσότερη ισότητα που θα επηρεάσει τις ζωές αρκετών ανθρώπων», έγραψε η Portelli. «Μιας χώρας που η ισότητα αποτελεί προτεραιότητα», συμπλήρωσε.

Οι αλλαγές που επιτρέπουν σε όποια πρόσωπα το επιθυμούν να αιτηθούν καταχώρηση Χ στα έγγραφά τους, εισήχθη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, όταν οι αναγκαίες αλλαγές έγιναν δυνατές στο σύστημα software και γενικότερα στα συστήματα που χρησιμοποιεί η Identity Malta.

Τα αιτούντα πρόσωπα το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν την σχετική δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου και να την επισυνάψουν σε ένα συνηθισμένο αίτημα.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Xinhua Net