Now Reading
Η πρώτη τρανς γυναίκα που κατεβαίνει στις εκλογές στη Ρουμανία δεσμεύεται να κάνει τη ζωή καλύτερη για τις γυναίκες, πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ και την κοινότητα των Ρομά

Η πρώτη τρανς γυναίκα που κατεβαίνει στις εκλογές στη Ρουμανία δεσμεύεται να κάνει τη ζωή καλύτερη για τις γυναίκες, πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ και την κοινότητα των Ρομά

Ρουμανία: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 | 21:13

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Μια τρανς γυναίκα κάνει μια ιστορική εκστρατεία για δημόσια θέση στη Ρουμανία.

Η Antonella Lerca ξεκίνησε την εκστρατεία της ως ανεξάρτητη υποψήφια στην 2η Περιφέρεια του Βουκουρεστίου στις 20 Ιουλίου.(Supplied)

Η Antonella Lerca, τρανς γυναίκα, Ρομά, και εργαζόμενη στο σεξ, κάνει εκστρατεία ως ανεξάρτητη υποψήφια για την Περιφέρεια 2 στη Ρουμανική πρωτεύουσα του Βουκουρεστίου.

Ξεκινώντας την καμπάνια της σήμερα, είπε στο PinkNews, ότι είχε κουραστεί να μην βλέπει ΛΟΑΤΚΙ εκπροσώπους στην πολιτική και αυτό την έκανε να αποφασίσει να είναι υποψήφια στις εκλογές.

«Είδα αρκετούς λευκούς προνομιούχους άντρες να παίρνουν αποφάσεις για ευάλωτες κοινότητες στη Ρουμανία», είπε η Lerca, «όπως η κοινότητα των Ρομά, η τρανς κοινότητα και η κοινότητα των εργαζομένων στο σεξ -, τρεις κοινότητες στις οποίες είμαι μέρος».

«Δεν έχουμε κανένα υποψήφιο άτομο από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη πολιτική της Ρουμανίας. Αντιμετωπίζω πολλούς συντηρητικούς ανθρώπους», συνέχισε.

Η Lerca, 30 χρονών, πρόσθεσε ότι θα αντλήσει οκτώ χρόνια εμπειρίας ως ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εκστρατεία της.

«Έχω γνωρίσει πολλές ευάλωτες κοινότητες», είπε. «Η όλη μου εμπειρία στη ζωή, μού έδωσε τη δύναμη να λάβω αυτήν την απόφαση».

Η Ρουμανία πρόσφατα απέφυγε να εξετάσει τις συζητήσεις για την «ιδεολογία της ταυτότητας του φύλου» (όπως έχουν ονομαστεί σε κάποιες χώρες) που απαγορεύονται στα σχολεία, όταν ψηφίστηκε νομοσχέδιο στη γερουσία στις 16 Ιουνίου – αλλά στη συνέχεια κάτι τέτοιο απορρίφθηκε από τον πρόεδρο Klaus Iohannis.

Η Lerca άρχισε να συλλέγει υπογραφές από υποστηρικτές. Για να συμμετάσχει στον επίσημο αγώνα πρέπει να συλλέξει υπογραφές από τουλάχιστον το 0,5% των ψηφοφόρων στην Περιφέρεια 2 – περίπου 2.000 ονόματα.

Η ατζέντα της εστιάζει στην παροχή κοινωνικής προστασίας, στην ανάπτυξη επενδυτικών κεφαλαίων για κοινωνική στέγαση, στην εισαγωγή ανώτατου ορίου ενοικίασης και στην επένδυση σε τοπικές υποδομές και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Θέματα που επηρεάζουν τις γυναίκες, όπως η καταπολέμηση της σεξουαλικής επιθετικότητας και της παρενόχλησης στο δρόμο και η δημιουργία ξενώνων για μητέρες και παιδιά που αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είναι επίσης στην κορυφή της λίστας της Lerca.

«Κάνω αυτό το βήμα στην πολιτική σήμερα γιατί είμαι πρόθυμη να αποδεχτώ μια τεράστια ευθύνη σε αυτήν την περίοδο κρίσης», δήλωσε η Lerca, αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοϊού.

«Η κρίση θα αυξηθεί και θα επηρεάσει τις πιο ευάλωτες κοινότητες, οι οποίες χρειάζονται οι φωνές τους να ακουστούν και να εκπροσωπηθούν στην τοπική πολιτική».

Μέχρι στιγμής, έχει συμβουλευτεί «εκατοντάδες» άτομα που ζουν στην Περιφέρεια 2 για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Και έχει δημιουργηθεί ένα κάλεσμα για συγκέντρωση χρημάτων από συναδέλφους από την ακτιβιστική κοινότητα για να υποστηρίξει το κόστος της εκστρατείας.

«Θέλω μια πιο πράσινη, μοντέρνα, ασφαλή Περιφέρεια 2 για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε η Lerca.

«Η φτώχεια θα καταπολεμηθεί με ενεργά μέτρα. Το παλιό πολιτικό καθεστώς απέδειξε την κακή πρακτική των τελευταίων μηνών και απαιτείται μια σημαντική αλλαγή και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω με αυτήν την αλλαγή».

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Η Ρουμανία απαγόρευσε τα μαθήματα περί ταυτότητας φύλου σε σχολεία και πανεπιστήμια

Διαβάστε: Προς νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στη Ρουμανία

Διαβάστε: Ρουμανία: Παταγώδης αποτυχία για το δημοψήφισμα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Support Sex Workers – Greece

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  pinknews
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί